Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sita sem najema, rada bi se vrnila k partnerju

Sita sem najema, rada bi se vrnila k partnerju

Ni fejk tema, ni click bait naslov.

Zelo kratka bom.

Živela sem v hiši od partnerjevih staršev več kot 20 let, tudi kar dosti investirala not v stene in dovoz, cca 48 jurjev evrov.

Leta 2021 je partnerju umrl oče, moj vd tast.

Po njegovi smrti sva bili z vd taščo še vedno skoraj best frendici.

Vedno sva imeli ok odnos, ki je bil tako rekoč prijateljski.

Potem pa je prišlo branje oporoke. Izvedela je da ima sin, moj partner, sicer posvojen sin a vseeno, dolžnost dosmrtnega preživljanja nje, da bo dedoval šele po njeni smrti.

Namesto da bi uveljavljal nujni delež, ki bi bil polovica premoženja, je bil spet na njeni strani in ni izpodbijal oporoke.

Tašča je naslednji dan po branju oporoke v moji in partnerjevi odsotnosti zamenjala ključavnico na najinem ločenem prizidku in sinu zagrozila da ga bo razdedinila če me še spusti noter. Izvedela je namreč da ji je mož zapustil, no, njej in sinu, več kot 300 tisoč evrov na varčevalnem računu in da je zgolj parcela, na odlični lokaciji, vredna 1,5 mio eur.

Meni dol visi za njen denar, nič nočem od nje, še svoje sem vložila v njeno hišo. Ki je, da se razumemo, polovično sinova, torej od mojega partnerja.

Vse od takrat, tega je 4 leta, sem prisiljena v najem, z nekakšno bledo obljubo partnerja, da ko gre ona v dom, se lahko vrnem.

Po tastovi smrti se ji je dejansko zmešalo, tudi vse znake demence in to hude ima.

Njen sin, moj partner, mamin sinko žal, pa je noče dat ne v ustanovo ne na oceno na geriatrični psihiatriji ali pri nevrologu.

Tako sem v 4 letih zmetala ogromno denarja popolnim tujcem, ki bi jih lahko sicer investirala v polovico hiše kjer sva s partnerjem živela skupaj več kot 20 let.

S partnerjem sva še vedno skupaj, mimo vednosti njegove mame, dostikrat zvečer pridem k njemu na obisk v hišo.

Že dolgo mi je dovolj vsega, partner ne razume, da ne morem več zdržati v nekih tujih stanovanjih, tujih blokih.

Izgubila sem svoj dom zardi tašče ki se ji je utrgalo po moževi smrti.

On pa nima jajc da bi naredil red. Imam več kot 50 let, torej sem adijo roba, očitno bo mene prej pobralo kot taščo… Obupana sem.

Si jalova? Samo naraščaj bi omehčal taščo.

Odgovor na objavo uporabnika
Zakaj nimaš otrok?, 11.08.2025 ob 20:25

Si jalova? Samo naraščaj bi omehčal taščo.

Ne, žal nisva mogla imeti otrok.

Pa mimogrede, on je jalov ne jaz. Sva bila na pregledih.

Lp in ne sodi, da ne boš sojena. Verjemi da mi tudi pet otrok pri njej ne bi pomagalo.

Do sina ki je v celoti posvojen, ima čuden, psihološko incestni odnos. Ogromno denarja plus ta odnos so pripeljal do tega da me je nenadoma začutila kot tekmico. Izločila me je iz trikotnika, sina posvojenega pa si vzela za nadomestnega partnerja. Sicer samo psihološko a vseeno.

Zaradi te norosti moram tujcem plačevati bivanje namezsi7da bi vlagala še naprej v hišo, ki je bila moj DOM.

Si jalova ali je neploden on? Če je to drugo bi se pofukala z mimoidočim, zanosila in imela stanovanje. Tašča bi bila presrečna.

Zakaj nimaš otrok?, 11.08.2025 ob 20:36

Si jalova ali je neploden on? Če je to drugo bi se pofukala z mimoidočim, zanosila in imela stanovanje. Tašča bi bila presrečna.

Nimam občutka, da me razumeš, kaj šele, da premoreš kanček empatije. Nasveta očitno nimaš, samo žaljenje zmoreš. Škoda. Še vedno upam na kakšen koristen odgovor, kaj naj naredim.

Hvala.

Pridobi si dokazila o tvojem vlaganju v hišo in morda oceno koliko je bila hiša vredna v času tvojih vlaganj. Deli vsoto tvojih vlaganj v hišo s takratno vrednostjo hiše. To je tvoj delež v hiši, ki ga tašča ne more dedovati. Omeni partnerju, da o tej vsebini sestavita sporazum ali pogodbo ali kakor bosta pač imenovala dokument, ki ga podpišeta pri notarju. Zase vzemi vsaj tri izvode dokumenta in z njimi predlagaj vpis bremena na nepremičnino v zemljiški knjigi. Srečno!

Ne glede rea ali ne…

Rule No.1: Nikoli ne tekmuj z drugo žensko za naklonjenost svojega izbranca. Če bi mu bila pomembna, bi te postavil na prvo mesto, pošolal staro, ali pa njo in dedovanje poslal v tri krasne, če bi stara še naprej tupila svoje… in šel s teboj.

Ti pa tudi v tem maminem sinku izgleda vidiš samo tisto, kar bo dedoval. Ampak on drži asa v rokavu. Ko bo podedoval in prodal viške… te bo zamenjal za mlajši model. In tako bo lekcija, ki jo potrebuješ zaključena.

.https://www.youtube.com/watch?v=jGYJrjwiPC4&list=RDjGYJrjwiPC4&start_radio=1

Ha, kaj pa neplačane najemnine?

Te je treba odšteti od vsote vlaganj.

Dokazila o vlaganjih so pa računi, ki jih avtorica zagotovo ima. Na njeno ime, seveda in za dela na tej hiši.

anonimno 9010Men, 11.08.2025 ob 21:02

Pridobi si dokazila o tvojem vlaganju v hišo in morda oceno koliko je bila hiša vredna v času tvojih vlaganj. Deli vsoto tvojih vlaganj v hišo s takratno vrednostjo hiše. To je tvoj delež v hiši, ki ga tašča ne more dedovati. Omeni partnerju, da o tej vsebini sestavita sporazum ali pogodbo ali kakor bosta pač imenovala dokument, ki ga podpišeta pri notarju. Zase vzemi vsaj tri izvode dokumenta in z njimi predlagaj vpis bremena na nepremičnino v zemljiški knjigi. Srečno!

si vedela kam vlagaš ko je pujsek poln so ga odnesli. Jokaj CSDju in sodišču žal je tako. Lp

Nobene logike ni, da so te vrgli ven. Če bi te sin hotel za kaj več večerne obiske, bi se že potegnil zate. Pozabi nanj, ne glede na to, kako težko je.

Si ne predstavljam, da se odselim in se na skrivaj sestajam z bivšim partnerjem.

Ni problem tašča, problem je njen sin. Ja, četudi je posvojen, je njen sin.

Žal nisem prepričana, da bo po taščini smrti nekoč kaj drugače.

Malo čudna je ta tvoja razlaga.

Če je mama dobila preužitek (pravico dosmrtnega bivanja), potem je že sin (tvoj skrivni obiskovalec) lastnik.

Če je mama dobila celo hišo (in papak sin ni uveljavljal nujnega deleža, ki ne bi bil pol, ampak kvečjemu 1/4 pa še verjetno manj, če sta mama in pokojni mož skupaj bila dolgo časa in skupaj pridobila hišo, potem bi bilo pol hiše ločeno premoženje mame in se ne bi delilo, nujni delež sina bi bil potem 1/8 hiše), potem ne more nekdo pogojevati dosmrtnega preživljanja (nismo v ameriškem filmu, da bi dajal neke pogoje za x let po svoji smrti). Nekdo v tej zgodbi te lepo nateguje s pravljicami.

Če se je mami zmešalo, hiša je pa pisana samo nanjo, kdo pravi, da bo sin karkoli dobil? Lahko še za časa življenja prepiše na nekoga tretjega ali pa podari sosedi/cerkvi.

Aja, potem celo pišeš, da je hiša pol sinova?

Najprej razčisti, kdo je v kakem deležu lastnik hiše.

Srednjeletna, 11.08.2025 ob 20:56

Nimam občutka, da me razumeš, kaj šele, da premoreš kanček empatije. Nasveta očitno nimaš, samo žaljenje zmoreš. Škoda. Še vedno upam na kakšen koristen odgovor, kaj naj naredim.

Hvala.

Najdi si dedca, fantka pusti mamici….

p.s.
Resno vprašanje, kako za boga se vam uspe navlažit na te cefizlje?

polna luna seka na ornk.

seka seka

Epic Fail, 11.08.2025 ob 21:19

Ne glede rea ali ne…

Rule No.1: Nikoli ne tekmuj z drugo žensko za naklonjenost svojega izbranca. Če bi mu bila pomembna, bi te postavil na prvo mesto, pošolal staro, ali pa njo in dedovanje poslal v tri krasne, če bi stara še naprej tupila svoje… in šel s teboj.

Ti pa tudi v tem maminem sinku izgleda vidiš samo tisto, kar bo dedoval. Ampak on drži asa v rokavu. Ko bo podedoval in prodal viške… te bo zamenjal za mlajši model. In tako bo lekcija, ki jo potrebuješ zaključena.

.https://www.youtube.com/watch?v=jGYJrjwiPC4&list=RDjGYJrjwiPC4&start_radio=1

Žal precej verjetno.

Zgodbica…

Vsaka situacija ima dve plati. Več kot očitno imaš ti partnerja bolj za bankomat in ker se ti leta nabirajo , se sprašuješ kako naprej – zlasti finančno. Očitno finančno nisi samostojna, sicer bi že odpeketala iz te zgodbe. Če pozabimo na tvoja manjša finančna vlaganja v tujo hišo ( in od tega odštejemo vrednost najemnin za stanovanje v katerem sta živela cca 15.let ) praktično v svojih 50.letih nisi ustvarila nič. Zdaj pa jokaš in stokaš. Kaj si pa počela v življenju, da nimaš nimaš nič svojega? Se boš morala kar pogledat v ogledalo in si samo odgovorit zakaj si v taki slabi situaciji.

Jp, imaš prav. In vse bolj čutim da me farba, materi je dal prednost in to je to.

Jaz pa sem vrgla stran 23 let svojega življenja z napačnim, maminim sinkom.

Nikoli se ne vlaga v nekaj kar ni tvojega. Če pa že, potem se to ne počne brez nekih konkretnih pogodb ipd. kjer je jasno kaj je kdo vložil.

Ne razumem zakaj si sploh s takšnim partnerjem? Sploh ne stopi na tvojo stran in te podpre. Sama se boriš z mlini na veter in vztrajaš z njim. Leta ti tečejo. Že zdaj ti bi noglo biti žal…

Avtorica, skregala si se z belim kruhom in tašča je naredila popolnoma prav, da te je za VEDNO ODSLOVILA! Če pa te slučajno sprejme nazaj, je pa to samo znak, da se ji je popolnoma utrgalo! Takrat je skrajni čas da gre v ustrezno ustanovo! Do takrat pa naj uživa, ker se te je rešila , ker nisi niti Ž od normalne, sočutne ženske. Kaj pa si, niti ne bom pisal!

sodiš po izkušnjah?

poznam par, on jalov, v ihti, da je ne zapusti je na vrat na nos zanosila z njegovim prijateljem..

jah komu mislite je otrok podoben, jaloven idiot pa še pri 5 letih podobnosti ni opazil, čeprav celotna soseska vidi i pozna skrivnost-javno tajno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close