Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 20. dan brez cigaret

20. dan brez cigaret

Nehala sem. pri 63. Sicer sem tudi prej pokadila kvečjemu en do dva cigareta dnevno, ampak je bilo to vsak dan. Zdaj že 20 dni ne kadim, nimam niti neke potrebe, ni da me hudo vleče. Se mi zdi da sem kadila takole, iz navade, 5min miru, ko te nihče na balkonu ne gnjavi.

Da bi videla kakšne pozitivne strani tega, da sem nehala, ni. Isto se počutim kot prej.

Verjamem pa da je veliko težje nehat, če si prej pokadil škatlico na dan ali celo več.

Čestitam!

Kako si lahko pokadila samo enega do dva dnevno?

Jaz sem začela z enim na dan, kmalu je bila škatlica in nato  že dve.

Priznam, z res velikim naporom sem nehala.

Odlično, da si nehala. Pravijo sicer, da do 5 cigaret dnevno ne pušča posledic.

Tako, da verjetno  zaradi tega ne čutiš razlike.

Jaz jo čutim in to res veliko. Veliko globje lahko vdihnem in tudi občutek, da se bolj zdrava imam.

Pri meni bo deset let,kar ne kadim,prvi tedenje bilo najhuje.

Dober občutek je,ko sediš zraven koga ,ki kadi, pa te nič ne gane.

Odgovor na objavo uporabnika
matilda451, 03.08.2025 ob 13:28

Pri meni bo deset let,kar ne kadim,prvi tedenje bilo najhuje.

Dober občutek je,ko sediš zraven koga ,ki kadi, pa te nič ne gane.

Ja to je res dober občutek. Ko sem še kadila, sem mislila, da bo to, če neham muka vseh muk.

Pa sploh ni. Mirno sedim s kadilci, njihovo kajenje me niti ne moti niti mi je ok.

Popolnoma sem indiferentna do tega in večkrat jim moram povedati, da naj se sploh ne sekirajo zaradi mene, ker me resnično prav nič ne moti njihovo kajenje.

26 let brez.pokadil 2 škatli redno,koec tedna pa v gostilni še eno ali eno in pol več kaddil od 22-40 ega

himpa, 03.08.2025 ob 08:43

Nehala sem. pri 63. Sicer sem tudi prej pokadila kvečjemu en do dva cigareta dnevno, ampak je bilo to vsak dan. Zdaj že 20 dni ne kadim, nimam niti neke potrebe, ni da me hudo vleče. Se mi zdi da sem kadila takole, iz navade, 5min miru, ko te nihče na balkonu ne gnjavi.

Da bi videla kakšne pozitivne strani tega, da sem nehala, ni. Isto se počutim kot prej.

Verjamem pa da je veliko težje nehat, če si prej pokadil škatlico na dan ali celo več.

Če bi ti res pokadila samo 1-2 cigareta dnevno, ne bi pisala da že 20 dni ne kadiš.  Taki ljudje sploh niso neki kadilci, ki so odvisni od tobačnega dima.

Najbrž si jih skadila 1-2 škatli, če že.

Benissimo. ?

Veliko, veliko težje je odnehati, če pokadijo več cigaret dnevno, na primer 10, 20 ali celo več, verjemite. Je pa dobro, da ste odnehali še pravočasno, da tudi vi ne bi sčasoma prišli na mnogo več. Pametna odločitev.

bla bla, 03.08.2025 ob 18:23

Če bi ti res pokadila samo 1-2 cigareta dnevno, ne bi pisala da že 20 dni ne kadiš.  Taki ljudje sploh niso neki kadilci, ki so odvisni od tobačnega dima.

Najbrž si jih skadila 1-2 škatli, če že.

Ne, res sem jih pokadila eno do dve na dan, ko smo imeli kak žur, pa več, tudi po pet ali šest. So bili cajti, ko sem pokadila tudi po štiri na dan. Ampak zadnje leto, dve samo eno do dve. Sem pa tako kadila od svojega 18 leta do 63 razen v nosečnostih in med dojenjem.

Otroke imam že odrasle, ampak vsi trije vključno z možem so me ves čas gnjavili, zakaj že ne neham. Najmlajši je kar naprej težil, da bom dobila raka in zakaj to rabim… No, skratka, potem sem se začela tudi sama spraševati, v čem je fora. In ugotovila, da me v bistvu sploh ne vleče nikotin, ampak pač tako, da uživam v svojih 5 min miru. Pa rahel pomirjevalni učinek, ko se kaj sekiraš, bi rekla.

Skratka, čestitke vsem, ki ste res veliko kadili in uspeli nehati!!

Nekaj dejstev. Tole je pač le provokacija, ta zapis seveda ne spada sem pod SČ.

Preselite se raje na forum k ”svetovalcu” Čakšu,… če ni ravno na kaki pijači…

1. Tobačna industrija je daleč najbolj pokvarjena od vseh mogočih industrij (pri hudi konkurenci, seveda). 2. To se vidi po tem, da okrog 2/3 vseh kadilcev umre – izključno!- ZARADI KAJENJA. Zaradi 20 vrst raka, KOPB, infarktov, kapi, itd. seznam bolezni je tako rekoč neskončen. 3. 90-95% je hudo zasvojenih z nikotinom, trdo drogo, oplemeniteno s 600 kemikalijami za boljši ”zadetek v možgane”, želijo nehati, a jim nikoli ne uspe. Da bi nekdo kadil cigareto ali dve in potem pisal to na forumu? Bilo bi smešno, če ne bi bilo tragično. 4. Zaradi kajenja umre pri nas več kot 4.000 ljudi vsako leto, jaz ocenjujem, da kvečjemu več (podkupljeni in skorumpirani ustanovi NIJZ in MZ uporabljata številki 3.000 ali 3.600- vse mnogo prenizko, seveda zlonamerno).

Skratka, cigarete je končno treba ukiniti, in nehajte objavljat razne vrste bedarij o tej resni temi na FORUMU, KI NAJ BI BIL NAMENJEN ZDRAVJU!!

A JE JASNO???

Zdravko Mamić Maminjo, 03.08.2025 ob 20:19

Nekaj dejstev. Tole je pač le provokacija, ta zapis seveda ne spada sem pod SČ.

Preselite se raje na forum k ”svetovalcu” Čakšu,… če ni ravno na kaki pijači…

1. Tobačna industrija je daleč najbolj pokvarjena od vseh mogočih industrij (pri hudi konkurenci, seveda). 2. To se vidi po tem, da okrog 2/3 vseh kadilcev umre – izključno!- ZARADI KAJENJA. Zaradi 20 vrst raka, KOPB, infarktov, kapi, itd. seznam bolezni je tako rekoč neskončen. 3. 90-95% je hudo zasvojenih z nikotinom, trdo drogo, oplemeniteno s 600 kemikalijami za boljši ”zadetek v možgane”, želijo nehati, a jim nikoli ne uspe. Da bi nekdo kadil cigareto ali dve in potem pisal to na forumu? Bilo bi smešno, če ne bi bilo tragično. 4. Zaradi kajenja umre pri nas več kot 4.000 ljudi vsako leto, jaz ocenjujem, da kvečjemu več (podkupljeni in skorumpirani ustanovi NIJZ in MZ uporabljata številki 3.000 ali 3.600- vse mnogo prenizko, seveda zlonamerno).

Skratka, cigarete je končno treba ukiniti, in nehajte objavljat razne vrste bedarij o tej resni temi na FORUMU, KI NAJ BI BIL NAMENJEN ZDRAVJU!!

A JE JASNO???

Ne vem, kaj je tvoj problem in zakaj si svojo propagando nalepil na mojo temo. Tole ni nobena provokacija, pač meni se je vseeno zdel dosežek, da sem uspela popolnoma nehati s cigareti. Se ne sme tega napisat?

Ali ni to ravno tisto, kar ti tukaj reklamiraš? Da je s cigaretami treba nehati? In ko nekdo to napiše, je pa to “smešno, če ne tragično”?? Kaj je smešnega in kaj tragičnega? Jaz sem se trudila, da ne bi pokadila niti teh dveh cigaret na dan kar nekaj let, pa sem vseeno zjutraj in zvečer kadila. Kdaj tudi kakšno vmes. In ker nisem kadila dveh škatel dnevno, je smešno, da se s tem hvalim, da sem nehala?

Jaz sem nase ponosna, ti pa pojdi svoje pamflete drugam prodajat, če ti moja tema ni všeč.

JE TO JASNO??

Gospodična Hulpa, usmerjam te na forum Čakša – pod zasvojenosti/kajenje, on je zate primeren sogovornik, ti si njegova stranka. Tukaj – na splošnem forumu Starševski čvek – pa ne zavajaj ljudi s svojim izredno čudnim in nelogičnim primerom. Huda domnevna zasvojenost z eno cigareto oz. do dve cigareti na dan?? ….. Hmmmm, tukaj pa prav vsak strokovnjak na hitro zavoha smrad….

Jasno je – iz letala vidno- da o tej temi ne veš in ne razumeš – nič. Zato tudi kadiš… To, kar sem napisal jaz, ni nobena propaganda, AMPAK SO ŽALOSTNA DEJSTVA. Tega pa nekdo s tako skromnim znanjem in kapacititeto razmišljanja žal ne more razumeti… Kot je rekel Massi: ”Mati bedakov je vedno noseča…”

Jaz sem pa strokovnjak, za to temo vsekakor. Z velikim S. Zato – spizdi k Čakšu in ne smeti tukaj!

Zdravko Mamić Maminjo, 03.08.2025 ob 20:38

Gospodična Hulpa, usmerjam te na forum Čakša – pod zasvojenosti/kajenje, on je zate primeren sogovornik, ti si njegova stranka. Tukaj – na splošnem forumu Starševski čvek – pa ne zavajaj ljudi s svojim izredno čudnim in nelogičnim primerom. Huda domnevna zasvojenost z eno cigareto oz. do dve cigareti na dan?? ….. Hmmmm, tukaj pa prav vsak strokovnjak na hitro zavoha smrad….

Jasno je – iz letala vidno- da o tej temi ne veš in ne razumeš – nič. Zato tudi kadiš… To, kar sem napisal jaz, ni nobena propaganda, AMPAK SO ŽALOSTNA DEJSTVA. Tega pa nekdo s tako skromnim znanjem in kapacititeto razmišljanja žal ne more razumeti… Kot je rekel Massi: ”Mati bedakov je vedno noseča…”

Jaz sem pa strokovnjak, za to temo vsekakor. Z velikim S. Zato – spizdi k Čakšu in ne smeti tukaj!

In kaj se je tebi zdaj čisto odpelo?  Pa to ni normalno, veš. In če se ti zdi, da kajenje dveh cigaret na dan ni nobena zasvojenost-ok.  Je pa odvisnost od tistih 2 x 8 minut časa samo zase, ki ji je veliko pomenil. In kadila je zato, da se je lahko sama s sabo za par minut umaknila na balkon in imela malo časa samo zase.

Je pa avtorica potegnila ven nekaj nas, ki smo res veliko kadili in odnehali.

Tako, da je tema čisto ok. In zakaj naš pošiljaš k Čakšu?

Tistega forume se sploh ne da najt. Vsaj jaz ga  ne.

Ja valda, Zdravko Majmun je strokovnjak. Tja v glavo. Totalen bolnik.

Ampak se strinjam, 2 cika na dan ni nic. Se stroka se strinja. Brez veze. Blagor tebi, ce je to res da ti je uspelo samo tok pokadit. Zadnjic je nekdo rekel-ko dozivim 70 let, zacnem nazaj kadit. Tocno to bom tudi jaz naredila.

Cigareti so najhujša dovoljena droga na svetu. Nikotin je najbolj trdovratna obsedenost za se jo odvadit.

Vse druge odvisnosti se začnejo z cigareti!

Res ne vem, kaj sploh hočeš. Si borec proti kajenju ali za kaj se imaš? Torej kaj praviš? Če sem jaz kadila dve cigareti dnevno ni to nič in bi komot lahko še naprej do smrti nadaljevala in nima smisla, da sem nehala. Ali kaj točno hočeš od mene? Kdo je Čakš? In zakaj bi šla na forum zasvojenost – kajenje? Ti pojdi tja in tam izvajaj svojo propagando. Jaz sem se zadeve (vsaj upam, da dolgoročno) rešila.

A mi zna kdo drug od forumcev povedati, v čem je težava tega Zdravka?

Jaz373, 03.08.2025 ob 21:09

Ja valda, Zdravko Majmun je strokovnjak. Tja v glavo. Totalen bolnik.

Ampak se strinjam, 2 cika na dan ni nic. Se stroka se strinja. Brez veze. Blagor tebi, ce je to res da ti je uspelo samo tok pokadit. Zadnjic je nekdo rekel-ko dozivim 70 let, zacnem nazaj kadit. Tocno to bom tudi jaz naredila.

Jaz kadim eno cigareto na dan, vedno zjutraj. Samo ob kavici. Ker mi tako paše. Ni mi do tega, da bi se odvadila. Se pa zavestno brzdam in si ne dovolim, da bi pokadila več kot eno. Ampak ko me doktor vpraša, ali sem kadilka, moram reči da sem. Saj sem, ne?

On pa kadi samo in izključno na kakšnih piknikih, ko je s frendi zunaj itd. Ima tisto škatlico cigaret za en mesec in ko gre kam, kjer se tudi pije on pokadi kake dve ali tri. to počne že 15 let. Drugače nikoli ne kadi ob normalnih dnevih. tako da ni res da ne obstajajo taki ki jih pokadijo malo ali pa samo občasno kadijo.

Jernej HSAM, najlepša hvala za vaše mnenje, se strinjam z vami.

Za ostale. Vsake toliko kakšna znana oseba umre zaradi cigaret. Seveda o tem ne bo nihče napisal besede, o tem velja še hujša omerta kot za doping v športu. Vsi novinarji in vsi mediji so prodani – 100%.

Uradno umre po podatkih NIJZ/MZ nad 3.000 ljudi vsako leto zaradi kajenja, včasih navedejo 3.600. V resnici pa je številka čez 4.000, najbrž celo čez 4.500. Že zaradi pljučnega raka bo umrlo 1.400 ljudi… O tem ne bo nikoli besede – v nobenem mediju. Ste se že kdaj vprašali, v čem je vednar napaka? No v Regustru raka ni napake… je pa v novinarstvu. Pa pustimo to.

Tobačna industrija najema trole/plačane študente, da pišejo neumnosti o tem. Si morete misliti? Kako oduren debil moraš biti, da za 3 EUR na uro to počneš, povzročaš zasvojenost, raka, KOPB, kapi, gangrene in infarkte?

Vsekakor imam s tem ogromno izkušenj, te rakotvorne smrade zavoham že na daleč… Ne, to ni noben problem, to je nadarjenost, genialnost.

Sklep: cigarete je treba ukiniti za vse naslednje generacije, čim prej – tem bolje!!

jaz sem nehal kaditi že v osnovni šoli…

čestitke!

jaz sem začela kadit v srednji (cca 17 let sem bila stara), uradno sem nehala pri 33.5. Zdaj je cca leto in pol.
Iskreno me čiki nič ne ganejo, sem in tja še kakšnega prižgem – mogoče recimo 1x na 2 mesece na kakšni kavi s kolegi, ampak me potem nič ne mika da bi spet začela nazaj kadit.
V mojem kadilskem obdobju sem sicer skadila okoli 10 cigaret na dan v povprečju, zadnje tri leta preden sem uradno nehala pa samo še ene 5, tako da mislim, da mi je to pomaglao da sem praktično brez problema prenehala. Najuhuje je bilo na začetku, ko sem šla s kom na kavo in nisem vedela, kaj naj sama s sabo 😀

Če si resmično nehala nima smisla šteti niti dneva več. Si kadila, nehala in to je to, zgodba zaključena.

Sam sem kadil po 2 škatlici 20 let in sem nehal. 3 dni se treseš, malce se zrediš pol je pa vse okej.

Lažje dihaš, ne hropeš, privarčuješ nič več, ker denar daš za druge sttvari,

Čez nekaj časa, ne čutiš nobene potrebe tako ti je kot da nikoli sploh niso kadil in če si nehal tudi piti alkohol, potem ni nobenega razliga,da bi zaradi žurke, pijanosti spet kdaj.prižgal, ker je samokontrola v tvojih rokah oz tvoji glavi in ne v rokah alkohola.

To je to, probal smo, užival, preklinjal lajf, zdej gremo pa naprej.

Kdor še vedno verjame, da gre za neko resnično osebo z imenom ”himpa”, ki se bebavo javno hvali, da je ”kadila na balkonu, kjer je nihče ne gnjavi” – ”le 1 ali 2 cigareti na dan”… je zelo naiven. Že tako ima ta portal problem z izmišljenimi zgodbami… vse za pozornost. V vsaj 99% gre za izmišljeno zgodbo, provokacijo, ali pa najbolj direktno – za plačano tobačno propagando. Poglejte samo malce v zgodovino tega foruma in hitro se lahko o tem prepričate. Tam mrgoli tem, katere cigarete imajo najboljši okus, ali so ”lahke” ipd. (navadna nagnusna prevara) manj škodljive, itd. Tobačni plačanci (in zraven še redki retardirani zasvojenci) so dolgo počeli, kar so hoteli tukaj. Vidi se tudi, da me osebno napadajo, namesto, da bi se mi kdo zahvalil za številne pomembne informacije in široko znanje o cigaretah in tobačni industriji.

Zelo majhna verjetnost je, da bi se zmotil. Vseeno ti bebavi troli, plačanci in provokatorji niso vredni naše pozornosti. Treba se je osredotočit na bistveno.

Cigarete so daleč najbolj smrtonosen izdelek v zgodovini človeške civilizacije. Pri nas ubijejo vsako leto 4.500 ljudi, to so resnično nepredstavljive številke. Ljudje si žal lažje predstavljajo enega motorista ali 3 zmečkane ljudi pod kamionom (o tem plačani novinarčki vsak dan nabijajo), deset-tisočev hropečih KOPB-jevcev in kadilsko shiranih onkoloških bolnikov, itd. pa očitno ne vidijo. Nočejo videti.

Skrajni čas je, da se jih neha prodajati vsem naslednjim generacijam!

Zdravko Mamić Maminjo, 04.08.2025 ob 07:29

Kdor še vedno verjame, da gre za neko resnično osebo z imenom ”himpa”, ki se bebavo javno hvali, da je ”kadila na balkonu, kjer je nihče ne gnjavi” – ”le 1 ali 2 cigareti na dan”… je zelo naiven. Že tako ima ta portal problem z izmišljenimi zgodbami… vse za pozornost. V vsaj 99% gre za izmišljeno zgodbo, provokacijo, ali pa najbolj direktno – za plačano tobačno propagando. Poglejte samo malce v zgodovino tega foruma in hitro se lahko o tem prepričate. Tam mrgoli tem, katere cigarete imajo najboljši okus, ali so ”lahke” ipd. (navadna nagnusna prevara) manj škodljive, itd. Tobačni plačanci (in zraven še redki retardirani zasvojenci) so dolgo počeli, kar so hoteli tukaj. Vidi se tudi, da me osebno napadajo, namesto, da bi se mi kdo zahvalil za številne pomembne informacije in široko znanje o cigaretah in tobačni industriji.

Zelo majhna verjetnost je, da bi se zmotil. Vseeno ti bebavi troli, plačanci in provokatorji niso vredni naše pozornosti. Treba se je osredotočit na bistveno.

Cigarete so daleč najbolj smrtonosen izdelek v zgodovini človeške civilizacije. Pri nas ubijejo vsako leto 4.500 ljudi, to so resnično nepredstavljive številke. Ljudje si žal lažje predstavljajo enega motorista ali 3 zmečkane ljudi pod kamionom (o tem plačani novinarčki vsak dan nabijajo), deset-tisočev hropečih KOPB-jevcev in kadilsko shiranih onkoloških bolnikov, itd. pa očitno ne vidijo. Nočejo videti.

Skrajni čas je, da se jih neha prodajati vsem naslednjim generacijam!

Kaj je tvoj problem???? Zakaj bi bila izmišljena zgodba? Povedala sem o svojem možu, ki je občasni kadilec. Tudi moja sodelavka kadi samo par cigaret dnevno in se preklinja, da ne zmore naredit konca in čisto nehat s to razvado.

Toliko noriš proti cigaretom, pol pa nekdo pove da je nehal, pa čisto popeniš da je provokacija. Kaj je s tabo? Si v resnici želiš čim več kadilcev, ki ne morejo nehat, da lahko čim bolj noriš po forumih ali kaj točno???

Kdor še vedno verjame, da gre za neko resnično osebo z imenom “himpa”, ki se bebavo javno hvali, da je “kadila na balkonu, kjer je nihče ne gnjavi” – “le 1 ali 2 cigareti na dan”… je zelo naiven.

ali je ta himpa resnična ali ne, nima nobene veze. Tudi jaz sem dolgo let samo par cigaret dnevno pokadila, ko sem bila z bivšim, ki je bil kadilec. Zgleda da ne verjameš da je to možno ali kaj točno? Ko sva šla narazen, sem bila vesela, da sem s tem nehala. Nisem imela več družbe na balkonu. Eni kadijo ker družba kadi, eni kadijo, da imajo par minut miru na balkonu, eni kadijo da se malo umirijo po službi… Aktivist za kakršnega se imaš, bi bil vesel vsake pozitivne zgodbe, kjer se je nekdo rešil tobaka. Ti pa pizdiš in noriš in take zmerjaš z lažnivci. Zamisli se malo nad razlogom, zakaj izvajaš svoj aktivizem. Sploh hočeš da ljudje nehajo kaditi ali se hraniš s kadilci?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close