Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Elektrika

Elektrika

Se mi je zdelo, da vas je samo gobc in sapa in se vam ne sanja.☝️?

Odgovor na objavo uporabnika
modrivrag, 27.10.2024 ob 19:43

Ajde star forumašica, da vidim , izprsi se, ker meni se res ne da brat in poglabljat kaj to pomeni?

Tako je pri meni za en teden.

15 minutni časovni blok

A ne znaš izvozit podatkov in naložit na pleskovo stran? Tu ni neke znanosti.

Anonimen15748292, 27.10.2024 ob 20:33

A ne znaš izvozit podatkov in naložit na pleskovo stran? Tu ni neke znanosti.

Glej. Povejte mi, ne, Saj imas graf in številke ni treba nič izvažat v šajtrgi, v čem je problem?

So prav povedali pri poročilih, da je več kot 90% ljudi absolutno pretumastih, da bi razumelo za kaj gre. Tu se pa delate pametne troli blesavi. A sanja se vam ne….eh, škoda besed.phhhh☝️?

modrivrag, 27.10.2024 ob 20:46

So prav povedali pri poročilih, da je več kot 90% ljudi absolutno pretumastih, da bi razumelo za kaj gre. Tu se pa delate pametne troli blesavi. A sanja se vam ne….eh, škoda besed.phhhh☝️?

ocitno tudi ti nisi prevec brihten?potem ne bi pisal bedarij in bi vedel da sd gre za nategavscino in laznivo prakso ….bumbar

Kaj bi rad vedel?

To, da očitno pokuriš cca 600 kWh mesečno, da si 2x prebil mejo, ki ti jo je določil elektor distributer glede na preteklo obremenitev, da imaš nizko mejo, ki ti v bistvu pa zadostuje.

Kaj bi sploh rad vedel?

Stara forumašica, 27.10.2024 ob 20:56

Kaj bi rad vedel?

To, da očitno pokuriš cca 600 kWh mesečno, da si 2x prebil mejo, ki ti jo je določil elektor distributer glede na preteklo obremenitev, da imaš nizko mejo, ki ti v bistvu pa zadostuje.

Kaj bi sploh rad vedel?

ti niti na osnovne zadeve nimas odgovora…ker si legalist si poglej pogodbo o dobavi elek toka in kaj ti pise not, v pogodbi je dolocena moc odjemnega mesta , naslednja laz je t.i dogovorjena moc in zdaj ste presaltalu na moc ki jo enoszransko doloci dobavitelj….ovce zabite

Kaj pa bo cez poletje, ko nam laufajo klime cele dneve in noci? Jaz mislim da bo takrat enako drago ali pa se drazje. Po moje nas bo takrat zadelo

Kje si pa dobila 600 KW/h iz 169 do sedaj porabljenih v tem mesecu??

Povem to kar kažete, da se vam ne sanja. Vsi boste plačevali kazen. Ko boste  oz strahu porabljali čedalje manj vam bodo ponudili manjšo dogovorjeno moč. In vedno  bo na njihovo strani, da vas nodo udarili s 15 minutnimi intervali, kjer boste presegali. Zato so se tako grebli, ne da ni za uporabnika ceneje.

To je tako kot če bi šel v trgovino po kruh. Če bi trofil pravo minuto bi bil po 1,5 eur, če bi trofil neko drugo minuto, bi ti pa na blagajni izpisalo 2,5 eur.☝️ Razumeš poanto? Kurac razumeš.?

Electra632, 27.10.2024 ob 21:07

Kaj pa bo cez poletje, ko nam laufajo klime cele dneve in noci? Jaz mislim da bo takrat enako drago ali pa se drazje. Po moje nas bo takrat zadelo

Takrat seveda še bolj. Klima pa bojler in morda še kaka plošča za kuhanje in oreng prekoračiš. Ne boš šla zdaj bojlerja in klime izklapljat ko kuhaš.

Ko bom videl račune, šele takrat verjamem, kr ene panike non stop.

modrivrag, 27.10.2024 ob 21:08

Kje si pa dobila 600 KW/h iz 169 do sedaj porabljenih v tem mesecu??

Povem to kar kažete, da se vam ne sanja. Vsi boste plačevali kazen. Ko boste  oz strahu porabljali čedalje manj vam bodo ponudili manjšo dogovorjeno moč. In vedno  bo na njihovo strani, da vas nodo udarili s 15 minutnimi intervali, kjer boste presegali. Zato so se tako grebli, ne da ni za uporabnika ceneje.

To je tako kot če bi šel v trgovino po kruh. Če bi trofil pravo minuto bi bil po 1,5 eur, če bi trofil neko drugo minuto, bi ti pa na blagajni izpisalo 2,5 eur.☝️ Razumeš poanto? Kurac razumeš.?

Ti imaš datum nastavljen 21.10.-27.10. se pravi vidiš podatke do včeraj, 26.10.. V teh 6 dneh si porabil 165,89 kWh. V 31 dneh oktobra to pomeni 857 kWh, če misliš toliko porabiti. To je enormna poraba elektrike.

Masterclass, 27.10.2024 ob 21:17

Ko bom videl račune, šele takrat verjamem, kr ene panike non stop.

Saj ne bo to zdaj za 50 ali 100 %. To so za posameznika zaenkrat malenkosti. Za njih glede na št. uporabnikov ogromen denar. Se pa tud pri posamezniku, ko se po majhnem skoz draži in ko pogledaš za nekaj let nazaj je to ogromno.

Anonimen15748292, 27.10.2024 ob 21:22

Ti imaš datum nastavljen 21.10.-27.10. se pravi vidiš podatke do včeraj, 26.10.. V teh 6 dneh si porabil 165,89 kWh. V 31 dneh oktobra to pomeni 857 kWh, če misliš toliko porabiti. To je enormna poraba elektrike.

Ti si tele. Nauči se brat. Sem povedal, da ne razumete in vam džabe vsaka aplikacija.

modrivrag, 27.10.2024 ob 21:24

Ti si tele. Nauči se brat. Sem povedal, da ne razumete in vam džabe vsaka aplikacija.

Očitno tukaj ravno tebe najbolj matra bralna pismenost, poglej kako imaš datume nastavljene na sliki, ki si jo sam prilepil, hehe.

No @Anonimen15748292, povej mi če res znaš brat?….kurac znaš.☝?

mesečni povzetek

169 v enem tednu x 4 tedni v mesecu =  ????

Stara forumašica, 27.10.2024 ob 21:33

169 v enem tednu x 4 tedni v mesecu =  ????

Saj pravim. Džabe aplikacija, če ne znate brat. Za en teden so 15 minutni intervali, poraba je pa napisana za cel mesec. Bo šlo?

modrivrag, 27.10.2024 ob 21:33

No @Anonimen15748292, povej mi če res znaš brat?….kurac znaš.☝?

mesečni povzetek

Cisto zgoraj levo piše 21.10. – 27.10.2024.

Ne mesec, celo malo manj kot en teden si rabil, da si pokuril 169 kWh.

Sem bila optimist s tvojo porabo, povprečno porabiš glede na ta teden malo prek 28 kWh na dan. To je na mesečni ravni cca 850 kWh.

Gojiš konopljo?

Vse tri tabele so za isto obdobje!

Itak bom pa zdaj jeseni in pozimi pokuril 600+ kw/h, kar je še vedno ceneje kot da cel mesec kurim z drvmi. Ko bo pa mrzlo pa porabim malo čez 100 kw/h, ker gre tudi voda na kurjavo z drvmi.

Včasih je bila 600 kw/h normalna poraba, dokler ni požrešnost dvignila cene v nebo. Pol pa smo začeli manjšati. Bolj smo manjšali, več smo plačevali, enako pri vodi in odpadkih. Vi pa ploskate kako vam hočejo dobro.

Pa ti si res butec, no. Datum imaš še vedno nastavljen od 21.10. do 27.10. Klikni tam zraven, pa označi “Ta mesec” in boš videl porabo od 1.10 do včeraj.

600kWh za eno gospodinjstvo še nikoli ni bila normalna poraba. In včasih se je porabilo kvečjemu manj elektrike, kot se jo danes. Ampak očitno se greješ na štrom in take je pa prav, da se ocarini, ker porabljat štrom za ogrevanje je težek luksuz in še kriminal povrhu.

Anonimen15748292, 27.10.2024 ob 21:56

600kWh za eno gospodinjstvo še nikoli ni bila normalna poraba. In včasih se je porabilo kvečjemu manj elektrike, kot se jo danes. Ampak očitno se greješ na štrom in take je pa prav, da se ocarini, ker porabljat štrom za ogrevanje je težek luksuz in še kriminal povrhu.

Pol pa ni bila. V bloku kjer nimaš nič seveda ne. Jaz pa vem da je bila v hišah. Potem so pa začeli navijat cene. Pa smo začel manjšat. Enako z vodo. Tisti ki recimo celo zimo ogrevajo na elektriko porabijo bistveno več kot 600 kw/h na mesec.

Viš tako je bilo nekaj let nazaj, preden so vam oprali glave, da je kupit elektriko kriminal kot praviš. In da je danes prav, da plačaš veliko za nič. Golazen ničvredna.

Vir forum slo tech:

Screenshot 2024 10 27 22 09 35 72 40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close