Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čakaj čakaj, tista babica z nepremičnino

Čakaj čakaj, tista babica z nepremičnino

1/2 nepremičnine je od hčerke, v kateri tudi živi. 1/2 nepremičnine je bila od moža od pokojne. Ker ni bilo oporoke, je žena dobila 2/3, ena hči 1/6 in druga hči 1/6. Sedaj bi pa ta babica – kaj? Rada še tiste 2 x 1/6 od hčera, pa ju ne more izplačati? Hahaha

Odgovor na objavo uporabnika
A rees, 17.06.2025 ob 13:09

1/2 nepremičnine je od hčerke, v kateri tudi živi. 1/2 nepremičnine je bila od moža od pokojne. Ker ni bilo oporoke, je žena dobila 2/3, ena hči 1/6 in druga hči 1/6. Sedaj bi pa ta babica – kaj? Rada še tiste 2 x 1/6 od hčera, pa ju ne more izplačati? Hahaha

Ne, hčerka ima v lasti samo 1/6, živi pa v 3/6-to je 1/2 .  Mama je lastnica 4/6 in vse kar si želi je to, da bi lahko v miru živela v svoji hiši.

Hčerka jo sili, da kljub temu, da ima še sestro, ki se je trenutno odselila, prepiše vse nanjo.

In ker mama ni želela tega narediti, zdaj izvaja pritisk nanjo in ne plačuje nobenih stroškov. Seveda je večina stroškov njenih, ker je hčerka v tisti polovici hiše z družino, mama je pa sama.

Verjetno bi ta mama rada, da dobi vsaka hčerka enako. Kar bi bilo edino pošteno.  Ena svoje stanovanje, druga mamino.

Če je hči takšna hudoba, da že zdaj izvaja grd pritisk na mamo in hoče še sestro ogoljufati, bi jaz na maminem mestu svoj del prodala in šla, magari v najem v eno garsonjero. Ali pa se celo zmenila z odsotno hčerko, da tudi ona proda svoj del.

Pa naj se nesramna nasilnica pogaja s tujci, ki jo bodo mirno sterali tja kamor sodi: v 1/6 hiše.

Ne, kolikor sem razumela, hči, ki živi v hiši, ne plačuje več stroškov, niti lastnih. Tudi ne govori več z materjo, ker hoče, da ji mati prepiše svoj del. Mati stroškov za vse ne more plačevat.

Se smeješ, pa očitno nimaš pojma.

Pri paru, ki je skupaj zgradil hišo, se šteje, da sta ko zgradila skupaj. Tudi če je vpisana samo na enega.

In ko en umre, tudi če je bila cela hiša pisana nanj, ima preživeli zakonec pravico do izločitve njegove deleža.

Kar pomeni 1/2 in kot dediščina se potem deli samo druga polovica.

In tako se je v tem primeru delila 1/2 na tri dedinje in je vsaka dobila 1/6, tako vsaka od dveh hčera kot tudi vdova. In ona je od prej že imela svojo polovico, torej 3/6.

In še to povej – zakaj bi vdova izplačevala hčerki, ki bosta čez nekaj let točno to (zelo verjetno) podedovali? Naj izplača hčerko, ki živi v tej hiši? In bo tudi bo njeni smrti živela naprej točno v tej hiši? Podedovala to, kar bi zdaj svoji mami prodala?

Pardon, jaz sem odgovarjala avtorici. Nisem videla obširnega odgovora pred mojim.

Verjetno bi ta mama rada, da dobi vsaka hčerka enako. Kar bi bilo edino pošteno.

Nobena od hcera ne placuje stroskov, vzdrzevanja, vse je na mami in bi bilo posteno, da vsaka dobi enako?

Lepo prosim, ce nam to tvojo “logiko” razlozis.

Ja, čakaj, zakaj pa mama ne odplača tiste 1/6 od hčerke in jo nažene ven? Aja, nima denarja. Dovoli pa ji, da živi v 1/2 hiše. Zakaj že?

Odgovor na objavo uporabnika
Zakaj ne, 17.06.2025 ob 14:06

Ja, čakaj, zakaj pa mama ne odplača tiste 1/6 od hčerke in jo nažene ven? Aja, nima denarja. Dovoli pa ji, da živi v 1/2 hiše. Zakaj že?

Zakaj bi izplačala. Toži jo in dobi nazaj  za stroške z zamudnimi obrestmi vred, ter za sodne in odvetniške stroške.

Potem se hčerki usede na to 1/6  in ji zarubi nepremičnino.

Ampak glej ga hudiča. Ta hčerka bo to znova dobila – v obliki nujnega deleža-po materini smrti.

Če je pa to v redu?

Njena hčera je nesramnica brez vesti in to je edini problem.

Če je pametna ji ne bo prepisala svojega deleža.

Povsod trol

Tako tako tako

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close