Naj ga vzamemo s sabo na dopust?
Imam dve hčeri, ena je stara 15, druga 19. Zmenili smo se, da gremo letos na morje v celotni zasedbi torej mož, obe hčeri in jaz. Mlajša zaključuje z osnovno šolo, starejša bo maturirala, midva pa po cele dneve v službi tako, da smo rekli, da si bomo vsi skupaj privoščili en poletni odklop od vseh teh obveznosti.
Dobra dva meseca nazaj pa je starejša hči spoznala fanta s katerim sta sedaj tudi že v resni zvezi.
Tudi predstavila nam ga je že in fant mi na prvo deluje čisto ok na mestu, vsaj zaenkrat še nimam niti ene slabe besede za reči čez njega, deluje spoštljiv, kulturen, prijazen, a si vseeno nekako ne predstavljam, da bi šel še on z nami na morje in to pod isto streho, še manj pa moj mož, ki je še največji nasprotnik. Mislim si, da bi se morala ves čas nekaj prilagajat in pazit na vsak korak, sploh zato ker ne bi imeli ravno veliko prostora, pa vsa ta kuharija, saj bi morala še na njega gledat, ker ne vem kaj je in kaj ne (če ima kakšne diete, alergije), joj toliko je tega, da me kar glava boli.
Rezervirali smo sicer apartma, ki je toliko prostoren da bi tam prvotno lahko bili vsi skupaj (saj smo tam že dopustovali). Kot sem rekla bi bili sicer precej natlačeni, saj bi morali v spalnici spati trije (midva z možem in mlajša hči) – je poleg zakonske postelje še pomožna postelja , ona dva pa bi bila na raztegljivem kavču v kuhinji. Hči se je hotela še pošaliti, da sta lahko tudi na napihljivi blazini na balkonu, da sprejme vse samo da gre lahko še on zraven.
Res je ta njen fant prišel tako iz nenada, da nas je vse sploh naju z možem zelo presenetil.
Pa tudi glede financ ne vem kako bi se zmenili, saj mož pravi da še njega niti slučajno ne bo financiral.
Mlajša hči pa pri tem nima nič proti, če gre še on zraven, ker ima na morju tako ali tako svoje prijateljice, saj smo stalni gostje in tam skoraj vsako leto dopustujemo in ji je čisto vseeno.
Po eni strani bi hčerini želji rada ustregla, po drugi pa vem da nihče od nas (razen njiju dveh) ne bi imel nič od dopusta.
Imate vi kakšne predloge kako stvar rešiti, da bi bilo za vse čimbolj prav?
Ste bili že kdaj v taki situaciji in kako vam je bilo? Ste sploh kaj imeli od morja ali ste komaj čakali, da vse to mine da se vrnete nazaj domov?
Ponoči boste že nekako zdržali, za čez dan se pa zmenite, da si onadva kuhata posebej, sama. Ni treba, da jeste istočasno. Tudi kopat se bosta najbrž hodila sama in boste skupaj minimalno. Saj tudi ti najbrž ne boš cele dneve visela za štedilnikom, tako da bosta lahko onadva kdaj sama v kuhinji. Na dopustu se kuha minimalno in kdaj pa kdaj se gre ven jest.
Meni je dopust odklop in absolutno nisem bila za take štose. Sedaj je drugo, hči je poročena in če gremo kam skupaj, imamo vseeno toliko ločeno, da si ne moremo biti napoti. V kuhinji na kavču pomeni, da zjutraj čakaš, da se zmrdata iz postelje, da ne moreš samo v spodnjicah na wc, da avtomatsko ne boste šli na večerjo, ker ne boš rekla mulotu, naj svoje plača sam, dodatnih 30 eur pa ti bo šlo na živce, da bo foter togoten, ko bo videl, da se ližeta na plaž, da slina šprica, ponoči bosta tiho seksala, ti boš pa trpela vsak komaj slišen cvil kavča… Jaz bi svoji rekla, da mladi hodijo potovat okoli sami zase. Nekaj si zasluži sama, nekaj ti damo pa zraven in imejta svoj dopust. Lahko greš pa z nami tudi, če želiš. Pika.
Jaz bi ga vzela s sabo, s tem da bi se s hčerjo prej malo pomenila o posteljnih aktivnostih. Če mislita kaj počet, naj najdeta drug kotiček ali to delata, ko nas ni v apartmaju. Pa tudi onadva, verjemi, bosta tudi hotela hodit po svoje, ne vem, zakaj vidva z možem ne bi mogla uživati dopusta. Sprostita se malo!
Jaz bi to situacijo izkoristila za spoznavanje fanta. Pač razmišljam tako, da sprejmem punce od sinov, kot če bi bile moje hčerke (ali fanta od hčerke kot svojega sina) – to se mi zdi dobra osnova za dolgoročni odnos. Seveda ne veš, ali se bo njuna zveza res obdržala, ampak vsaj narediš nekaj za lepe odnose, če se bo.
O denarju pa ne bi – če ste tako škrti, da svojega potencialnega zeta ne bi prehranili en teden…
Mi smo sinovo punco vzeli 2 leti na morje, potem pa sta zacela hoditi po svoje. Sva se z mozem pac prilagodila, saj sva vedela, da bova se veliko let kasneje hodila sama. Jaz bi v spalnico namestila mladez, vidva pa spita na kavcu v kuhinji. Zjutraj bosta imela mir zase, lepo pozajtrkujta, popijta kavico, gresta v trgovino ali plavat, kakor sta pac navajena. Pa zmenite se kdaj boste skupaj jedli. Ob tisti uri se dobite in skupaj jeste en obrok, kdaj pa greste ven pojest. Pa mogoce skupaj na kak izlet, ostalo pa vidva z najmlajso ali sama. Glede financ se pa tudi jaz strinjam, da enga fanta boste pa ze nahranil, za sladoled ali pir bo pa sam imel s seboj.
#Kajnaj, 22.05.2024 ob 18:05
Imam dve hčeri, ena je stara 15, druga 19. Zmenili smo se, da gremo letos na morje v celotni zasedbi torej mož, obe hčeri in jaz. Mlajša zaključuje z osnovno šolo, starejša bo maturirala, midva pa po cele dneve v službi tako, da smo rekli, da si bomo vsi skupaj privoščili en poletni odklop od vseh teh obveznosti.
Dobra dva meseca nazaj pa je starejša hči spoznala fanta s katerim sta sedaj tudi že v resni zvezi.
Tudi predstavila nam ga je že in fant mi na prvo deluje čisto ok na mestu, vsaj zaenkrat še nimam niti ene slabe besede za reči čez njega, deluje spoštljiv, kulturen, prijazen, a si vseeno nekako ne predstavljam, da bi šel še on z nami na morje in to pod isto streho, še manj pa moj mož, ki je še največji nasprotnik. Mislim si, da bi se morala ves čas nekaj prilagajat in pazit na vsak korak, sploh zato ker ne bi imeli ravno veliko prostora, pa vsa ta kuharija, saj bi morala še na njega gledat, ker ne vem kaj je in kaj ne (če ima kakšne diete, alergije), joj toliko je tega, da me kar glava boli.
Rezervirali smo sicer apartma, ki je toliko prostoren da bi tam prvotno lahko bili vsi skupaj (saj smo tam že dopustovali). Kot sem rekla bi bili sicer precej natlačeni, saj bi morali v spalnici spati trije (midva z možem in mlajša hči) – je poleg zakonske postelje še pomožna postelja , ona dva pa bi bila na raztegljivem kavču v kuhinji. Hči se je hotela še pošaliti, da sta lahko tudi na napihljivi blazini na balkonu, da sprejme vse samo da gre lahko še on zraven.
Res je ta njen fant prišel tako iz nenada, da nas je vse sploh naju z možem zelo presenetil.
Pa tudi glede financ ne vem kako bi se zmenili, saj mož pravi da še njega niti slučajno ne bo financiral.
Mlajša hči pa pri tem nima nič proti, če gre še on zraven, ker ima na morju tako ali tako svoje prijateljice, saj smo stalni gostje in tam skoraj vsako leto dopustujemo in ji je čisto vseeno.
Po eni strani bi hčerini želji rada ustregla, po drugi pa vem da nihče od nas (razen njiju dveh) ne bi imel nič od dopusta.
Imate vi kakšne predloge kako stvar rešiti, da bi bilo za vse čimbolj prav?
Ste bili že kdaj v taki situaciji in kako vam je bilo? Ste sploh kaj imeli od morja ali ste komaj čakali, da vse to mine da se vrnete nazaj domov?
2meseca in resen fant?..ti resno to?
Jaz ga ne bi sabo vzela , je družinski dopust..ona dva, če želita na morje gresta nato še enkrat skupaj in vsak finančno prispeva polovičko.
Resen fant po 2mesecih…če bi napisala po 1letu…
Se mi zdi prismojeno vlačit nekoga zraven, ki ga niti ne poznate, oziroma ga hči pozna 2 meseca. Dejansko je to kar nekaj. Pomoje bi bila daleč najboljša varianta, da greste vi tako kot ste se zmenili, ta njen fant, pa če hoče, naj gre v lastni režiji v isti kraj, če ne moreta par dni drug brez drugega ali pa naj gresta onadva posebej. Ne štekam pa zakaj bi ga vi financirali. A on ni polnoleten, ne zna sam zase poskrbet? Staršev nima? Mi smo šli sicer enkrat skupinsko, samo smo šli šotorit in je imel vsak par svoj šotor. Pa kuhali smo včasih posebej, včasih skupaj. Odvisno, kot smo se zmenili.
Ne bi ga vzela s sabo.
Prvo, dva meseca ni nobena resna zveza, razumem, da sta na zacetku ljubezni in zaljubljena cez usesa, a to ni resna zveza.
Drugo, posteljne aktivnosti so se najmanj, meni bi bilo veliko bolj zoprno, da se moram na dopustu prilagajat tujcu, ze takoj zjutraj za wc in kopalnico, pa hrana, dnevne dejavnosti, ma, ne, ne bi tega.
Ce greste za en teden, naj fant pride zadnja dva dni, ce greste za dalj, naj pride za par dni, ce ze mora, za cel dopust pa ne, nocem. To bi bil moj kompromis.
V kolikor hci ne popisti, naj ostane doma in gresta s fantom sama na dopust.
Stara je 19, dovolj odrasla, da ji je jasno, da ste dopust rezervirali za vas in da fanta takrat ni bili v planu. Je tudi dovolj stara, da ve, kako vasa druzina funkcionira in da se lahko zaveda, da je ta fant vsem vam tujec in da se noces prilagajat tujcu na dopustu.
Forum je zaprt za komentiranje.