Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bolečine v sklepih

bolečine v sklepih

Kaj pomaga pri bolečinah v sklepih? V glavnem je to zapestje, palec na roki. Kupila sem si že kolagen za sklepe. Po enomesečnem jemanju ni bilo nič boljše. Je kakšno čisto običajno domače zdravilo? Pomaga mi namakanje rok v topli vodi. Tisti, ki imate te probleme, kaj vam pomaga? Kaj pa gibanje, delo (pospravljanje, pometanje, delo na vrtu).

A si mogoče na statinih? Zdravilih proti holesterolu? Ta zdravila ti lahko naredijo štalo. Zelo pomaga red light therapy. Tudi pri nas se že dobijo paneli. To je pa res blagodejno in zelo zdravilno. Npr: https://www.mitolight.com/mito-light-starter-4-0/

Se dobijo tudi cenejši, ampak ne kupit klumpa, ker to je res naložba v zdravje. Drugače pa priporočajo prehrano brez cukra in rastlinskih olj, d vitamin, omega 3 itd.

Odgovor na objavo uporabnika
kaj pomaga, 06.02.2024 ob 10:23

Kaj pomaga pri bolečinah v sklepih? V glavnem je to zapestje, palec na roki. Kupila sem si že kolagen za sklepe. Po enomesečnem jemanju ni bilo nič boljše. Je kakšno čisto običajno domače zdravilo? Pomaga mi namakanje rok v topli vodi. Tisti, ki imate te probleme, kaj vam pomaga? Kaj pa gibanje, delo (pospravljanje, pometanje, delo na vrtu).

Pomaga le operacija. Sicer na kratki rok: fizioterapija, boswelia, msm..

Na dolgi rok, 06.02.2024 ob 14:53

Pomaga le operacija. Sicer na kratki rok: fizioterapija, boswelia, msm..

Razgibavat je treba. Ja, nekaterim pomagajo tople kopeli. Ogibat se je treba težkega fizičnega dela. Pa omega 3 .

Kje se kupi? To so kapsule?

Ti verjetno službeno opravljaš neka bolj precizna dela, oz. dela z zapestjem in prijemanjem, kjer je vedno vključen palcem to je lahko tipkanje, igranje klavirja, zobotehnik in podobno. Imam prav?

ZDRAVILEC0, 06.02.2024 ob 15:55

Ti verjetno službeno opravljaš neka bolj precizna dela, oz. dela z zapestjem in prijemanjem, kjer je vedno vključen palcem to je lahko tipkanje, igranje klavirja, zobotehnik in podobno. Imam prav?

Nič takega.

Jemljem pa teblete za ščitnico Euthyrox.  Zna biti od tega.

Preveri, če nimaš karpalnega kanala takrat so takšne bolečine iz zapestja v palec.

So mi pregledali. Ni karpalni.

https://www.lekarnaljubljana.si/artikel/nutrilab-boswellia-300-mg-60-kapsul

Pika55359, 06.02.2024 ob 14:51

A si mogoče na statinih? Zdravilih proti holesterolu? Ta zdravila ti lahko naredijo štalo. Zelo pomaga red light therapy. Tudi pri nas se že dobijo paneli. To je pa res blagodejno in zelo zdravilno. Npr: https://www.mitolight.com/mito-light-starter-4-0/

Se dobijo tudi cenejši, ampak ne kupit klumpa, ker to je res naložba v zdravje. Drugače pa priporočajo prehrano brez cukra in rastlinskih olj, d vitamin, omega 3 itd.

https://www.sanolabor.si/artikel/infrardeca-luc-il-21-beurer

Tale je dovolj za rokco

Eutyrox nima nobene zveze s to vrsto bolecine.

MagdalenaB, 06.02.2024 ob 18:51
    Eutyrox nima nobene zveze s to vrsto bolecine.

Nisem poznavalec, a sem nekje brala, da bolezni ščitnice ( nekatere) vplivajo ravno na sklepe. Lahko povzročijo vnetje sklepov. Najbrž to zdravilo blaži bolezen.

sem bila pri, 06.02.2024 ob 18:20

So mi pregledali. Ni karpalni.

Par let so mi ponoči zatekali in me boleli členki na prstih rok, da sem jih komaj skrčila v pest, čez dan pa se je stanje umirilo. Tezavo sem rešila naključno, ko sem zaradi intolerance prenehala uzivati meso, vse mlecne izdelke, jajca ipd. živila. To je moja izkušnja kar pa ne morem trditi, da je dobra tudi za vas. Več vam lahko pomaga zdravnik.

Sicer pa lahko opravite pregled krvi za intoleranco na hrano, ki je samoplačniški in je pred leti stal v Ljubljani 140€. Lp

Euthyrox ima kar veliko veze  z bolečimi sklepi. Po prejetem radiojodu sem dobila Euthyrox 100 in po par mesecih so se pričele te bolečine. Predvsem v zapestju, palcu. Bila sem tudi pri revmatologu. Vsi pregledi so bili v glavnem bp. Baje je velika verjetnost, da so te bolečine povezane z jemanjem tega zdravila. V glavvnem že z nepravilnim delovanjem ščitnice.

ne bi rekla, 18.09.2025 ob 17:49

Euthyrox ima kar veliko veze  z bolečimi sklepi. Po prejetem radiojodu sem dobila Euthyrox 100 in po par mesecih so se pričele te bolečine. Predvsem v zapestju, palcu. Bila sem tudi pri revmatologu. Vsi pregledi so bili v glavnem bp. Baje je velika verjetnost, da so te bolečine povezane z jemanjem tega zdravila. V glavvnem že z nepravilnim delovanjem ščitnice.

Napoti k ortopedu za roke, rtg pa boš videla, če gre za obrabo palčnega sklepa: rizoartrozo.

Žal bo to najbrž držalo. Glede na to da si dobila radiojod, zdravila moraš nujno jemati. Mogoče bi poizkušala zmanjšati dozo? Vprašaj zdravnika. Kolagen pri sklepih pomaga, a ne vem, če v tvojem primeru. Najboljša je zelo močna kostna juha, nekatere ribe.

Naj te, 18.09.2025 ob 18:17

Napoti k ortopedu za roke, rtg pa boš videla, če gre za obrabo palčnega sklepa: rizoartrozo.

Ne, ne gre za obrabo. Bila sem pri specialstih.

Manj kruha /predvsem belega/, manj sladkorja, veliko zelene zelenjave.  veliko c vitamina. Kot je bilo že rečeno kostna juha.

To ti zatrdele mišice počno.Obišči manualnega terapevta da ti s terapevtsko masažo uredi roko.

To je vrag. Po tem jodu so vedno težave. Nekateri imajo večje, drugi manjše. Sklepi so značilna težava.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close