Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko poteče status zdravstveno zavarovanje

Ko poteče status zdravstveno zavarovanje

31.9. hčeri poteče status dijaka. Vpis na fakulteto bo 1.10., prej seveda ne.

Hotela sem jo prijaviti na Zavod za zaposlovanje za 1 mesec, da bi imela urejeno vsaj obvezno zavarovanje, a jo lahko prijavim šele 1.9..

Težava je, ker je v bolnišnici, zdravstveno zavarovanje nujno potrebuje neprekinjeno.

Še težili so, ker ni prišla sama. Ne more in trenutno tudi ni mogla pisati.

Skrbi me, da bi imela zdravstveno zavarovanje vmes prekinjeno.

Pa plačaj en mesec.

Odgovor na objavo uporabnika
Pa plačaj, 28.08.2025 ob 13:53

Pa plačaj en mesec.

Obvezno in dodatno sta skupaj res draga. Preveč. Čez 70 €!

Kontaktiras faks, naj ti posljeno potrdilo o vpisu in potem s tem urejas zavarovanje.

kontajtiraj solo, 28.08.2025 ob 14:18

Kontaktiras faks, naj ti posljeno potrdilo o vpisu in potem s tem urejas zavarovanje.

Študijsko šolsko leto se začne s 1.10. in nikakor s 1.9.. Zato sem jo hotela za 1 mesec prijaviti na Zavod za zaposlovanje, da je vsaj obvezno zdravstveno zavarovanje krito.

Hči je lahko zavarovana po tebi ali očetu, v kolikor sta zaposlena. Kak moraš urediti pa ti podo povedali na zav za zdr. Zavarovanje.

Zavod za zaposlovanje hčeri ne bo plačalo zdr. Zavarovanja, tudi če se prijavi kot iskalec zaposlitve 1 mesec. Lp

Status dijaka poteče 30.9., status študenta se prične 1.10. Nič se ne prekine zavarovanje in nikamor je ne rabiš prijavljat in urejat.

Sam neki, ne razumem…. status dijaka ima do 31.9 torej je do takrat zavarovana. Nekdo ti daje napačne info.

Anonimno 4239, 28.08.2025 ob 14:28

Status dijaka poteče 30.9., status študenta se prične 1.10. Nič se ne prekine zavarovanje in nikamor je ne rabiš prijavljat in urejat.

31.8. ji poteče in ne 30.9.. Preverjeno.

Zakaj Zavod ne plača osnovnega zavarovanja, če se prijavi?

Zdravstveno zavarovanje brez prekinitve, 28.08.2025 ob 14:35

31.8. ji poteče in ne 30.9.. Preverjeno.

Zakaj Zavod ne plača osnovnega zavarovanja, če se prijavi?

a ni tako, da če je zadnji letnik, status dijaka velja do vpisa na fakulteto

Status dijaka poteče 30.9, do takrat ima urejeno zdravo. Zavarovanje.

Če se jaz malo spomnim, je treba urediti za zzzs zavarovanje. Vprašajte tam.

zdravstveno zavarovanje brez prekinitve, 28.08.2025 ob 13:22

31.9. hčeri poteče status dijaka. Vpis na fakulteto bo 1.10., prej seveda ne.

Hotela sem jo prijaviti na Zavod za zaposlovanje za 1 mesec, da bi imela urejeno vsaj obvezno zavarovanje, a jo lahko prijavim šele 1.9..

Težava je, ker je v bolnišnici, zdravstveno zavarovanje nujno potrebuje neprekinjeno.

Še težili so, ker ni prišla sama. Ne more in trenutno tudi ni mogla pisati.

Skrbi me, da bi imela zdravstveno zavarovanje vmes prekinjeno.

Za otroka mirno riskiraš tistih nekaj evrov, ali pa crkni!

pa vpisi na fakulteto so že v septembru, ne šele 1.10.. Takrat se že začnejo predavanja

Ni res. Zavarovanje se ji ne prekine. Samo potrdilo o vpisu moraš prinest in bo od 1.10 naprej še naprej zavarovana po tebi ali možu, tako kot do takrat. Status dijaka po maturi ji velja do 31.9.

Nič se ne prekine in nobenih potrdil o vpisu ni potrebno nosit, ker ZZZS pridobi podatke po uradni dolžnosti.

Zato ker plačajo samo za tiste, ki prejemajo nadomestilo, torej gre iz njihovega nadomestila (kot pri tebi pri plači).

48. člen
(prenehanje statusa dijaka)

Status dijaka preneha:

–za dijaka zaključnega letnika 30 dni po izteku šolskega leta,

če se med izobraževanjem ne vpiše v naslednji letnik v predpisanih rokih,

–če se izpiše,

–če je bil izključen,

–če je sklenil delovno razmerje ali je pridobil status samostojnega podjetnika posameznika oziroma posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost.

Uradni list RS, št. 79/2006 z dne 27. 7. 2006: 48. člen ZPSI-1

Preverjeno ima status in zavarovanje do konce septembra, popolnoma nič ni treba urejat za september. Za oktober pa. Imamo tudi maturanta.

Hčeri poteče status 30. 9. in ne 31. 9. S 1. 10 pa bo imela status študenta. Seveda naj potrdilo o šolanju naj sama prinese na ZZZS. Seveda lahko ZZZS po uradni dolžnosti zahteva podatek o šolanju, vendar šele tedaj, ko mu je znano na kateri fakulteti bo hčerka sploh študirala. Pa še nekaj časa preteče, da podatek o šolanju fakulteta pošlje ZZZS.

Tako, da informacija “Anonimno 4239” ne drži. Kaj naj ZZZS za vse domnevne študente pošlje poizvedbo na vse fakultete po Sloveniji, o čemer govori omenjeni.

Kako je urejeno zdravstveno zavarovanje študentov ?

Študenti so obvezno zdravstveno zavarovani kot družinski člani, če ne izpolnjujejo pogojev za zavarovanje po drugi podlagi (npr. iz naslova delovnega razmerja, registriranega s.p.-ja, statusa družbenika in poslovodne osebe), vendar največ do konca šolskega oziroma študijskega leta, v katerem so dopolnili 26 let.

Iz naslova zavarovanja kot družinski član – otrok imajo dijaki in študenti vse zdravstvene storitve krite v celoti iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, kar pomeni, da ne potrebujejo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Podatek o statusa študenta Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pridobi sam iz informacijskega sistema eVŠ, kamor ga sporočijo visokošolski zavodi.

Še enkrat.

31.8. ji poteče status, preverjeno na zzzs.

Vpisana 1.9. še ne bo. Status študenta bo od 1.10. naprej!

Ni samo par €!

Ma koliko ste stari, da ne veste, da ima september 30 dni?

In kaj se ji je zgodilo, da je nepokretna?

Zdravstveno zavarovanje brez prekinitve, 28.08.2025 ob 15:34

Še enkrat.

31.8. ji poteče status, preverjeno na zzzs.

Vpisana 1.9. še ne bo. Status študenta bo od 1.10. naprej!

Ni samo par €!

Sem ti zgoraj prilepila člen zakona, ki govori točno o tem – dijakom zadnjega letnika srednje šole status poteče 30 dni po izteku šolskega leta.

Torej status maturantom poteče 30.9.!

Stara forumašica (res ta prava), 28.08.2025 ob 16:15

Sem ti zgoraj prilepila člen zakona, ki govori točno o tem – dijakom zadnjega letnika srednje šole status poteče 30 dni po izteku šolskega leta.

Torej status maturantom poteče 30.9.!

Sem napisala, da ji poteče 31.8.

Preverjeno na ZZZS IN zVem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close