Koliko plačujete?
No, meni se zdi to zelo malo.
Mi2 sva (zaenkrat) samo 2, pa perem 5 do 6-krat na teden.
Je pa res, da precej športava, pa je takoj za kakšen stroj oblačil več.
Ne vem, no, a ste eni taki packi in non-stop hodite v istih (neopranih) oblačilih?[/quote]
Nisva packi, imam pa 7 kg stroj, pa smo tam nekje, a ne?
Ne vem, no, a ste eni taki packi in non-stop hodite v istih (neopranih) oblačilih?[/quote]
To bo ja, takšni packi smo!!
Ne vem no, kaj tukaj res ne more nihče, ne da bi žalil???
Jaz tudi nisem napisala, da je tisti, ki za moje pojme preveč pere očitno moten in obseden s čistočo!!!
Nisva packi, imam pa 7 kg stroj, pa smo tam nekje, a ne?[/quote]
Nisem mislila, da sta vi2 packi, ampak da se nekomu zdi dosti 3 pralne stroje na teden, je pa… hja, packasto.
In ne, tisti, ki perejo večkrat niso moteni ali obsedeni s čistočo, je pa res, da verjetno ne hodijo umazani po svetu (in umazanija ni samo tisti madež, ki ga vidiš na par metrov).
Drugače pa mi2 plačujeva za vodo okrog 20 eur/mesec. Gre za pavšal (v bloku plačujemo vodo glede na število oseb v gospodinjsvu).
če mesečno ne javljaš stanja vode, ti računajo pavšal in nato (ne vem natančno) 1x ali 2x letno pridejo, naredijo popis in voila, izstavijo poračun, za dejansko porabljeno količino vode… če so ti jo mesečno zaračunali premalo, plačaš za vso nezafakturirano porabo za nazaj, če si jo preplačala, ti jo pa kakšen mesec ni potrebno plačat…
nam so jo striktno zaračunavali pavšalno 15m3 – stanovanjska hiša, 2 odrasla, 2 otroka; račun okoli 25€. Ko sem pričela sama mesečno javljati stanje, je povprečje porabe vode 9m3… lahko si misliš koliko preplačila sem imela v 6 mesecih…
popisuj si mesečno porabo in preveri zaračunano na računu, pa boš videla, ali je to-to, ali pa ‘pretiravajo’ pri pavšalu…
aja, tudi če imaš števec (svoj), to ne pomeni, da oni delajo popis vsak mesec – popisujejo 1x ali pa 2x letno (ne vem več), vmes pa zaračunavajo pavšal… kar sem pa že tako ali tako napisala zgoraj…
Jaz sem sicer sama, športam vsak dan, pa perem ob vikendih 1 stroj oz .belo na 2 tedna, ko preoblečem posteljnino.
Materiali za športat so itak taki, da jih preperem na roko, spodnjega perila pa imam dovolj, da mi čez teden ni potrebno prat.
Pa nisem pacek, samo znam zracionalizirat življenje.
Račun za vodo imam manj kot 10 euro. Z vsemi tuširanji vred.
Forum je zaprt za komentiranje.