Ko okradejo človeka v stiski
Ukradli so mi več bankovcev po 200 eur. Bili smo v hudi stiski, ker sem bila hudo bolna, mama pa je stara skoraj 80 let. Ko sem zbolela so mami pomagali, da so prinesli stvari iz trgovine in podobno. Zdaj ugotavljam, da so tudi to kradli. Ko sem sama začela hodit v trgovino sem opazila račun okoli 10 eur za iste stvari kot so jih drugi prinesli za kao 30 eur. No, opazila pa sem, da mi je izginilo vsaj 3x po 200 bankovcev. Spomnim se, da je soseda hodila po sobi in prijemala mojo torbo nato pa jo vrgla na drug konec. Nisem sicer opazila, da bi kaj notri brskala, jo je pa kar dolgo držala v rokah. Je pa res, da najprej sploh nisem opazila, da ima v rokah mojo torbo. Zakaj hudiča sploh? Kako si kdo sploh dovoli prijemati tuje osebne stvari??!!! In seveda, najlažje je okoli prenesti človeka v stiski.
Anonimno 10979, 26.07.2025 ob 16:41
Šnelo?
Nisem nobena Šnela in prosim nehajte smetit temo s tem. Denar sem šparala za določeno stvar in zdaj sem v dreku. Z namenom ga nisem zapravila oz ga niti nisem imela za kaj. Edino za kar smo porabljali denar je bila trgovina za največ 30 eur. Za položnice sem dajala po 50 eur. Z namenom smo celo zavlačevali s položnicami, da ni bilo treba dati več denarja – 2 položnici smo plačali v enem dnevu, čeprav smo jih dobili 5 naenkrat.
200, 26.07.2025 ob 16:50
Nisem nobena Šnela in prosim nehajte smetit temo s tem. Denar sem šparala za določeno stvar in zdaj sem v dreku. Z namenom ga nisem zapravila oz ga niti nisem imela za kaj. Edino za kar smo porabljali denar je bila trgovina za največ 30 eur. Za položnice sem dajala po 50 eur. Z namenom smo celo zavlačevali s položnicami, da ni bilo treba dati več denarja – 2 položnici smo plačali v enem dnevu, čeprav smo jih dobili 5 naenkrat.
Zavlačevanje s plačilom položnic pač ni varčevanje, saj ti dodatno zaračunajo se zamudne obresti.
Anonimno 7942, 26.07.2025 ob 17:02
Ljudje so danes nesramni. Veliko takih je, ne vsi. Sploh,če si opazkla, da kradejo tudi, ko ti grejo v trgovino je čisto možno, da so kaj šarili okoli po stanovanju. Pa račun? Iz trgovine? So ti ga prinesli? Ali si samo opazila pri štetju denarja koliko so ga “zapravili”?
Računa nam niso nikoli prinesli. Samo račune od položnic. Ena kolegica, ki je tudi šla občasno za nas v trgovino, pač občasno ker je sicer bila v službi, je vedno prinesla račun.
Stara forumašica, 26.07.2025 ob 17:22
Zavlačevanje s plačilom položnic pač ni varčevanje, saj ti dodatno zaračunajo se zamudne obresti.
Položnice so bile plačane v roku, samo recimo po 1 ali 2 položnici na dan, zato, da smo dali po 50 eur in ne 200. Ravno z namenom, da ne bi drugim ljudem dajali preveč denarja naenkrat.
200, 26.07.2025 ob 17:33
Računa nam niso nikoli prinesli. Samo račune od položnic. Ena kolegica, ki je tudi šla občasno za nas v trgovino, pač občasno ker je sicer bila v službi, je vedno prinesla račun.
Hja, zanalašč vam niso prinesli računov, da ne bi videli koliko so vzeli sebi ali pa kupili na vaš račun zase.
Anonimno 3424, 26.07.2025 ob 19:48
Nizkotno, da greš človeka v stiski tako opehariti.
A policijo pa nisi poklicala?
Poveš kdo je bil v hiši, vsaj prestrašili bi jih za naslednjič.
Danes sem šele ugotovila. To denarnico in torbo ne nosim ven. Zato sem denar pospravila ločeno. Pospravila in ga nisem uporabljala. Danes pa sem iskala, če imam slučajno kaj drobiža in pogledala tudi v to denarnico in… skoraj prazna. Vsega skupaj je bilo vsaj jurja, zdaj je 400.
Poznam take cvetke. Malo jih poslušaj kako se pogovarjajo, kaj govorijo. Rečejo in jamrajo da nimajo dovolj penzije (ali plače) skupaj s partnerjem/možem 2000, ampak oni zmorejo brez problema. Ampak jokcajo – hrana se draži pa položnice je treba plačat, pa za vnuke kaj, pa dopust si tudi privoščijo pa prenovo stanovanja pa nove cunje, bencin pa parfume. Ne, sorry z 2000 euri na mesec to pač vse ne gre. Gre pa, če se zraven še kaj leva ruka desni đep. Če si pošten pa vsekakor si ne moreš vsega tega privoščit.
Pfuj, 26.07.2025 ob 22:21
Poznam take cvetke. Malo jih poslušaj kako se pogovarjajo, kaj govorijo. Rečejo in jamrajo da nimajo dovolj penzije (ali plače) skupaj s partnerjem/možem 2000, ampak oni zmorejo brez problema. Ampak jokcajo – hrana se draži pa položnice je treba plačat, pa za vnuke kaj, pa dopust si tudi privoščijo pa prenovo stanovanja pa nove cunje, bencin pa parfume. Ne, sorry z 2000 euri na mesec to pač vse ne gre. Gre pa, če se zraven še kaj leva ruka desni đep. Če si pošten pa vsekakor si ne moreš vsega tega privoščit.
Točno to. Taki so najhujši, ko govorijo da nimajo, hkrat pa ves čas nekaj kupujejo, prenavljajo. Hja, če nimajo potem kradejo. Pri takih nakupih kot jih imajo nekateri je pač treba imet denar. Se spomnim, ko sem sama rabila pomoč in druge možnosti kot eni sosedje, nisem imela. Jim dam 50 eurov za najnujnejše iz trgovine pa mi nazaj prinesejo 10 eurov ali pa celo samo drobiž. Pa rečem “tole pa ne bo vredu” pa začne “ja, lej, stvari se dražijo…”. Pa dam naslednjič eni kolegici, za iste stvari, in enako ji dam 50 eurov. Pa mi nazaj prinese 30 eurov. Dokaz, da so mi sosedje ali kradli denar, ali pa kupovali sebi na moj račun. Potem se pa taki ljudje čudijo zakaj določenih stvari ne dovoliš več, ali se postaviš zase, pa te imajo takoj na piki. Pa očitno so tudi precej butasti, če mislijo, da ko bom šla sama v trgovino ne bom opazila koliko kaj stane in koliko zapravim.
200, 26.07.2025 ob 16:36
Ukradli so mi več bankovcev po 200 eur. Bili smo v hudi stiski, ker sem bila hudo bolna, mama pa je stara skoraj 80 let. Ko sem zbolela so mami pomagali, da so prinesli stvari iz trgovine in podobno. Zdaj ugotavljam, da so tudi to kradli. Ko sem sama začela hodit v trgovino sem opazila račun okoli 10 eur za iste stvari kot so jih drugi prinesli za kao 30 eur. No, opazila pa sem, da mi je izginilo vsaj 3x po 200 bankovcev. Spomnim se, da je soseda hodila po sobi in prijemala mojo torbo nato pa jo vrgla na drug konec. Nisem sicer opazila, da bi kaj notri brskala, jo je pa kar dolgo držala v rokah. Je pa res, da najprej sploh nisem opazila, da ima v rokah mojo torbo. Zakaj hudiča sploh? Kako si kdo sploh dovoli prijemati tuje osebne stvari??!!! In seveda, najlažje je okoli prenesti človeka v stiski.
Povej raje, če se te je kaj prijelo od nasvetov tukaj, ne pa že spet s prstom na druge kazat.
Zakaj spuščaš cele horde ljudi v stanovanje?
Ne znaš vprašati, zakaj ima neka baba tvojo torbico v roki? Je ne znaš pospravit v omaro?
Zakaj lahko nekdo vpričo tebe po omarah in predalih stika?
Stiske pa stiske pa stiske… daj daj! Neznanje in nesposobnost. Ne znaš biti niti gazda v lastnem domu, nimaš pojma o pospravljanju stvari na pravo mesto, spuščaš vsakršen folk v stanovanje, pa očitno sanjaš z odprtimi očmi, drugače ne bi mogel nekdo vpričo tebe jemat stvari, odpirat torb in omar.
Zdaj se pa nehaj cmerit in se spravi k sebi.
To si že vse povedala, 13.09.2025 ob 16:11
Povej raje, če se te je kaj prijelo od nasvetov tukaj, ne pa že spet s prstom na druge kazat.
Zakaj spuščaš cele horde ljudi v stanovanje?
Ne znaš vprašati, zakaj ima neka baba tvojo torbico v roki? Je ne znaš pospravit v omaro?
Zakaj lahko nekdo vpričo tebe po omarah in predalih stika?
Stiske pa stiske pa stiske… daj daj! Neznanje in nesposobnost. Ne znaš biti niti gazda v lastnem domu, nimaš pojma o pospravljanju stvari na pravo mesto, spuščaš vsakršen folk v stanovanje, pa očitno sanjaš z odprtimi očmi, drugače ne bi mogel nekdo vpričo tebe jemat stvari, odpirat torb in omar.
Zdaj se pa nehaj cmerit in se spravi k sebi.
A ni napisla, da je bila bolna? Al sem zamenjala teme? Človek, ko je bolan marsikaj spregleda. Lahko je šele proti koncu videla, da ima torbico v rokah. Lahko je spala pa se zbudila, ker je slisalq ropotanje. Lahko je bila medtem na stranišču. Kaj veš kaj je bilo. Ljudje pa tudi izkoristijo vsako možnost za korist zase. Govorite nekateri kot, da veste kaj se je dogajalo. Pa konec koncev, pošten človek ne bo šel krast niti, če bodo vrata na stežaj odprta ampak jih bo mogoče le zaprl in s tem preprečil možnost kraje. Kaj veš kaj nujnega se zgodi, da človek leti iz stanovanja, recimo komu pomagat ali karkoli pa pri tem pusti odprto. Nepošteni pa bojo ravno to dobroto izkoristili.
omg, 14.09.2025 ob 22:30
A spet ti?
😀 😀 tablete, tablete rabiš.
Seveda rabi tablete, da bo zombi in tako še manj prisebna, da bodo lahko še več kradli. Tipično. Men so tud sosedje rekli enkrat, da bi se morala it zdravit na psihiatrijo (ko sem vprašala zakaj pa tišina), drugič pa, da moram na dopust in njim pustit ključe, bodo oni pazili stanovanje. Dobre fore, ja. Vemo zakaj.
Anonimno 8823, 13.09.2025 ob 15:46
Pa pomagaj noricam. Potem te še obtožijo, da si kradel.
Naj jim raje pomaga kakšen drug norec.
Tisti, ki zares kradejo ne bojo nikoli priznali ampak se delali boge. Zame ni pomoč, če moraš to (sosedsko) pomoč plačati več kot uradno. Meni se je že zgodilo. Nekaj kar moraš plačat je delo ne pomoč. In da nekdo hodi po tujem stanovanju in vzema v roke tuje osebne stvari tudi ni ravno neka olika. Če pomagaš , greš pomagat, narediš in greš domov – to je pomoč. Ne pa da se sprehajaš po ostalih prostorih in vzemaš v roke tuje osebne stvari – taka oseba je popolnoma sama kriva, če jo potem česa obtožijo.
seveda894, 15.09.2025 ob 00:32
Seveda rabi tablete, da bo zombi in tako še manj prisebna, da bodo lahko še več kradli. Tipično. Men so tud sosedje rekli enkrat, da bi se morala it zdravit na psihiatrijo (ko sem vprašala zakaj pa tišina), drugič pa, da moram na dopust in njim pustit ključe, bodo oni pazili stanovanje. Dobre fore, ja. Vemo zakaj.
Tako je! Se sprašujem od kje ljudem take ideje? Tudi recimo tista, ki je enim kuhala. Od kje folk pride na take ideje? A hočete, da vam kuham. Dajte nam ključe pa pejte na dopust. To morate tako pa tako. Od kje nekomu take ideje? Da nekdo pride na tako idejo mora imet v ozadju neke namene, ponavadi ne dobre. Če te nekdo nekaj prosi, se natančno zmenite v naprej kaj in kako in se obe strani strogo držita dogovora, potem ajde.
Bodte previdni, resno. To sem jaz enkrat naredila. Zaupala sem in pustila ključe in šla na dopust za 10 dni. Zmenjeni smo bili za beljenje in naročeno smo imeli novo posteljo, ki je prišla ravno takrat, ko nas ni bilo, sestavili naj bi jo pa sosedje do našega povratka. Ko smo prišli nazaj je bilo samo pobeljeno, barva še sveža in smrdelo, postelja pa zapakirana, razstavljena stala v kotu. Niti enega stola, nič. Ker mama težko stoji, včasih tudi težko sedi, je bilo to zelo nesramno, ker so to vedeli. V 10 dneh so imeli samo za prebelit in sestavit posteljo. Bohvej kaj so počeli. Na srečo smo vse pomembno zaklenili v eno sobo. Ker je kar nekaj stvari, ki so bile v prostoru kjer so delali, tudi izginilo.
Provoke, 15.09.2025 ob 13:08
26.7. so ti ukradli. Zakaj si spodaj napisala novo temo, da ti kradejo denar? In to sedaj, tri dni nazaj? Od 26.7. do sedaj si čakala, če ti bodo še ukradli, namesto da bi kupila sef, denar pospravila na varno, …?
Če je bila tema odprta 26.7 še ne pomeni, da so ji takrat kradli. Verjetno je takrat ugotovila. Ali pa samo napisala. Zgodi se lahko tudi večkrat preden ugotoviš. Moja kolegica je bila nekaj let v stiku s kao bivšim narkomanom. Za katerega smo drugi ugotovili, da je še vedno narkoman. Vmes ji je kradel. Šele, ko smo prišli do nje in ji povedali in je preverila je videla koliko stvari manjka – nakit, denar, pa še nekaj malenkosti. Vse to je kradel počasi, postopoma, neopazno, ker so bile take stvari, ki jih tisti trenutek ni uporabljala. Ja, ljudje so neprevidni in naivni ampak izkoriščat to….. tko kot tisto, ko pride belka na vagon med črnce, ja ker je bela jo pa šicnmo. In nihče pomagal. Mislm, bolan svet.
Forum je zaprt za komentiranje.