Zelo sem nevoščljiva….
Ne poznam tega občutka. Vse kar si zaželim se nekako uresniči, prej ali slej. Imam neke svoje želje in pot, meni je super. Včasih sem si želela manj življenjskih preizkušenj, vsaj da niso vse na kupu, ker sem se počutila kot največji osmoljenec, potem sem ugotovila, da me je ravno takšna pot utrdila in oblikovala, zato se padcev več ne otepam. Pridejo in grejo, važno da se poberem in grem dalje. Še vedno pa menim, da sem neto prejemnica v življenju..kljub vsemu.
Vsem ljudem privoščim srečo, da imajo vse kar si zaželijo, ker mislim da si vsi to zaslužimo.
Ne vem , različni smo nikoli nisem bil nevoščljiv , če gre nekomu dobro mu privoščim , če lahko komu pomagam mu pomagam ne pustim se pa izkoriščati . Vem pa , da imam v žlahti nekoga , ki mi želi slabo sem se pač distanciral od njih in jih ne spustim več blizu. Niti ni dobro preblizu spustiti nevoščljivih ljudi . takoj jih prepoznam enostavno se v njihovi prisotnosti ne počutim dobro .
Privoščim, a hkrati zavidam ljudem, ki:
– so našli službo, ki jih izpolnjuje (pa se nad svojo ne morem pritoževati, ni pa ravno nekaj, kar bi “ne polnilo”)
– imajo posluh in dobro pojejo (jaz imam samo voljo do posluha)
– imajo “jajca”, da pustijo službo, običajen način življenja in potujejo (se potepajo 😉
JP, mal sem dolgočasna, pa si včasih zaželim, da ne bi bila. Očitno mi je prelepo, da bi zavidala kaj “nujno potrebnega za življenje” in …
Nevoščljiva? Hmm.. mogoče kitom. Ker so pravi varuhi planeta. Niso požeruhi. Plavajo svobodno, brez meja po širnih morjih in oceanih. Med hranjenjem se igrajo. Ko potujejo, se gibajo počasi in veličastno, vmes pa skladajo in si prepevajo melodije. Nimajo sovražnikov….razen človeka. A ne iščejo svobode. Oni so že svoboda.
B65B, 05.08.2025 ob 21:11
… vsem, ki jim v naročje stvari, za katere se moramo drugi truditi in pri tem izgubljamo energijo, čas in zdravje. Na koncu pa teh stvari sploh prav ne dosežemo.
… tistim, ki so se rodili vizualno naravno privlačni..
Spominjaš me na kolegice, ki v meni vidijo božji dar. V njihovi domišljiji, vse kar naredim je, da zjutraj vstanem in že serjem zlato, iz anusa mi sonce sveti in kot luč privablja vešče, jaz privabljam moške. Tako sem spraskana od babjih krempljev, da moram hoditi k dermatologu.
Glej, če vprašaš nekoga, ki ima polno rit vsega, ta sploh ne ve kaj je pomanjkanje in bluzi o vsem mogočem ( to so nekateri komentarji pred mojim), ampak, ja, navoščljiv pa ni nikoli, pa ne zato, ker ni lepo biti navoščljiv ( kot pravi), ampak zato, ker mu ni treba biti navoščljiv, ker nima za kej biti navoščljiv.
Anonimno 4040, 06.08.2025 ob 01:48
Glej, če vprašaš nekoga, ki ima polno rit vsega, ta sploh ne ve kaj je pomanjkanje in bluzi o vsem mogočem ( to so nekateri komentarji pred mojim), ampak, ja, navoščljiv pa ni nikoli, pa ne zato, ker ni lepo biti navoščljiv ( kot pravi), ampak zato, ker mu ni treba biti navoščljiv, ker nima za kej biti navoščljiv.
Nevoščljivost je lastnost. Ne nujno a imaš nekaj ali nimaš, kar vidiš pri drugem. Razčisti si osnovne pojme. Zdaj, če tebe zvija ob sosedovem bemflu in tvojo ob počitnicah na FB od kolegice je to vajina lastnost in ne nujno pomanjkanje. Svoje dodajo medsebojni odnosi in vzplamtela domišljija.
Sem bila nevoscljiva in me je to razjedalo, da se nisem nikamor premknila, ker sem se ves cas smilila sami sebi in zivela v prepricanju, kako je svet grd.
Ne vem kako, a enkrat mi je bilo dovolj tega fuj pocutja, sem po naravi taka, da rada uzivam in zelim, da mi je udobno, ocitno sem dojela, da ce mi ne bo padlo z neba, se moram sama premaknit. In sem se.
Danes imam stanovanje, dva kosmatinca in potujem.
Nevoscljiva nisem vec, to je zame grozen negativen obcutek, ko vidim, da ima kdo kaj, cesar jaz nimam, precenim kaj bi to meni pomenilo in ce mi pomeni, se potrudim, da imama, ce ne, pa spustim in uzivam naprej.
No, 05.08.2025 ob 19:28
Ne poznam tega občutka. Vse kar si zaželim se nekako uresniči, prej ali slej. Imam neke svoje želje in pot, meni je super. Včasih sem si želela manj življenjskih preizkušenj, vsaj da niso vse na kupu, ker sem se počutila kot največji osmoljenec, potem sem ugotovila, da me je ravno takšna pot utrdila in oblikovala, zato se padcev več ne otepam. Pridejo in grejo, važno da se poberem in grem dalje. Še vedno pa menim, da sem neto prejemnica v življenju..kljub vsemu.
Vsem ljudem privoščim srečo, da imajo vse kar si zaželijo, ker mislim da si vsi to zaslužimo.
Se strinjam, k sreči ne čutim nevoščljivosti. Tudi, ko mi je bilo hudo, sem se veselila tuje sreče, predvsem bližnjih. In s takšnum razmišljanjem sem premagala marsikatero stvar in življenje mi vse več ponuja. Slabo se umika dobremu. Sem pa vedno bila zadovoljna s tem kar imam in hvalabogu nisem doživela neke grozne tragedije.
ne vem, če sem ravno nevošljiva…. no ampak nikoli nisem nobenemu želela slabega ali pa ta česa ne bi imel. Je pa res, da pa večkrat pomislim, uf to bi pa tud jaz imela. Se pravi prijateljica ima ful hudega mercedeza in si ga jst tud ful želim…. samo stane 150K. Ona je direktorica si ga lahko privošči, jaz pa pač ne…. Ampak njej ga še vedno čisto privoščim.
A to spada pod nevoščljivost?
Seveda avto je le en primer, drugače pa jih je valda več:
želim imeti svojo hišo
želim biti brez kreditov
Egoisti, 06.08.2025 ob 13:22
Se strinjam, k sreči ne čutim nevoščljivosti. Tudi, ko mi je bilo hudo, sem se veselila tuje sreče, predvsem bližnjih. In s takšnum razmišljanjem sem premagala marsikatero stvar in življenje mi vse več ponuja. Slabo se umika dobremu. Sem pa vedno bila zadovoljna s tem kar imam in hvalabogu nisem doživela neke grozne tragedije.
Res je. Podpišem se. Skoraj vse isto, samo da sem doživela hude tragedije, izguba doma, domačih, zlorabe. Grozljivo, ampak sem dobra kot bog in čista kot Devica Marija. Verjamem, da se mi je to moralo zgoditi.
Forum je zaprt za komentiranje.