Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali so še komu zlorabili kartico preko NLB pay

ali so še komu zlorabili kartico preko NLB pay

Vprašanje v naslovu.

Banka zavrača odgovornost, ker je bila “zloraba narejena preko NLB pay”.

Kako so jo zlorabili?

Vtipkamo podatki na “nujno opozorilo”?

A to je aplikacija naložena na telefon?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7739, 22.05.2025 ob 20:00

A to je aplikacija naložena na telefon?

Jap

Stara forumašica, 22.05.2025 ob 19:37

Kako so jo zlorabili?

Vtipkamo podatki na “nujno opozorilo”?

Kaj to misliš “Vtipkamo podatki na “nujno opozorilo”?”

Zloraba je bila narejena tako, da  je bil izveden nek spletni nakup, ki je bil poravnan preko kartice v NLB pay.

Nobene potrditve transakcije ni bilo izvedena s strani lastnika. Denar je šel pa s TRR ja lepo PAPA

Šlo je pa za več  100 EUR.

In banka reklamacijo iz zgornjega razloga zavrača.

Pisati bi moralo “vtipkajte podatke o kartici” na nujno opozorilo.

Meni parkrat na teden prileti na mail kako tako “nujno opozorilo”, da če ne bom vnesla podatkov o kartici, mi bo vse skupaj nehalo delovati (tako klik kot tudi pay in tudi vse kartice) in mi bodo začasno blokirali račun.

Za spletne nakupe imava pa posebno predplačniško kartico.

Mene postaja strah vseh aplikacij. Kako lahko pridejo do podatkov v tvojem telefonu.

Gotovina je najbolj varna.

Stara forumašica, 22.05.2025 ob 20:10

Pisati bi moralo “vtipkajte podatke o kartici” na nujno opozorilo.

Meni parkrat na teden prileti na mail kako tako “nujno opozorilo”, da če ne bom vnesla podatkov o kartici, mi bo vse skupaj nehalo delovati (tako klik kot tudi pay in tudi vse kartice) in mi bodo začasno blokirali račun.

Za spletne nakupe imava pa posebno predplačniško kartico.

za nič kaj takšnega ne vem

Aja – vsa ta “opozorila” gladko brišem.

Blokiraj glavno kartico za spletne nakupe in uporabljaj predplačniško kartico ali jo pa imej blokirano, dokler je ne rabiš.

vpr726, 22.05.2025 ob 19:33

Vprašanje v naslovu.

Banka zavrača odgovornost, ker je bila “zloraba narejena preko NLB pay”.

dvigam vprašanje

Vpr726, 22.05.2025 ob 23:16

dvigam vprašanje

Kako vprašanje? Nekaj si nakvasilo, pa samo ne veš kaj. Brez veze.

Anonimno 8937, 22.05.2025 ob 23:24

Kako vprašanje? Nekaj si nakvasilo, pa samo ne veš kaj. Brez veze.

Res je, bolj natančno moraš opisati, ne razumemo, za kaj gre. Z NLB Pay pa potrjujemo transakcije, jih torej odobrimo, si torej odobril transakcijo?

Torej vprašnje je, ali se da shekat aplikacijo. Imaš podatke o številki kartice, cvv, potrebuješ samo še potrditev v nlb pay. Zakaj lastnik ni dobil potrditve v nlb pay, kako so to shekali, da se je plačilo avtomatsko potrdilo v nlb pay.

Saj ne rabiš it na gotovino. Uporabljaš plastično kartico z rfid čipom. Zakaj je treba uporabljati nlb pay, če si polpismen?

So vas navadili, da uporabljate aplikacije, čeprav jih ne znate uporabljat. Vsako aplikacijo se lahko zlorabi.

Toliko o mobilnih bankah in njihovi aplikacijah, katere nam banke vsiljujejo. Jaz jim vedno rečem, če podpišemo pogodbo, da mi za vsako zlorabo 100% povrnete denar, se običajno pogovor konča. Mobilne banke niti približno niso tako varne, kot vam jih predstavljajo.

Vpr726, 22.05.2025 ob 20:03

Kaj to misliš “Vtipkamo podatki na “nujno opozorilo”?”

Zloraba je bila narejena tako, da  je bil izveden nek spletni nakup, ki je bil poravnan preko kartice v NLB pay.

Nobene potrditve transakcije ni bilo izvedena s strani lastnika. Denar je šel pa s TRR ja lepo PAPA

Šlo je pa za več  100 EUR.

In banka reklamacijo iz zgornjega razloga zavrača.

Kar uporabljajte te “napredne tehnologije”, v končni fazi ste si sami krivi, kdo vas sili v uporabo teh novotarij, meni osebno je že to da za dostop do svojega računa ne morem več uporabljati generatorja gesl totalna katastrofa, prej je lump rabil mojo kartico, moj pin , danes pa samo prestreže geslo, ali pa ti ukrade telefon in že je v računu.

400 000 bedakov na 470 000 podlage, 23.05.2025 ob 08:35

Kar uporabljajte te “napredne tehnologije”, v končni fazi ste si sami krivi, kdo vas sili v uporabo teh novotarij, meni osebno je že to da za dostop do svojega računa ne morem več uporabljati generatorja gesl totalna katastrofa, prej je lump rabil mojo kartico, moj pin , danes pa samo prestreže geslo, ali pa ti ukrade telefon in že je v računu.

Pa saj rabi geslo/vzorec/prstni odtis/obraz za odklep telefona in prsti odtis ali pa pin za odklep aplikacije.

Anonimno 1071   23.05.2025 ob 07:18

Z NLB Pay pa potrjujemo transakcije, jih torej odobrimo, si torej odobril transakcijo?

Ni nujno. Dosti naročam prek spleta in včasih/dostikrat transakcij ni potrebno potrjevati – niti pri nakupih pri istem ponudniku ne.

Anonimno 6205, 23.05.2025 ob 07:26

Toliko o mobilnih bankah in njihovi aplikacijah, katere nam banke vsiljujejo. Jaz jim vedno rečem, če podpišemo pogodbo, da mi za vsako zlorabo 100% povrnete denar, se običajno pogovor konča. Mobilne banke niti približno niso tako varne, kot vam jih predstavljajo.

To bi morali uzakoniti.

Banka nikoli ne pošilja nekih “nujnih opozoril” NIKOLI, vsaj 1x tedensko ( tudi danes ) dobim mail od NLB naj ne izpolnjujem nobenih svojih podatkov, ki naj bi jih bilo potrebno obnoviti, ker so to lažna obvestila in preko teh podatkov pridejo goljufi do vašega TR in poberejo denar, vsa obvestila banke o obnovi kakršnihkoli podatkov vas vedno napotijo na matično banko in NE na izpolnjevanje podatkov po sms-u ali mailu, ampak ljudje še vedno nasedajo in izpolnjujejo podatke za povrhu pa vpišejo svoj pin kot dokaz, da so res oni izpolnili podatke.

Vprašanje je v naslovu “ali so še komu zlorabili kartico preko NLB pay”

Anonimno 1071, 23.05.2025 ob 07:18

Res je, bolj natančno moraš opisati, ne razumemo, za kaj gre. Z NLB Pay pa potrjujemo transakcije, jih torej odobrimo, si torej odobril transakcijo?

NE, transakcija je šla kar čez…

Spiš in ti poberejo denar itz TRR-ja, banka pa pravi, da si transakcijo potrdil in se j** za denar.

Reklamacije ne upoštevajo.

Sicer ne stekam vprasanja, bom napisala mojo izkusnjo. Dobim zjutraj (bila sem doma) sms o nekem nakupu. Takoj klicem banko in mi blokirajo vse. Slo je pa za 22€ za nakup nekje iz zda. To je bilo takrat, ko si moral tipkati pin za 25€. Seveda je bilo smiselno uvesti brez pina 50€ ?

Ker ni bila moja krivda, sem po postopku dobila vrnjen denar in takrat so mi rekli naj si nalozim nlb pay in imam kartico zaklenjeno. Od takrat, moram potrkat, imam mir. Tako da ne razumem zakaj ti ne vrnejo denarja. Saj nisi imel pin na vidnem mestu ali kupoval s kaksne sumljive strani? Za spletne nakupe imam paypal.

stara forumašica, 23.05.2025 ob 08:43

Pa saj rabi geslo/vzorec/prstni odtis/obraz za odklep telefona in prsti odtis ali pa pin za odklep aplikacije.

in potem povej kako je šla transakcija s potrditvijo v NLB Pay čez (kot pravi banka) v času , ko telefona ne uporabljaš, ker spiš??

Vpr726, 23.05.2025 ob 09:47

Vprašanje je v naslovu “ali so še komu zlorabili kartico preko NLB pay”

Kje vse si vpisovala podatke o svoji kartici? Kak drug nakup, kjer naročenega nisi dobila, ker je bilo očitno  namenjeno samo zbiranju podatkov o karticah? Kako “opozorilo” banke o obnovitvi aplikacije?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close