Cene na Bledu
V Hoferju te škatla z dvema kosoma natanko enake kremšnite (isti proizvajalec) stane ok. 6,35€, torej manj kot ena na Bledu. Če si samo inštaliraš Petrolovo aplikacijo, ti za dobrodošlico šenkajo kupon za “kavo na poti”, pa tudi sicer niti približno ne stane 4€, mislim, da celo 2 ne, bolj zanič, kot je v blejskih lokalih, pa je ne zna narediti noben šalabajzer. Da niti ne omenjamo, da lahko to v miru použiješ v kakšnem prijetnejšem okolju od Bleda, po možnosti daleč stran od retardiranih turistov…
Anonimno907, 29.06.2025 ob 12:33
V Hoferju te škatla z dvema kosoma natanko enake kremšnite (isti proizvajalec) stane ok. 6,35€, torej manj kot ena na Bledu. Če si samo inštaliraš Petrolovo aplikacijo, ti za dobrodošlico šenkajo kupon za “kavo na poti”, pa tudi sicer niti približno ne stane 4€, mislim, da celo 2 ne, bolj zanič, kot je v blejskih lokalih, pa je ne zna narediti noben šalabajzer. Da niti ne omenjamo, da lahko to v miru použiješ v kakšnem prijetnejšem okolju od Bleda, po možnosti daleč stran od retardiranih turistov…
V Hoferju kremšnita ni niti podobna tisti na Bledu. Je razlika.
Grenivka422, 29.06.2025 ob 13:18
Res je, poznam res prave neznane bisere po Sloveniji, in mogoče je prav da so skriti.
Slovenija je tako raznolika in v svoji majhnosti zelo velika.
Dvomim, da jo Slovenci dobro podrobno poznamo.
Zase priznam da je ne, npr Prekmurje, bela krajna koroška.. itd
Skoraj te je kap? Potem pa raje ne hodit po turističnih krajih ali pa po Ljubljani. To je cena ki je čisto normalna za te kraje. Ni poanta v tem da si kupiš kremšnito ali kavo. Poanta je v pogledu na jezero in postrežbi, torej doživetju. Mimogrede kakšna je bila postrežba? Ko sem bila zadnjič tam, je bila porazna.
Vsi vi ki cene primerjate s Hoferjem, Evrospinom pa itak ne razumete da se ne išče najcenejša varianta. Ne rabijo vsi ljudje gledat na vsak cent.
Že pred dvema letoma je bila 6,5 . Nič niso podražili !! Ko sem takrat videl to ceno, sem samo rekel, da bom sladoled. Natakar me je napotil okrog vogala na kiosk s sladoledom. Takrat sem bil zadnjič v kaki kavarni, gostilni na Bledu in na Bledu tudi. Ne da je pregrešno drago, še huje, ne znajo se obnašat. Pa, roko na srce, marsikje sem jedel veliko boljše kremšnite. Sedaj bi mi rekla svakinja: kaj pa še rinete na Bled, saj vam je bilo že pred leti odsvetovano. No, mogoče res niti na dve leti ne bomo več šli.
pošteno povedano, 29.06.2025 ob 14:49
Tisti, ki primerja kremšnite z Bleda s tistimi iz Hoferja, Eurospina in drugih trgovcev, zagotovo že leta ni jedel kremšnite na Bledu, zato so mu trgovinske dobre. Ogromna razlika.
Blejske so bile mogoče pred leti ( 20 in več) res zelo dobre. Ali so bile res tako dobre, ali le ene izmed redkih in so se nam tako zdele? Veliko boljših se dan danes dobi. Ne bom delala reklame, a poznam eno slaščičarno v LJ, pa dve izven LJ (niti blizu Bledu), kjer so kremšnite neprimerno boljše.
blejske, 30.06.2025 ob 08:00
Blejske so bile mogoče pred leti ( 20 in več) res zelo dobre. Ali so bile res tako dobre, ali le ene izmed redkih in so se nam tako zdele? Veliko boljših se dan danes dobi. Ne bom delala reklame, a poznam eno slaščičarno v LJ, pa dve izven LJ (niti blizu Bledu), kjer so kremšnite neprimerno boljše.
kremšnita je najbolj bedna, cenena sladica, ki so si jo v socializmu izmislili, ker ni bilo drugih sestavin. Kdor se je spomnil med res slabo listnato testo rinit ceneno smetano in jajčno kremo, je bil brez okusa. Pa še težko jo je jesti. Seveda je bilo včasih vse bolj okusno, ker ni bilo na razpolago res dobrih sladic, tako kot so danes.
Forum je zaprt za komentiranje.