Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Od kje vam, da samski nimamo privat življenja?

Od kje vam, da samski nimamo privat življenja?

Od kje enim ljudem (predvsem  v službi sodelavke), da samski nimamo privat življenja in lahko vse praznike ostajamo v službi, ker drugače itak nimamo kaj početi?

Primer: te določijo  za nadomeščat sodelavko. Ona vsak teden vsaj en dan na negi za otroke, pogosto tudi po teden, dva skupaj. Potem pa pričakuje, da bo ona imela dopust vsakič, ko so prazniki, ker je pač mamica predšolskih otrok. Torej med božičem, novim letom, za prvomajske, ob 15.8., 8.2.. v glavnem vsakič, ko je kak praznik bi vzela zraven še kak dan ali dva dopusta, da je doma potem cel teden …

Ker pač samska pa lahko vedno čepi v službi. Ampak tudi meni bi pasalo vzeti dopust okrog prvomajskih. Vzameš par dni pa je skupaj potem kakih 9, 10 prostih.

Da ne omenjam, da je v prvih 5 letih službe bila 2x na porodniški in 2x skoraj celotno nosečnost v bolniški.

Šefica podpira to.

Pri vas tudi tako, da mlade mamice dobijo vse, kar si sprdnejo, kar se dopusta tiče, samski pa ostanke?

Nesposobne šefice in egoistične sodelavke so smrt za praznične plane.

Tudi pri nas popolnoma enako. Ker nimamo nobene samske, nastradajo tiste brez otrok in me, starejše, 55+, ker imamo odrasle otroke. Ta mlade izkoriščajo na polno, vse kar se sa. Od ur, dela od doma, bolniških … ne vem, zdi se, da so otroci zdaj bolj bolni kot so bili naši. Vodje pa pravijo, da nič ne morejo za to.

Si spustila Veliko noč, 25. 06.,dan mrtvih……Kaj naj ti rečem, ko se oddaja plan dopustov, enostavno poveš kdaj si ga želiš pokoristit.  Po zakonu pa veš, da imaš samo 1x pravico do dopusta v kosu. Lahko se ti zdi, da tvoja nadrejena to podpira, ni pa ok. ker dela pi načelu neenakosti. Samo, nobeden ni nedotakljiv in je več doma, kot v službi. Ko se mu pripeti kakšen višek oz. ukinitev delovnega mesta, bo pa orng jokalo. Drugače, če si v takšni službi, ki ni bogve kaj in je bolj babovska, je smisleno menjat. Tiste babe še pri 50. imajo krompirjeve počitnice, delo se enostavno prevesi na ostale zaposlene.

Za omenjeni primer: jaz njeno lahko nadomeščam, ona mene ne. Je pa v prednosti: ona pripravi plan dopustov, torej se lahko prva vpiše. Rečeno je bilo, da se pri praznikih, ko so premostitveni dnevi, pač menjamo. Ok, ji pustim veliko večino praznikov (božič, novo leto, jesenski prazniki, veliko noč, kulturni praznik,,,) in potem hočem prvomajske zase. Ona leti k šefici, da bi tudi ona imela prosto. Šefica se zdere na obe, da ne morava hrakti obe imeti, ampak ji vseeno dovoli (mi je prej uspelo dati šefici mojo vlogo v podpis)…

Ko so pri meni takole izsiljevali fraj dneve, ki naj bi jih nadomeščal, sem šel na bolniško. Je bil potem hec, ko so iz dopusta nazaj klicali, hahahahaha.

Tu ne gre za to, da si samski, ampak za to, da nimaš majhnih otrok, torej se ne rabiš prilagajati šolskim in vrtčevskim  počitnicam.

Jasno je, da starši z majhnimi otroci nimajo kaj veliko izbire pri načrtovanju počitnic in dela prostih dni, ker se  morajo prilagajati obratovanju vrtcev in osnovnih šol.  Tako ni samo pri nas, ampak tudi v tujini.

Jaz jih razumem in tudi toleriram.  Tudi mi smo nekoč imeli majhne otroke.  Ampak ti si obsedeno s svojo “samskostjo”, zato misliš da se vse vrti okoli nje.  Pa se ne.

Pač nimaš otrok in obveznosti, kot jih imajo starši z majhnimi otroki.

Včeraj ste pisale, da si niti na sprehod ne upate, ker bi vas lahko kdo videl.☝️?…..jaooooo

Odgovor na objavo uporabnika
logično, 30.12.2024 ob 20:26

Tu ne gre za to, da si samski, ampak za to, da nimaš majhnih otrok, torej se ne rabiš prilagajati šolskim in vrtčevskim  počitnicam.

Jasno je, da starši z majhnimi otroci nimajo kaj veliko izbire pri načrtovanju počitnic in dela prostih dni, ker se  morajo prilagajati obratovanju vrtcev in osnovnih šol.  Tako ni samo pri nas, ampak tudi v tujini.

Jaz jih razumem in tudi toleriram.  Tudi mi smo nekoč imeli majhne otroke.  Ampak ti si obsedeno s svojo “samskostjo”, zato misliš da se vse vrti okoli nje.  Pa se ne.

Pač nimaš otrok in obveznosti, kot jih imajo starši z majhnimi otroki.

Jaz sem pa strinjam z avtorico, pa imam dva zdaj že študenta. Saj nismo za vsake počitnice nekam bezljali. Včasih smo šli za krompirjeve, bili za novo leto doma, za prvomajske ne vse dni itd. Sem bila tudi kdaj med prazniki v službi, smo pokombinirali. In ja, s srednjo šolo je praktično tega itak konec. Ampak da vso osnovno piskaš, da ne moreš med nobenimi počitnicami in prazniki delat, je pa malo mimo. Razen, če si mama samohranilka in nimaš nikogar za varstvo.

Saj tudi celo osnovno šolo ne potrebuješ varstva. Tam od petega razreda morajo pa že znati biti kakšno popoldne sami doma.

Logično, zakaj smatraš, da so tvoji otroci stvar tvojih sodelavk? Če si znala otroke naštancat, bi morala tudi vedeti, da so tvoji otroci, tvoja skrb, ne skrb tvojih sodelavk.

Še manj mi je pa jasno, da take butare kot je ta moja sodelavka, ne znajo najti fotra, ki bi skrbel za otroke. Ona non stop na bolniški za otroke, zraven pa kar naprej poslušam kako super moža imamo. A da bi mož kdaj poskrbel za otroke, to pa ne.

Pa ti, ki omenjaš tujino: v Avstriji bi taka baba že davno dobila odpoved. Pa niti pod razno ne bi mogla viseti vsak teden na negi za otroke, ker je nega omejena na 14 dni na leto.

Delam v tujini in ni res, da je v tujini tako. Kdo te bo pa gledal skoz na dopustu. Kdor ima otroke, je to osebna odlocitev in nima kaj s tem drugih obremenjevat.

Poleg tega lazje en samski potuje in leta okrog, se pravi da je bolj prakticno za samskega povezat praznike z dopustom.

Blagor vam samskim!

Kdo pa pravi, da nimajo očeta-moža, ene ne, druge pa. Ziher manj zaslužijo in iz tega vidika se ravnajo tako, da oce ne jemlje bolniške, ker več zasluži, videno 100x. Pa še kakšno naduro potegne, vse skupaj nanese, da se ženski niti ne splača kaj dosti bit v službi. Spet je odvisno od delodajalca, v kakšni meri vse to tolerira. Pa še ti dej mal zbolet, tik pred njihovim dopustom, ker če nisi bolana pa še boš, in ti nimaš nobene zveze kar se tiče njihovega celoletnega prilagajanja. Mogoče dobiš na račun še njihovo plačo, če že delaš še za njih. Se spomnem ene znanke, 20 let nazaj je bila šefica, visoko pozicionirani, v večini ženski kolektiv. Če je bilo treba nadure potegnut, sploh ni hotla debatirat, imaš kam otroka dat ali ne. Samo je rekla, me ne zanima. Prav tako je bila mama, samo sta živela pri tastarih, ki sta jima bila na raspolago. No tukaj se vsaj nekaj spremenil na bolje, obenem pa trend, da staršem kao gipira že vsak podaljšan vikend in sestavljen prazniki. Ma malo morgen, ne na mojih plečih.

sem 45 let brez otrok in napisano ni nič novega. veedno je bilo tako, da se je prvo gledalo oz. nekako “vljudnostno” dalo prednost tistim z otroki. se spomnim, ko sva bila z bratom večja, je mami vedno “nadomeščala” tiste z majhnimi otroki, pa jih je ona tudi imela. meni je pa kar logično. seveda, če ne govorimo o izkoriščanju.

bolj me motijo druge stvari, prednosti oz. bonitete, privilegiji, ki jih imajo ljudje z otroci. pa ni tema o tem. 😉

Dejstvo pač je, da samsko življenje nikoli ne bo prioriteta. Glede na to, da se pričakuje velik upad prebivalstva, po izumrtju boomer-jev, lahko pričakujete, da bodo za družine vedno večje ugodnosti…

Ni res, 30.12.2024 ob 21:35

Delam v tujini in ni res, da je v tujini tako. Kdo te bo pa gledal skoz na dopustu. Kdor ima otroke, je to osebna odlocitev in nima kaj s tem drugih obremenjevat.

Poleg tega lazje en samski potuje in leta okrog, se pravi da je bolj prakticno za samskega povezat praznike z dopustom.

No, pa povej kje v tujini delaš?

Ker ne poznam niti ene panoge, ki ne bi tako funkcionirala.

Zato napiši naziv tega zaposlitvenega čuda, kjer imajo starci in samski zaposleni več pravic kot zaposleni z otroki.

Kako vemo, da ga nimate?

Ker nonstop težite z nekimi druženji, službenimi žurkami, kuhančki, odprtimi kuhnami, …

In to najraje ob petkih! Faking petkih, ko vezani komaj čakamo, da se vas rešimo vsaj za dva dni.

Tako vemo!!!

In da ne bo pomote – enako velja za nesrečno vezane. Tudi ti težijo s službenimi žurkami, ker so radi zdoma. Težaki na kvadrat.

Ja, tole teženje z druženji je pa itak moteče na polno. Te poročene sodelavke bi imela kar naprej neka praznovanja RDjev v službi. Jaz sem črna ovca, ker nočem praznovat v službi. Pa po službi težijo, da naj gremo na kuhančka. Pa službeno zabavo bi vlekle v nedogled. Jaz zgasnem ta prva. Pa v ponedeljek razpredajo kako so ga žurale čez vikend pa komu so vturile otroke pa kako se je otrok posral pa same tage bedne teme. Tale, ki jo je treba kar naprej nadomeščat, nas vestno obvešča o vseh njenih RD zabavah doma. Sili ljudi, da v službi praznujejo. Bljak. Ni čudno, da je ves čas na negah, bolniškah.

Sploh mi pa ni jasno, da se ga nacukajo in zraven še dojijo otroka.

Ker ne hodim na žurke, ker ne pijem alkohola, mi njihove zgodbice res niso zanimive. Še manj tiste kako se je otrok posral.

O, bog, ti pestro življenje, glede na tvoje pisanje, bi s teboj bilo pa težko sobivat. Je že v redu tako, da si samska.

Take izkoriševalske butare se najdejo sigurno le v JU ali pa kaki državni firmi. Drugje bi jo v rit sunili.

Imam tudi jaz izkušnje s takimi mamicami, ki pričakujejo, da bodo nemamice vedno na voljo, ko bodo one srale zradi svojega frocovja. Do neke mere gre, ampak v JU gredo babe preko vseh meja. Izkoriščajo na polno. Jaz sem dala odpoved. Sem bila že v več službah. Nikjer, razen JU ali pa kak telekom, ne gunacajo takih afn. Gospodarstvo? Naj samo poskusi kaj takega, bo dobila hitro brco v rit.

V Avstriji? Ha, ha, tam bi ji šele posvetili. Takoj dobi odpoved. Gor imajo nege tam dva tedna na leto in to je to. Drugo pa naj plačajo varuško ali pa naj si najdejo dedca, ki bo skrbel za svoje froce.

Vezani, zaradi nas ste lahko doma, kolikor hočete od poned-petka, se vikend zraven, saj kdo vas pa sili. Res nam ni treba vsega poslušat, ste poseksani, niste ali ste slabo. Imeli eno v službi po rojstvu več otrok, ona je odprto rekla, da v službo pride, da se spočije. No, pa vemo, na zabavah, zaključki, kuhančki, kdo vse dol pada, veliķooooo vezanih-poročenih. Očitno je dosti takšnih nesrečno vezanih-ned…..nih.

Kar tolažite se samski. Med prazniki vedno s polno paro frustracij udarite na forumu.

Se vas in vašo agresijo zaradi zafrustriranosti iz aviona bere.

Ena227, 30.12.2024 ob 19:28

Tudi pri nas popolnoma enako. Ker nimamo nobene samske, nastradajo tiste brez otrok in me, starejše, 55+, ker imamo odrasle otroke. Ta mlade izkoriščajo na polno, vse kar se sa. Od ur, dela od doma, bolniških … ne vem, zdi se, da so otroci zdaj bolj bolni kot so bili naši. Vodje pa pravijo, da nič ne morejo za to.

Vaše otroke so čuvale babice, ko so bili bolni. Danes so babice v službah. Včasih si napol bolnega otrokq peljal v vrtec s stekleničko predpisanega antibiotika, ki so mu ga vzgojiteljice dale ob predpisani uri. Danes ne dajejo nobenih zdravil, niti kapljic v nos prehlajenega otroka, prav tako otroka ne sprejmejo v vrtec, če je bolan.

Samske nedojebanke niso za nikamor. Tri leta obveznega služenja vojaškega roka za vsako, ki do 28. leta starosti nima otrok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close