Doreta – a je zelo škodljiva?
Če se prav spomnim je Doreta kombinacija paracetamola in tramadola. Kar dobro zadane… proti bolečinam pa tudi pomaga.
Tako d ače ne gre za kronično zadevo in stalno jemanje… le vzemi. Nima smisla da dopustiš da e vse razboli, ker bo še slabše.
Za na dolgi rok moraš pa najti kakšen način da popraviš stanje. Morda kakšna verzija fizioterapije ali vadbe ali kaj tretjega.
Jaz sem dobila Doreto po prometni nesreči, ker sem bila kar grdo poškodovana in je bilo okrevanje res dolgotrajno (še traja, v bistvu) in navodila, kako jo jemati.
No, ko sem prvo vzela, sem bila zadeta kot mamba, vrtelo se mi je huje kot v lunaparku na vrtiljaku, bilo mi je slabo, ko sem končno zaspala, sem kar nekaj blodila v spanju, zbudila sem se čisto povožena…
V glavnem, ta je bila prva in zadnja, ki sem jo pojedla. Sem prosila za nekaj drugega in so mi dali Brufen. Pomagal mi je čisto ok, nisem pa bila več cela zadeta in nisem občutila kakšnih stranskih učinkov. Je pa res, da sem vzela, ko je bilo res hudo, vsekakor manj, kot je dr ocenil, da bom potrebovala.
Brufen 800mg zvečer, zjutraj pa obvezno Nolpazo za zaščito želodca.
Ko je hudo lahko vzamem 2× 800 mg Brufena, pomaga hitreje kot Nalgesin, Dorete pa si ne upam jemati, ker sem bila čist omotična, sploh nisem mogla hodit, tok se mi je vrteli, Analgin je dober proti bolečinam, ampak sem 2 uri po zaužitju čist zadeta.
Tudi jaz jemljem Doreto že pet let, vsaki dan po dve, ena zjutraj, druga zvečer, da vsaj omilim bolečino v hrbtenici, imel sem zlom prsnih vretenc zaradi padca v hipoglikemijo in ja, se res telo navadi na opiat in te kar kliče k večji dozi, ampak se striktno držim navodil zdravnikov, tudi avto vozim vsak dan in nima več vpliva na koncentracijo, saj v Doreti, torej ni veliko učinkovine tramadolijevega klorida samo 37mg. Bolj te zadanejo zdravila samo s tramadolijevim kloridom.
Sem jemal od brufena, nalgesina, analgetike in nevem kaj še vse in mi najbolj pomaga omiliti bolečino samo tramadolijev klorid.
Imela sta jo moj sin po operaciji in tašča po zlomu vretenc. Oba sta bila čisto zadeta – sin je cele dneve prespal, tašča pa je govorila neumnosti (nepovezane besede – smo že mislili, da je na hitro fasala še demenco) in ravnotežje je šlo v maloro. Doreta te tudi lahko zasvoji. Samo stran od teh tablet! Preizkusi vse drugo prej, preden se odločiš za Doreto.
Tudi jaz, 23.02.2024 ob 12:21
Tudi jaz jemljem Doreto že pet let, vsaki dan po dve, ena zjutraj, druga zvečer, da vsaj omilim bolečino v hrbtenici, imel sem zlom prsnih vretenc zaradi padca v hipoglikemijo in ja, se res telo navadi na opiat in te kar kliče k večji dozi, ampak se striktno držim navodil zdravnikov, tudi avto vozim vsak dan in nima več vpliva na koncentracijo, saj v Doreti, torej ni veliko učinkovine tramadolijevega klorida samo 37mg. Bolj te zadanejo zdravila samo s tramadolijevim kloridom.
Sem jemal od brufena, nalgesina, analgetike in nevem kaj še vse in mi najbolj pomaga omiliti bolečino samo tramadolijev klorid.
Ko boš povzročil nesrečo s poškodbo ali smrtjo upam da te iztožijo za naprej in nazaj! Kreten za volanom!
Pred letom sem dobil Targinact tablete proti bolečini(fizični in nevropatski), zadet si 12 ur,ker imajo podaljšano delovanje. Za recept morš it osebno do zdravnice,da ti da fizično dva recepta(duplikat), gor je številka ki označuje opijat. V lekarni moram pokazat osebno,da sem to res jaz, noben drug ga ne more prevzet,razen če mu dam pisno pooblastilo. Ja tkole mamo,nimaš kej. Seveda ne smem vozit,upravljat strojev,sam čičipačaki.
Jaz imam obrabljena kolena in simetrični poliartritis. Bolijo me prsti na desni roki, občasno tudi hrbet, kolk. Bolečine niso tako hude, da ne bi mogla prenesti, vzamem pa občasno po eno kapsulo diclo duo (te kapsule so podobne kot naklofen), ki mi zelo pomagajo proti bolečinam. To so skoraj edina zdravila, ki mi ne povzročajo stranskih učinkov (srbečice in izpuščajev).
V povprečju vzamem dve kapsuli na teden, včasih tudi samo eno. Se pa čudim, kako eni vzamete po dve tableti na dan, zjutraj in zvečer, ubogi vaš želodec. Jaz vedno vzamem kapsulo po jedi, nikoli na prazen želodec.
Vsem želim – čim manj bolečin.
Z Doreto pa nimam izkušenj. Nisem nikoli jemala.
Forum je zaprt za komentiranje.