Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Elektrika

Elektrika

Upoštevate ure in cenejši tok?

Ne.

Ne, nameni nismo spreminjali svojih navad.

Res pa je tudi, da kuhamo na plin in ne indukcijo ter da smo od vedno prali perilo prek vikenda, sušilec pa uporabili samo v primeru, da perila nismo mogli sušiti zunaj.

od kar sem brez službe, sem nekako avtomatično dala prat perilo od 14 dalje, kot da bi vedela kaj bo.. eto, sem sedaj navajena tako, stroj mi pere tudi danes od 14 dalje.. ko bo služba, pa pač ne bom več, ampak tako kot prej dopoldne/popoldne.. ostalo pa ni itak ni odvisno od mene, hladilnik je logično skoz na štromu, telefon se fila, ko je njegov čas, luč ko jo rabiš itd.. nimam v bistvu nekih električnih porabnikov.. ponoči pa nisem nikoli prala, no enkrat, ko je mali ful bruhal, pa sem potem kar vrgla prat, itak sem bila vso noč pokonci..

Če misliš te omrežnine, ni nobenega cenejšega in dražjega toka zaenkrat po blokih, praktično enake cene po blokih so, manj kot cent razlike med njimi

Nabili pa bojo omrežnino na priključno moč, torej fiksni strošek, pozimi. Penali za prekoračitev tega bodo pa komaj leta 2026

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 27.10.2024 ob 14:45

Ne, nameni nismo spreminjali svojih navad.

Res pa je tudi, da kuhamo na plin in ne indukcijo ter da smo od vedno prali perilo prek vikenda, sušilec pa uporabili samo v primeru, da perila nismo mogli sušiti zunaj.

saj zakaj pa bi jih, je pa ja Duska Godina tako vehemetno zatrjevala in ti si ji tako pritrjevalla da se itak ne bo nic spremenilo hehe…laznivci

ni nobenega, 27.10.2024 ob 14:53

Če misliš te omrežnine, ni nobenega cenejšega in dražjega toka zaenkrat po blokih, praktično enake cene po blokih so, manj kot cent razlike med njimi

Nabili pa bojo omrežnino na priključno moč, torej fiksni strošek, pozimi. Penali za prekoračitev tega bodo pa komaj leta 2026

ti si sele en bumbar….idi spat debil.in ugasni zarnico ker si zabit ko noc

Julij Cezar, 27.10.2024 ob 14:55

ti si sele en bumbar….idi spat debil.in ugasni zarnico ker si zabit ko noc

Lulča cesarjeva, ti sploh imaš elektriko? Veš sploh kaj je to?

Omrežnino nam zaračunava elektro in zaračunava občina v NUSZ. Poglejte na hrbtno stran Odločbe o NSUZ in preverite postavke o obračunskih postavkah.

Jaz se sprašujem, zakaj omrežnina na elektriko je na kruh pa ne?

Omrežje dobaviteljev in logistične mreže so zagotovo dražje od žic in transformatorjev. Vsak dan jim je treba plačati ure, gorivo, vzdrževanje, …

Edina logična razlaga: ker so za elektriko monopolisti, za kruhom pa ne.

Torej, na elektriko je omrežnina, ker je lahko.

Se mi je zdelo, da cesar še s karbidovko sveti v štali, kjer biva. Sam pazi lulča cesarjeva, da ne bos kdaj zakuril vse skup.☝️

Ne, nikol nism niti naprej ne mislm. Takrat, ko jo rabm, takrat jo tud koristm.

Ne. Najprej moram dobiti prvi račun, da sploh vidim v katerem bloku porabim koliko, če ga kje presekam. Šele nato bo prišlo, če bo potrebno prilagajanje pranja, sušenja in tako naprej. Bilo bi neumno, da začnem vse početi ponoči, potem dobim pa kazen za prebito določeno obračunsko moč.

Mici007, 27.10.2024 ob 16:05

Ne. Najprej moram dobiti prvi račun, da sploh vidim v katerem bloku porabim koliko, če ga kje presekam. Šele nato bo prišlo, če bo potrebno prilagajanje pranja, sušenja in tako naprej. Bilo bi neumno, da začnem vse početi ponoči, potem dobim pa kazen za prebito določeno obračunsko moč.

Pa saj imaš že vse na mojelektro.

Za vsakih 15 minut lahko vidiš, kaj si počela, koliko porabljala, vsaka vključitev fena ali pa pečice se da razbrati. In to lahko pogledaš že za včeraj, lahko za dva meseca nazaj, samo za tekoči dan tega ne vidiš.

Julij Cezar, 27.10.2024 ob 14:53

saj zakaj pa bi jih, je pa ja Duska Godina tako vehemetno zatrjevala in ti si ji tako pritrjevalla da se itak ne bo nic spremenilo hehe…laznivci

Hehe, 4 mesece blok ena med tednom prek dneva, z vmesno prekinitvijo 2 ur.

Od tega je večina ljudi 7 ur, torej cel dopoldanski blok ena, v službi.

Jaz delam doma, računalnik in luč nad pisalno mizo ne porabita toliko, da bi se zaradi tega vznemirjala. Hladilnika in skrinje tudi ne bom odklapljala.

Ko sem naše podatke iz mojelektro prenesla v pleskovo aplikacijo, za celo leto, nam je naračunalo nižje stroške omrežnine.

Stara forumašica, 27.10.2024 ob 16:19

Hehe, 4 mesece blok ena med tednom prek dneva, z vmesno prekinitvijo 2 ur.

Od tega je večina ljudi 7 ur, torej cel dopoldanski blok ena, v službi.

Jaz delam doma, računalnik in luč nad pisalno mizo ne porabita toliko, da bi se zaradi tega vznemirjala. Hladilnika in skrinje tudi ne bom odklapljala.

Ko sem naše podatke iz mojelektro prenesla v pleskovo aplikacijo, za celo leto, nam je naračunalo nižje stroške omrežnine.

Tudi nam je izračunalo nižje letne stroške omrežnine. Ker nismo veliki porabniki, sem vedela da ne bo bistveno več. Tako da ne mislimo nič prilagajat. Bom pa spremljala morbitne prebitke. Naj bi bili že vidni, samo zaračunajo jih še ne.

Stara forumašica, 27.10.2024 ob 16:14

Pa saj imaš že vse na mojelektro.

Za vsakih 15 minut lahko vidiš, kaj si počela, koliko porabljala, vsaka vključitev fena ali pa pečice se da razbrati. In to lahko pogledaš že za včeraj, lahko za dva meseca nazaj, samo za tekoči dan tega ne vidiš.

Nisem naročnik, samo plačnik. Ne morem se registrirati, skušam to urediti.

Meni tudi. Ob istih navadah cca. 50€ letno manj (ena položnica), ob malenkostnih prilagoditvah pa še več.

Anonimen15748292, 27.10.2024 ob 16:40

Meni tudi. Ob istih navadah cca. 50€ letno manj (ena položnica), ob malenkostnih prilagoditvah pa še več.

Ne verjamem. Upoštevat je treba 15 minutne intervale znotraj posameznega časovnega bloka in ne le časovne bloke in porabo v njem. Po moje bomo res čisto vsi plačevali kazni kot je en članek na žurnalu. Bom počakal na prvo položnico. Ta mesec sem namerno šopal malo več in imel pogosto vklopljen tudi el. radiator. Res se mi ne da poglabljat v vse tisto na moj elektro. Ni vredno.☝️?

modrivrag, 27.10.2024 ob 16:53

Ne verjamem. Upoštevat je treba 15 minutne intervale znotraj posameznega časovnega bloka in ne le časovne bloke in porabo v njem. Po moje bomo res čisto vsi plačevali kazni kot je en članek na žurnalu. Bom počakal na prvo položnico. Ta mesec sem namerno šopal malo več in imel pogosto vklopljen tudi el. radiator. Res se mi ne da poglabljat v vse tisto na moj elektro. Ni vredno.☝️?

Na spletnem izračunu so upoštevani 15 minutni podatki.

Ne glejte oktobrske položnice. To je še nizka sezona. Od novembra do februarja je visoka in ta nas bo udarila po žepu. Prvi blok med 7 in 14.uro in 16-20 je 4€/kW. Zdaj je vse okoli 1€/kW. Torej bo 400% dražje.

Mici007, 27.10.2024 ob 16:32

Nisem naročnik, samo plačnik. Ne morem se registrirati, skušam to urediti.

Tudi jaz uradno nisem lastnik elektro priključka, ker bi morala biti vsaj solastnik hiše, uradni lastnik je mama, sem pa uredila, da se računi pošiljajo na moje ime in nisem imela nobenih težav z dostopom do podatkov s svojim certifikatom.

A sploh veste, da bomo plačevali omrežnino za obračunsko moč in omrežnino za porabljeno energijo po časovnih blokih.

Pusti oktober, 27.10.2024 ob 18:05

Ne glejte oktobrske položnice. To je še nizka sezona. Od novembra do februarja je visoka in ta nas bo udarila po žepu. Prvi blok med 7 in 14.uro in 16-20 je 4€/kW. Zdaj je vse okoli 1€/kW. Torej bo 400% dražje.

Samo za 1. blok, 3,6€/kW dogovorjene moči.

2. blok je 0,88€/kW, 3. 0,19€/kW, 4. 0,013€/kW in 5. 0€/kW.

Ajde star forumašica, da vidim , izprsi se, ker meni se res ne da brat in poglabljat kaj to pomeni?

Tako je pri meni za en teden.

15 minutni časovni blok

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close