ali so še komu zlorabili kartico preko NLB pay
Stara forumašica, 23.05.2025 ob 09:53
Vpr726, 23.05.2025 ob 09:47
Anonimno 8937, 22.05.2025 ob 23:24
Vpr726, 22.05.2025 ob 23:16
vpr726, 22.05.2025 ob 19:33
Vprašanje v naslovu.
Banka zavrača odgovornost, ker je bila “zloraba narejena preko NLB pay”.
dvigam vprašanje
Kako vprašanje? Nekaj si nakvasilo, pa samo ne veš kaj. Brez veze.
Vprašanje je v naslovu “ali so še komu zlorabili kartico preko NLB pay”
Kje vse si vpisovala podatke o svoji kartici? Kak drug nakup, kjer naročenega nisi dobila, ker je bilo očitno namenjeno samo zbiranju podatkov o karticah? Kako “opozorilo” banke o obnovitvi aplikacije?
nop, nič od tega, ker je jasno da so takšna sporočila scam
Za prstne odtise se ne ve, ali ima vseh 8,2 milijard ljudi na svetu drugačen prstni odtis. Kako bi to vedeli, če nimajo popisa vseh prstnih odtisov vseh ljudi na svetu? In točno to telefoni delajo. Popisujejo prstne odtise in jih povezujejo z drugimi informacijami o človeku.
Meni je crknil telefon, pa imam novega – brez možnosti odklepanja s prstnim odtisom.
Ali je možno, da imaš fotografijo neke osebe, ki jo približaš kameri telefona, pa se telefon odklene?
Ali je možno, da s selotejpom in prahom skopiraš prstni odtis s telefona, pa se telefon odklene?
Vse, kar obstaja, se da shekat.
Vpr726, 23.05.2025 ob 09:50
Anonimno 1071, 23.05.2025 ob 07:18
Res je, bolj natančno moraš opisati, ne razumemo, za kaj gre. Z NLB Pay pa potrjujemo transakcije, jih torej odobrimo, si torej odobril transakcijo?
NE, transakcija je šla kar čez…
Spiš in ti poberejo denar itz TRR-ja, banka pa pravi, da si transakcijo potrdil in se j** za denar.
Reklamacije ne upoštevajo.
Potem pa ne gre za zlorabo prek NLB Pay, nekdo je izkoristil tvoje podatke. Jaz tudi včasih naročim na kakšni strani, kjer potrditve sploh ne zahtevajo, vpišeš samo podatke kartice in gre čez. Za vsak slučaj imam zato zablokirane kartice za plačila po spletu in tujino, da ne bi kdo izkoristil teh podatkov. Odklenem samo takrat, ko rabim.
Hvala lepa, 23.05.2025 ob 11:31
Za prstne odtise se ne ve, ali ima vseh 8,2 milijard ljudi na svetu drugačen prstni odtis. Kako bi to vedeli, če nimajo popisa vseh prstnih odtisov vseh ljudi na svetu? In točno to telefoni delajo. Popisujejo prstne odtise in jih povezujejo z drugimi informacijami o človeku.
Meni je crknil telefon, pa imam novega – brez možnosti odklepanja s prstnim odtisom.
Ali je možno, da imaš fotografijo neke osebe, ki jo približaš kameri telefona, pa se telefon odklene?
Ali je možno, da s selotejpom in prahom skopiraš prstni odtis s telefona, pa se telefon odklene?
Vse, kar obstaja, se da shekat.
vse se da shekat, se strinjam. Na youtube najdeš navodila za izdelavi prstnega oddtis za odklepanje iz odtisa na kozarcu. Pa saj postopek naredijo celo na varnostnih konferencah v Slo kar v živo.
Samo dokazat, da ni tvoja krivda…. stane več, kot pokraden znesek, čeprav je trištevilčen.
Banka pa si lepo obriše roke…
Da ne govorimo kaj počne AI
Vpr726, 23.05.2025 ob 12:55
vse se da shekat, se strinjam. Na youtube najdeš navodila za izdelavi prstnega oddtis za odklepanje iz odtisa na kozarcu. Pa saj postopek naredijo celo na varnostnih konferencah v Slo kar v živo.
Samo dokazat, da ni tvoja krivda…. stane več, kot pokraden znesek, čeprav je trištevilčen.
Banka pa si lepo obriše roke…
Da ne govorimo kaj počne AI
Anonimno 5101, 23.05.2025 ob 13:11
Vidno se ti sploh ne sanja ne o nlb pay, ne o nobenem spletnem plačevanju. Torej nimaš izkušenj in le trolaš.
sori, nabijaš ti. Denar je šel in iščem razloge, kako se je to lahko zgodilo. In če se to zgodi tudi drugim, pomeni da je v NLB Pay varnostna luknja.
Recimo podobno . Se prijaviš v NLB klik in dobiš sporočilo na app Banke mobi, da je bila izvedena prijava. Hočeš pogledati sporočilo in sporočilo po kliku IZGINE, namesto da bi se prikazalo v celoti.
A moram biti res heker, da dokažem banki, da ga je polomila z aplikacijo???
Ko na banki zahtevaš navadno bančno kartico, mi rečejo, da imajo samo brezsticno. Po uvedbi, mi je nekaj časa se uspelo izsiliti, da dobim navadno…zdaj ne več. Ne moreš!
To je samo hitra potrošnja, da samo prislonil in plačaš, tako ti denar spolzi skozi…še ves ne koliko zapraviš..in če ne paziš in ne vodiš evidence…se kmalu nabirajo dolgovi…
Potem pa razne izvršbe…
Zaščite ne nudijo, mesečne zneske banke zvišujejo… hkrati pa ne dovolijo, da plačo dobiš v gotovini.
Če je pogoj placa na trr, bi morali biti minimalni stroški za vodenje računa. Za dodatne storitve, pač, naj zaračunajo, osnovni račun pa bi moral biti zastonj, saj tvoj denar obračajo in ob vsakem nakupu jim še nekaj kapne.
nlbplay, 23.05.2025 ob 07:23
Torej vprašnje je, ali se da shekat aplikacijo. Imaš podatke o številki kartice, cvv, potrebuješ samo še potrditev v nlb pay. Zakaj lastnik ni dobil potrditve v nlb pay, kako so to shekali, da se je plačilo avtomatsko potrdilo v nlb pay.
Saj ne rabiš it na gotovino. Uporabljaš plastično kartico z rfid čipom. Zakaj je treba uporabljati nlb pay, če si polpismen?
So vas navadili, da uporabljate aplikacije, čeprav jih ne znate uporabljat. Vsako aplikacijo se lahko zlorabi.
Zakaj lastnik ni dobil potrditve v nlb pay, kako so to shekali, da se je plačilo avtomatsko potrdilo v nlb pay.
Pri nakupu na TEMU (nimam aplikacije!) mi ni bilo potrebno niti enkrat potrdit nakupa v NLB aplikaciji.
Ko pa nakupujem drugje npr. Mimovrste, Big Bang, Flixbus,… pa moram vedno potrdit nakup.
Če mogoče kdo ve zakaj samo na TEMU-ju ni potrebno potrditi nakupa, naj prosim napiše.
Mobilne banke in aplikacije bank sploh niso tako varne, kot vam jih skušajo predstaviti banke in tisti, ki živijo od tega. Ko vam banka ponuja ali vsiljuje uporabo, jim enostavno predlagajte, da podpišete pogodbo, da vam za vsako zlorabo 100% vrnejo denar, boste videli, kako se bodo odzvali. Hekerji in prevaranti so vedno korak naprej, tudi zelo pazljivemu uporabniku se lahko zgodi, da mu kaj ukradejo.
tlf, 23.05.2025 ob 13:28
Sporočilo po kliku izgine? Morda je kaj s telefonom? Morda je problem v telefonu, ne v nlb pay
Ne, ni problem v telefonu, ampak v aplikaciji. To obnašanje je enako na različnih telefonih.
Saj je bilo včasih isto sranje s sms-ji, ki naj bi opozarjali na plačilo. PLačaš in čakaš na obvestilni sms – pa ga ni. Pride naslednji dan. Banka pa se zgovarja da so imeli probleme. Je vrajt. Jaz imam pa lahko do takrat že prazen TRR, ker ne dobim nobenega opozorila – čeprav je storitev obveščanja plačana
Vpr726, 22.05.2025 ob 20:03
Stara forumašica, 22.05.2025 ob 19:37
Kako so jo zlorabili?
Vtipkamo podatki na “nujno opozorilo”?
Kaj to misliš “Vtipkamo podatki na “nujno opozorilo”?”
Zloraba je bila narejena tako, da je bil izveden nek spletni nakup, ki je bil poravnan preko kartice v NLB pay.
Nobene potrditve transakcije ni bilo izvedena s strani lastnika. Denar je šel pa s TRR ja lepo PAPA
Šlo je pa za več 100 EUR.
In banka reklamacijo iz zgornjega razloga zavrača.
Mislim, da sploh ni šlo za zlorabo kartice na NLB Pay, temveč za zlorabo podatkov o kartici. Zgleda, da si nekam vnesel(a) podatke o kartici in so s temi podatki opravili nakup. Meni so v banki pojasnili, da ne dobimo pri vsakem nakupu potrditve preko NLB Pay. Tudi v Evropi mnogo podjetij lahko naredi transakcijo brez tvoje potrditve v NLB Pay, kaj šele po celem svetu… Napačno misliš, da je šlo za zlorabo NLB Pay, tam ni nihče tega potrdil, saj so transakcijo izvedli z ukradenimi podatki na spletni strani ali kako drugače kjer se ne zahteva potrditve v NLB Pay. Ali so ti v banki res rekli točno to, da gre za zlorabo kartice preko NLB Pay ali sam(a) to sklepaš???
Vpr726, 23.05.2025 ob 13:22
sori, nabijaš ti. Denar je šel in iščem razloge, kako se je to lahko zgodilo. In če se to zgodi tudi drugim, pomeni da je v NLB Pay varnostna luknja.
Recimo podobno . Se prijaviš v NLB klik in dobiš sporočilo na app Banke mobi, da je bila izvedena prijava. Hočeš pogledati sporočilo in sporočilo po kliku IZGINE, namesto da bi se prikazalo v celoti.
A moram biti res heker, da dokažem banki, da ga je polomila z aplikacijo???
Obvestilo, da sem se prijavila z računalnikom v NLB klik, dobim kot SMS, tudi geslo za vstop dobim kot SMS in NE izgine.
Kot potisno sporočilo dobim obvestilo samo takrat, ko nekje nekaj plačam s kartico, pa še to je potem vidno v prometu.
Informatorka, 23.05.2025 ob 13:44
Mislim, da sploh ni šlo za zlorabo kartice na NLB Pay, temveč za zlorabo podatkov o kartici. Zgleda, da si nekam vnesel(a) podatke o kartici in so s temi podatki opravili nakup. Meni so v banki pojasnili, da ne dobimo pri vsakem nakupu potrditve preko NLB Pay. Tudi v Evropi mnogo podjetij lahko naredi transakcijo brez tvoje potrditve v NLB Pay, kaj šele po celem svetu… Napačno misliš, da je šlo za zlorabo NLB Pay, tam ni nihče tega potrdil, saj so transakcijo izvedli z ukradenimi podatki na spletni strani ali kako drugače kjer se ne zahteva potrditve v NLB Pay. Ali so ti v banki res rekli točno to, da gre za zlorabo kartice preko NLB Pay ali sam(a) to sklepaš???
Vpr726, Prosim odgovori, če so ti v banki res rekli, da gre za zlorabo kartice v NLB Pay. Ker gre zelo verjetno le za zlorabo kartice za katero ni bila potrebna potrditev v NLB Pay. In samo ti želiš na vsak način dokazat, da nisi potrdila te transakcije – seveda je nisi in NLB Paya ti ni nihče zlorabil.
Torej je moj odgovor: NE.
Tudi meni se je zgodilo, da je transakcija na spletni strani, na kateri prej se nisem kupovala, šla takoj čez brez potrditve na NLB Pay, tam se sploh ni pojavila. Na banki so mi pojasnili, da je to popolnoma normalno.
Informatorka, 23.05.2025 ob 16:19
Vpr726, Prosim odgovori, če so ti v banki res rekli, da gre za zlorabo kartice v NLB Pay. Ker gre zelo verjetno le za zlorabo kartice za katero ni bila potrebna potrditev v NLB Pay. In samo ti želiš na vsak način dokazat, da nisi potrdila te transakcije – seveda je nisi in NLB Paya ti ni nihče zlorabil.
Torej je moj odgovor: NE.
Tudi meni se je zgodilo, da je transakcija na spletni strani, na kateri prej se nisem kupovala, šla takoj čez brez potrditve na NLB Pay, tam se sploh ni pojavila. Na banki so mi pojasnili, da je to popolnoma normalno.
v zavrnitvi reklamacije so navedli “da je bila narejena potrditev v NLB pay in da je bila nato se avtorizacija”
Forum je zaprt za komentiranje.