MOŠKI, katero od teh dveh kosilnic naj kupim?
Ogledani imam dve kosilnici, cena podobna – razlike 40 eur.
Manjši vrt, obe kosilnici sta dovolj zmogljivi.
Med tema dvema kosilnicama mi je padla v oči razlika v kapaciteti akumulatorja, Karcher ima 5 Ah, Ainhell pa ima dve bateriji po 3 Ah, torej najbrž zato da lahko samo zamenjaš baterijo in kosiš naprej.
V čem je pravzaprav razlika med tema dvema kosilnicama – mislim na kvaliteto? Katero naj grem kupit?
moj glas gre Karchner ?
Karcher ravno ni nek pojem za kosilnice, tako da brezveze, verjetno preplačano. Einhell sem vzel jaz. Pripeljem domov, pa je bila mrtva. Sem nesel nazaj in dobil denar nazaj. Ampak to bi se lahko pri vsaki zgodilo.
Potem sem vzel v Lidlu Parkside najcenejšo 20V kosilnoco, zraven sem vzel 4x 5Ah baterije. Imamo še drugo orodje na iste baterije. Imamo zelo hribovit teren, dosti preprek, pa ni tako mala kvadratura, tako da na eno košnjo porabim dve in pol 5Ah bateriji. Kosim 1x na mesec
In ti povem, sem bil malo skeptičen do aku kosilnice, zato sem vzel najcenejšo, ampak proti prej bencinski je milina, dosti lažja, dosti okretnejša, ni komplikacij pri vžigu, celo za visoko travo ej boljša, ker jo lažje pridvigneš in lepo počasi greš čez travo, da je ne zaduši.
Kar se tiče zanesljivosti, verjetno razlik ni. Razlike so v funkcijah, ene nimajo za mulčit nastavka, to jaz zelo rabim, da ne rabim koša praznit. Daleč najbolj važno je to, da boš baterije dobila, in jih kupiš že v štartu malo več kot rabiš. Najboljše tam, kjer vidiš na izbiro veliko orodja na iste baterije, ker tam bodo baterije dolgo imeli na voljo, če je cel sistem orodja uveljavljen.
Anonimno 9695, 30.04.2024 ob 18:24
Jaz sem vedel, da boš v 6. h rešila problem z nakupom kosilnice. V to sploh nisem dvomil ?
Jah, sem naročila takoj potem, ko mi je Božo odgovoril. Potem sem več ur čakala, da so jo iz skladišča dostavili na prevzemno mesto, šele okoli 16 sem šla ponjo. Potem čakala 2 uri, da se je baterija napolnila.
No, zdaj sem pokosila. Na enem delu vrta imam mah, tam sem rabila več časa, sem se namatrala (to sem se tudi pri prejšnji kosilnici s kablom). Drugače pa je res lahka, okretna, res prava igračka za ženske 😀
Nekje 500 kvadratov sem pokosila, tudi okoli gredic z rožami in robov z okrasnimi kamni in sem zadovoljna.
grem kupit, 30.04.2024 ob 19:54
Jah, sem naročila takoj potem, ko mi je Božo odgovoril. Potem sem več ur čakala, da so jo iz skladišča dostavili na prevzemno mesto, šele okoli 16 sem šla ponjo. Potem čakala 2 uri, da se je baterija napolnila.
No, zdaj sem pokosila. Na enem delu vrta imam mah, tam sem rabila več časa, sem se namatrala (to sem se tudi pri prejšnji kosilnici s kablom). Drugače pa je res lahka, okretna, res prava igračka za ženske 😀
Nekje 500 kvadratov sem pokosila, tudi okoli gredic z rožami in robov z okrasnimi kamni in sem zadovoljna.
Ja, katero ste potem vzela. Da tudi jaz tako kupim. Kako se prižge, a moreš ta kabel vlečt??
Sem zenska, torej se ne kvalificiram za odgovor. Kljub temu, v oci mi je padla majhna sirina reza. Pri eni 36cm, pri drugi 33 cm. Kaj bos s tem? 33 cm je kot igracka. Imas cel popoldan casa, da bos s tem letal gor in dol?
Ni problem, prej sem mel bencinsko s približno 40 cm rezom, zdaj sem na aku elektro s 33 cm rezom. sem v istem cajtu konc, če ne še prej. Res moram čez večkrat it, samo grem lahko toliko hitreje, ker je lažja. Skoraj laufam. Obračanje tudi dost hitrejše 😀
Pa zmatran tudi precej manj kot z bencinsko beštijo.
no problem, 01.05.2024 ob 01:37
Sem zenska, torej se ne kvalificiram za odgovor. Kljub temu, v oci mi je padla majhna sirina reza. Pri eni 36cm, pri drugi 33 cm. Kaj bos s tem? 33 cm je kot igracka. Imas cel popoldan casa, da bos s tem letal gor in dol?
Ni problem, prej sem mel bencinsko s približno 40 cm rezom, zdaj sem na aku elektro s 33 cm rezom. sem v istem cajtu konc, če ne še prej. Res moram čez večkrat it, samo grem lahko toliko hitreje, ker je lažja. Skoraj laufam. Obračanje tudi dost hitrejše 😀
Pa zmatran tudi precej manj kot z bencinsko beštijo.
Samohodna bencinska bestija tudi skoraj sama leti.
Forum je zaprt za komentiranje.