Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali je takšen odnos na delovnem mestu normalen

ali je takšen odnos na delovnem mestu normalen

Sem frišno zaposlena in sodelavka se že nekaj časa znaša nad mano(verjetno, ker sem nova):

– Prepočasna si, zmigat se bo treba !

– Potrebuješ zdravnika oz psihologa!

– Ne zgledaš stara toliko kot si, ampak zgledaš kot otrok. Poleg tega pa še komentarji na mojo osebnost.

Da ne omenim opravljanja za mojim hrbtom nadrejenim in ostalim sodelavkam (ja sem slišala, ne da se mi samo zdi) ter konstantno kritiziranje, da vse delam narobe, nobene pohvale ne dobim.

Ali takšno obnašanje cilja na mobing? Kaj narediti v takem primeru? Kot nova se seveda ne upam zagovarjati.

Brez glupih komentarjev in hvala!

Raje kot sem na mon vprašaj v službi, kaj in kako se naj lotiš, da bo tvoje delo dobro opravljeno in te ne bo več treba priganjati.

Če delaš napake in če si počasna, pač ne moreš pričakovati pohvale. Težko razumeš?

Sploh je steča na tvoji strani, da ti to povejo sodelavke. Če bi bila zaposlena pri meni, bi letela skozi vrata v enem tednu.

Prijavi kadrovski ali direktorju, ker to je mobing. Sploh tista o psihologu gre preko vseh mej.

Takoj ukrepaj. Napiši pisno pritožbo zoper njeno obnašanje, ki je popolnoma nesprejemljivo. Točno si zapiši kdaj, kaj je bilo rečeno, kdo je bil zraven in pošlji.Ja, to je mobing.  Daj ji vetra, ker je žleht!

Ja, Defekt, pri tebi bi letela, ker si sam tak nekulturen kaliber.

Avtorica, ne dovoli, da se tako pogovarja s tabo in te žali. Potrudi se delat dobro, učinkovito, točno. Oceno ti da šef, ne neke usrane sodelavke, polne žlehtnobe.

če hočeš dokazat mobing, si moraš te stvari beležit za začetek.

torej, piši si dnevnik z njenimi opazkami. opazka, datum, ura.

ko boš imela dovolj municije, prosi za sestanek z nadrejenim in povej, kaj se dogaja, in pojasni, da se ne počutiš dobro na svojem delovnem mestu zaradi konstantnega nadlegovanja.

s tem, da se moraš hkrati tudi potrudit, da svoje delo opravljaš dobro. ker če boš konstantno delala napake, potem neke zaslombe pri šefih ne boš imela.

Povej, ali delaš v mercatorju.

Po mojem je tista, ki se nikoli nikjer ne počuti dobro, ker jo vsi sodelavci in sodelavke žalijo, šefi premeščajo, stoji zunaj na mrzlem, znotraj pa se kadi, dviguje težka bremena, na stranišče po par ur ne more iti…

Obvoz službe. Verjetno imaš poskusno dobo. Išči drugo službo med poskusno dobo in pojdi naprej.

Slovenci smo sam sebi največji sovražnik. Doživel parkrat, da me je zmerja ena kuzla, ki mi be mogla uvajat totalno s tira spravla. Seveda so ble vse dvojčki, samo da si hrbet obrnu, te je špecala, ali opravljala kakim nadrejenim. Eno sem enkrat zrihtal, da so jo odpustili. A boš ti mene jebala, sem ugotovil njene goljufije in jo jaz izdal direktorju. Milo za žajfo. Sploh tele stare babe so žleht in ljubosumne na mlade.

Koliko si stara? Koliko delovne dobe že imaš? ….. da vem kako ti odgovorim.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3042, 03.09.2024 ob 10:30

Slovenci smo sam sebi največji sovražnik. Doživel parkrat, da me je zmerja ena kuzla, ki mi be mogla uvajat totalno s tira spravla. Seveda so ble vse dvojčki, samo da si hrbet obrnu, te je špecala, ali opravljala kakim nadrejenim. Eno sem enkrat zrihtal, da so jo odpustili. A boš ti mene jebala, sem ugotovil njene goljufije in jo jaz izdal direktorju. Milo za žajfo. Sploh tele stare babe so žleht in ljubosumne na mlade.

A zdaj pa naenkrat Vagabund ni več zdravnik v Avstriji?

Točno takole je on pisal.

Nimam poskusne dobe imam pa pogodbo za določen čas. Delam v trgovini, ne bi izpostavljala ravno v kateri

vijola22, 03.09.2024 ob 10:53

Nimam poskusne dobe imam pa pogodbo za določen čas. Delam v trgovini, ne bi izpostavljala ravno v kateri

Na žalost je tako obnašanje popolnoma normalno, sploh v ženskem kolektivu. Ker si začetnica, si njihova boksarska vreča/kanta za smeti.

Ta časi si vzemi, da se postaviš na lastne noge, jim ugovarjaš, se braniš in boš v naslednji službi manj na tapeti. Dolgoročno verjetno ne želiš ostati tam.

Samo še to: ko boš prvič rekla NE, boš označena za problematično 🙂

Mobing je sicer zakonsko prepovedan, samo prehitra vožnja in nepravilno parkiranje je tudi, pa večina tega ne upošteva.

Včasih je težko delat v takih kolektivih kadar je en bolj pameten od drugega,sploh tistih z dlje trajajočim stažem na delovnem mestu ,ki mislijo kako so popolni in ne delajo napak .Sem bila včasih v večjem kolektivu žensk ,pa sem nekako hendlala tako,da sem pač delala svoje delo in bila tiho oz.čim manj razpravljala ,raje sem spraševala kaj je treba napravit in kako.Če bi bila konfliktna bi hitro kratko potegnila npr.zakaj moram jaz to ,ali tega ne bom itd.to vse pelje potem vemo kam…Ja vem ni prav kadar so nekateri zlobni ali nesramni ,ampak v nekaterih kolektivih je žal tako,nadrejeni pa so tudi bolj naklonjeni tistim kateri so tam dlje časa pa ni važno kaj počnejo.Lahko pa poskusiš iskat kje drugje delo ,ker na dolgi rok boš imela samo škodo na psihičnem zdravju ter počutju .

vijola22, 02.09.2024 ob 17:50

Sem frišno zaposlena in sodelavka se že nekaj časa znaša nad mano(verjetno, ker sem nova):

– Prepočasna si, zmigat se bo treba !

– Potrebuješ zdravnika oz psihologa!

– Ne zgledaš stara toliko kot si, ampak zgledaš kot otrok. Poleg tega pa še komentarji na mojo osebnost.

Da ne omenim opravljanja za mojim hrbtom nadrejenim in ostalim sodelavkam (ja sem slišala, ne da se mi samo zdi) ter konstantno kritiziranje, da vse delam narobe, nobene pohvale ne dobim.

Ali takšno obnašanje cilja na mobing? Kaj narediti v takem primeru? Kot nova se seveda ne upam zagovarjati.

Brez glupih komentarjev in hvala!

No, saj ne vem, koliko bi ženske rade bile stare, ker vsaka starost jim je problematična, tako mlada kot starejša leta. Je pa tako, da vsaka starost prinese tudi nekaj lepega. Otroštvo je lepo z enega vidika, a manj lepo z drugega vidika. Mladost je lepa z enega vidika, a manj lepa iz drugega vidika, srednja leta so lepa z nekega vidika in manj lepa z drugega vidika, starejša leta so lepa z enega vidika in manj lepa z drugega vidika. Torej, odločite se, koliko si želite biti stare, ker vsaka doba prinese nekaj lepega in manj lepega. Starejša leta so npr. leta modrosti, spoštovanja, zrelosti, čas, ko je človek že dosegel cilje. Mladost pa je večkrat opisana kot norost, ki skače čez potok, kjer je most.

Morda je res da si počasna, mlada, nerodna, nesamozavestna. Vendar žaljivke vseeno niso primerne. Če zmoreš najprej njej povej, da ti ni všeč, da se s tabo tako obnaša in prosiš če ti lahko na normalen način pove kaj misli da bi morala izboljšati. Če ne zaleže vprašaj za razgovor z nadrejenim. Če ne zaleže odidi. Nima smisla se pregovarjati o mobingu. Življenje ni mačji kašelj. Če nimaš ravno sreče bo celo življenje sestavljeno iz medčloveškega je_banja tako na delovnem mestu, doma, v javnosti. Ljudje so gnide.

Pojdi na bolniško in si poišči drugo službo saj nikoli ne bo boljše. Sem dala take žlehnobe so skrivale stvari ki sem jih pripravila za stranke – gostinstvo tudi če boš šla do šefa bo potegnil z njimi škoda živcev in tvojga zdravja. Srečno

Nisi nič napisala kako opravljaš svoje delo. Hitro, vestno, natančno…Če ostali sodelavci vse za tabo popravljajo je prav, da ti stvari povejo. Vsak nov se uči ampak po določenem času je treba stvari osvojiti in jih delati po navodilih. V tvojem primeru bi stopila do nadrejenih in vprašala po oceni svojega dela, če pa iščeš izgovore je pa boljše, da službo menjaš.

ne ni in to ji povej.

Da pričakuješ in ZAHTEVAŠ  vljudno in korektno komunikacijo

Sodelavko vprašaj če je kdaj slišala za mobing.

Pejt na bolniško.

Zanalašč. Dohtarju povej, da te sodelavka psihično uničuje, da nisi zbrana…

Ko boš ti na BO, upam da bo ona delala.

Stare zaposlene so nesramne. Ne daj se, ali ji pa v faco povej, da po njenih izpadih ona potrebuje strokovno pomoč.

Počasno delo in napake so lahko relativni pojmi, odvisni tudi od nivoja znanja opazovalca. Morda so vajeni, da se kar nekaj naredi, ker se nihče ne ukvarja z vsebino. Več znanja je ponekod ovira, ker delavec presoja svoje odločitve na več različnih nivojih, kar zahteva svoj čas. Eno je rutinsko ‘štancanje’ izdelkov, drugo je presoja presoja ‘butičnih’ izdelkov.

Tole je mobing najdi novo službo njih pa prijavi na inšpekcijo, dobro je če imas možnost kadrovniku kaj zaupati glede tega. Drugače pa čimprej stran od tam.

Posnemi jih, da boš imela dokaz, potem sledi prijava.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close