Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nahrbtna kosilnica Kawasaki tj53e, ali tj45e?

Nahrbtna kosilnica Kawasaki tj53e, ali tj45e?

Katero Kawasakijevo nahrbtno laksarico bolj priporočate; 53tje, ali 45tje? Hvala vsem za nasvete.

45 ima malo manj močan motor. Najbolje da greš v trgovino in primerjaš. Predvsem opremo. Sam imam še vedno kawasaki 48 TH iz leta 2005. Oprema je od Ideal. Vse kar sem, sem do sedaj dvakrat menjal gibljivo cev. Kosim precej.

Me je pa navdušila ena nova nahrbtna husqvarna precej močna. Sem imel možnost probat. In mislim da bo naslednja moja kosilnica husqvarna. Seveda pa kawasaki kljub starosti še vedno ne kaže znakov, da bi spustila dušo.?

katerokoli od teh boš vzel je dobro  samo bojlša bi bila  53  odvisno za kaj vse jo rabiš ali

imsaš  bolj malo  ali več  dela  jaz osebno je nimam v lasti delal sem že z njima

in sta mi obe ok jaz imam  motorno koso Husqvarna  in rad delam z temi nahrbtnimi kosami

sedaj zakaj točno jo rabiš ali samo za košenje trave  in kako opremo rabiš zraven  za obrezovanje grmovij

morda kakih vej itd….to pa sam najboljše veš

Odgovor na objavo uporabnika
Maks 53, 17.04.2024 ob 17:53

katerokoli od teh boš vzel je dobro  samo bojlša bi bila  53  odvisno za kaj vse jo rabiš ali

imsaš  bolj malo  ali več  dela  jaz osebno je nimam v lasti delal sem že z njima

in sta mi obe ok jaz imam  motorno koso Husqvarna  in rad delam z temi nahrbtnimi kosami

sedaj zakaj točno jo rabiš ali samo za košenje trave  in kako opremo rabiš zraven  za obrezovanje grmovij

morda kakih vej itd….to pa sam najboljše veš

Noč ne rabi. Jaz dam duo laks 3mm, ki ima po sredini žico. Kosim ne le travo, ampak tudi za hosto običajno več kot meter visoko travo, koprive in rože in tudi šibe akacij debeline kak cm komot poreže, ki vsako leto poganjajo.

modrivrag, 17.04.2024 ob 18:00

Noč ne rabi. Jaz dam duo laks 3mm, ki ima po sredini žico. Kosim ne le travo, ampak tudi za hosto običajno več kot meter visoko travo, koprive in rože in tudi šibe akacij debeline kak cm komot poreže, ki vsako leto poganjajo.

super bravo vidiš na ta laks z žico nisem pomislil imaš prav

tudi njega lahko uporabi  za razna dela  vidiš več glav več ve

in si mu  dal dobro informacijo in idejo  bravo

Je pa res, da ko se lotim visokega šavja, da maham od zgoraj navzdol. Drugače se tiste visoke koprive kar naprej ovijajo pod glavo. Tako se pa ne.

modrivrag, 17.04.2024 ob 18:03

Je pa res, da ko se lotim visokega šavja, da maham od zgoraj navzdol. Drugače se tiste visoke koprive kar naprej ovijajo pod glavo. Tako se pa ne.

imaš svojo tehniko košenja da ti visoka trava in ostalo med njo ne dela težav

in da ne zabija glave in se ovija okoli  nje  vidiš vsaka taka informacija

je dobra  ker je iz prakse in izprobana ni samo neko govorjenje na pamet

ampak je iz prakse da se vresnici odnese in tisto kar je iz realne prakse

je vredno več kot vsa druga nakladanja

Kje se lahko nabavi ta 3mm laks z žico?

Hvala ?

Jaz pa ne bi priporočil laksa z žico notri. Ga kar hitro trga. Veliko boljši je 3mm štirioglat. Rumen ali rdeč. Poizkusite, ne bo vam žal.

drek handler, 17.04.2024 ob 20:06

Jaz pa ne bi priporočil laksa z žico notri. Ga kar hitro trga. Veliko boljši je 3mm štirioglat. Rumen ali rdeč. Poizkusite, ne bo vam žal.

Hvala, bom poskusil ?

Tine611, 17.04.2024 ob 18:50

Kje se lahko nabavi ta 3mm laks z žico?

Hvala ?

Povsod. Jaz ga kupujem v eni kmetijski je najceneje.

Screenshot 2024 04 17 22 08 45 96 40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12

Un zgoraj nima pojma. Ta ni kosil z nicemer. Laksa s kovinsko nitko ne trga, da bi katerega manj trgalo kot tega ga ni, ne obstaja. Kvadraten je ziher najslabši. Je vsak okrogel boljši za rezanje. Ni pa priporočljiv večje debeline v vinogradih in mladih sadovnjakih. Recimo s 3mm resno poškoduješ trto, če ne paziš. Pa precej tog je ta laks in zna grdo zabrisat kak kamenček

Za normalno travo je kvalitetnejši laks 2,4mm zakon. In to vsak okrogel. Ta 3mm z žičko bolj obremenjuje kosilnico in v sušnih razmerah te stolče po nogah čist, ker meče vse živo naokoli. Jaz ga uporabljam le če sem malo zamudil s košnjo in je trava visoka ali pa res za tisto metersko travo in koprive za hosto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close