Varanje brez meja
Zakaj varamo? Kdo bolj vara ženske ali moški? Kdo bolj spretno?
Ko gledam prijatelje in sodelavce, pa to se samo še vara. Ne vem no, kot bi to bil zdaj nek trend. Jaz priznam, da nisem varala nikdar in nikogar, pa sva z možem skupaj že 30 let. Zan ne bi mogla dati roke v ogenj, vendar nikoli ni bilo nekih pokazateljev, da bi bilo drugače.
Želim povedati, da v službi po novem veljam za redek primer, skoraj čudakinjo, zaradi mojega priznanja. Imam občutek, kot da sem od mlajših kolegov skoraj zasmehovana. Če jih prav razumem, gre pri njih skoraj da ne za rekreacijo ali kot začimbo. Vsi v vezah, večina “zadovoljnih” s svojimi partnerji, pa kljub temu skačejo čez plot, v večini z več različnimi partnerji. Jaz mojega moža ljubim in ne čutim potrebe po nikomer drugem. Tudi vložek v družino in vsa kar imava je bil prevelik, da bi to reskirala za malo vznemirjenja.
Me prosim kdo razsvetli čemu je temu tako!?
Jaz mislim, da pred leti ni bilo nič drugače. Tisti, ki to počno, se tolažijo s tem, da “to itak vsi počno”, kot npr. ko si v šoli pisal cvek, če si bil edini v razredu, je bil občutek še slabši, če je pol razreda pisalo cvek, je bil občutek neuspeha manjši. Seveda ti je kot kot posamezniku nastal enak problem, kot če bi bil edini, torej je razlika samo v občutku pripadnosti neki skupini.
Jaz sem enaka. Pa zelo dobro ,gledam, postavna, z lahkoto bi si privoščila. To je v nas, tako smo vzgojeni, taka načela imamo, če bi prevarali, bi se počutili kot največji drek. Jaz ne maram neurejenih čustev, da bi se skrivala, lagala, izgovarjala na neke opravke, ki jih ni. Niti nimam dolgočasnega življenja v smislu, da bi rabila take vrste adrenalin. Da bi varala človeka , ki mi zaupa, bi delala proti sebi, in bi na koncu najkrajšo jaz vlekla. Predvsem pa, zakaj je treba varati? Če mi mož ne bi bil v redu , bi ga pustila, stvari predelala, zaključila in kasneje poskušala spoznati boljšega. Nikoli nisem nobenega od fantov prevarala ,sem jih pa pustila. Prepričana sem tudi , da me mož ni prevaral, on je pa sploh človek za eno in edino žensko. Isti je bil njegov oče. Veliko teh načel je privzgojenih, že iz primarne družine.
Čist res, 27.05.2024 ob 11:06
Tukaj je veliko vrednot z primarne družine. Ko sem jaz spoznala fotra od mojega, mi je bilo jasno vse. Pač enim vrednote še nekaj pomenijo in se jih oprijemajo, drugi jih pač ne poznajo. Moje življenje je pretežko, da bi se z varanje ukvarjala. Nima smisla za tist adrenalin.
Veliko izvira iz primarne družine.
zemokrasen, 24.05.2024 ob 07:06
Jaz mislim, da pred leti ni bilo nič drugače. Tisti, ki to počno, se tolažijo s tem, da “to itak vsi počno”, kot npr. ko si v šoli pisal cvek, če si bil edini v razredu, je bil občutek še slabši, če je pol razreda pisalo cvek, je bil občutek neuspeha manjši. Seveda ti je kot kot posamezniku nastal enak problem, kot če bi bil edini, torej je razlika samo v občutku pripadnosti neki skupini.
V bistvu so luzerji, ki ne najdejo ljubezni, pa se rabijo tolažiti s skoki čez plot.
Ne varam, 24.05.2024 ob 00:17
Zakaj varamo? Kdo bolj vara ženske ali moški? Kdo bolj spretno?
Ko gledam prijatelje in sodelavce, pa to se samo še vara. Ne vem no, kot bi to bil zdaj nek trend. Jaz priznam, da nisem varala nikdar in nikogar, pa sva z možem skupaj že 30 let. Zan ne bi mogla dati roke v ogenj, vendar nikoli ni bilo nekih pokazateljev, da bi bilo drugače.
Želim povedati, da v službi po novem veljam za redek primer, skoraj čudakinjo, zaradi mojega priznanja. Imam občutek, kot da sem od mlajših kolegov skoraj zasmehovana. Če jih prav razumem, gre pri njih skoraj da ne za rekreacijo ali kot začimbo. Vsi v vezah, večina “zadovoljnih” s svojimi partnerji, pa kljub temu skačejo čez plot, v večini z več različnimi partnerji. Jaz mojega moža ljubim in ne čutim potrebe po nikomer drugem. Tudi vložek v družino in vsa kar imava je bil prevelik, da bi to reskirala za malo vznemirjenja.
Me prosim kdo razsvetli čemu je temu tako!?
Ne vem v kakšnih krogih se to giblješ. Jaz nimam znancev, še manj prijateljev, ki bi varali. Poznam tudi kakšnega takšnega, ampak to so bolj taki pari, ki so že v štartu začeli narobe (npr se poročili zaradi nenačrtovane nosečnosti, z nekom pristali ne iz ljubezni ampak ker je bil že čas za otroke in družino, so si prvi partnerji, kar pomeni, da se je težje odločiti za razhod, čeprav je posredi nezadovoljstvo in varanje). Sicer pa ne. V zdravih razmerjih se partnerja ne varata.
Forum je zaprt za komentiranje.