saj ne morem verjet…
Vem, da je to že zares prežvečeno in spet lahko polemiziramo v nedogled, pa ne bom solila pameti nikomur. Samo moram vam povedati, kako zelo sem žalostna in ne morem verjet, pa ne mi zamerit, tiste “z drugega vidika”, ki me boste zdaj napadle, ampak enostavno me je danes v trgovini prijelo, da bi eno mamo mahnila “na gobec” In vem, da smo se nižje pogovarjali o napakah in strpnosti, ampak to, kar sem doživela mi kar ne gre iz glave.
Skratka, bila sem v drogeriji, gledala kozmetiko, ko je prišla mama z okrog dve in pol letno malčico (mogoče malo starejšo, ampak tu nekje) in začela gledat izdelke na policah, mala pa seveda tudi. In ker je otrok pač otrok in ker mama odpira flaške (testerje) jih je odpirala tudi mala in odprla eno preveč… kar je sledilo me je šokiralo. Mati se je začela dret na tamalo in potem jo je 4x tako fino udarila po rokicah, da jo je moralo ornk spečt – še mene je zabolelo. Ostali smo malo čudno gledali, jaz sem kar obnemela od šoka. Tamala pa je kar “zmrznila” in gledala kot daji ni nič jasno in najbrž ji tudi ni bilo. Potem je nabirala na jok pa jo je spet nahrulila, naj nikar ne nabira, malo za tem se je drla, da jo bo spet dobila po prstih, na blagajni pa jo je nahrulila, naj jo (mamo) pusti pri miru.
Zagovorniki takih metod, prosim, kar napadite, mi je popolnoma vseeno. Ampak udarci, še posebej če padejo tako, da drugi gledajo, so nekaj najbolj ponižujočega in ne vem, a ima tako majhnega otroka sploh smisel tepsti, pa čeprav samo po rokah. Pa da ne bo pomote, nikakor nisem zagovornik zavijanja v vato, tako da prosim ne mi o tem, meje morajo biti in vedno morajo obstajati ne-ji, taki in drugačni. Ampak tudi če je bila punčke že prej poredna, to nikakor ni opravičilo, da se jo takole klofa po rokah in dere nanjo. Mama, če si na tem forumu, potem vedi, da se mi zelo zelo smiliš.
JAz sem včeraj, ko sem jedla v restavraciji videla eno žensko, ki je bila verjetno babica trem otrokom. Dve punčki sta sedeli in mirno gledali predse, vsej ima je vlekla iz rok, no tamala pa je bila še v vozičku. V enem slučaju je začela mala v vozičku precej glasno izgovarjati besedo “mama”. In babica? Za vsak mama, jo udarla po roki. In meni je prekipelo, ker je potem začela ta ženska ful kašljat, skoraj se je davila in ker sem sedela zelo blizu, sem glasno pripomnila fantu, da mi gre na živce, ko tako kašlja in da če še enkrat zakašlja, jo bom mahnila po ustih. Ne vem, če je razumel bistvo, vem da ni nič odgovorila, pač pa so hitro odšle.
ah, dej, štumfek, malo si patetična. “zagovorniki takih metod, me pa kar napadite itd, itd” – itak je jasno, da nihče ne zagovarja take metode; to sploh niso metode, ampak stresanje jeze na otroka.
to, kar je delala, je zloraba, ne pa metoda. ja, folk pa stoji in gleda, potem je pa šmrc, o šmrc, žalosten.
ja, je žalostno…tako kot je marsikaj, kar se dogaja z otroki, ne le žalostno, ampak grozljivo. mnogo ljudi ne bi smelo imeti otrok, itak.
Ja no, jaz če kaj takega vidim, vsak glasno kaj pripomnim, če druga ne, francoza se ne bi naredla. Ne moremo storit veliko, lahko pa pokažemo, kaj ni prav. Za moje pojme tudi ti nisi naredila prav. Kot bi gledali, kako nekoga sredi mesta pretepajo, človek obleži, zvečer pa objavite temo, kaj ste danes videli.
ne vem, jaz še kaj takega nisem doživela, mogoče živim na Luni, ali pa takih stvair nisem tako jemala k srcu prej, ko še nisem imela otrok. Tako sem bila šokirana, da sem kar stala tam, pol sem par krat zamajala z glavo, ostali smo se tudi debelo gledali… ma ne vem, jaz kar ne vem kako reagirati na take izpade. Ko sem vse skupaj povedala možu, je isto vprašal, a ni noben mame užgal nazaj, da bi jo fino speklo po rokah, ali pa ji vsaj kaj rekel.
Že večkrat je bilo tukaj moč brati, kako je kakšna forumašica srečala eno slabo mamo, ki je grdo ravnala z otrokom, in kako je bila potem ta forumašica pretresena in žalostna in zgrožena.
Napredek bo takrat, ko bo ena forumašica napisala, da je tisto mamico, ki grdo dela z otrokom, tudi kam prijavila ali pa ji s tem vsaj resno zagrozila.
Štumfek, moj post ni uperjen nate, saj je tudi res, da nisi v svojem ravnanju nič slabša od mene. Sem se pa odločila, da ko naslednjič naletim na kaj takega, da ne bom tiho. Pa ne govorim tu o pritoževanju čez kašljanje, govorim o resni in jasni grožnji s prijavo na CSD in policijo. Upam, da se najde še kakšna, ki se odloči podobno. Svet se ne bo spremenil, če bomo samo stali ob strani in gledali, kako se dela hudo.
Saj te razumem ja… ;( Saj pravim, po svoje nimaš skoraj nič za naredit, samo meni ne da, da bi bila tiho. Sicer pa tudi, če bi jo kdo nazaj vžgal, saj ona misli, da dela prav, krava. Bogi taki otroci res. In kot je že ena napisala, ni večjega ponižanja, kot otrok, ki jih je dobil pred drugimi. Oh se sama spomnim, ko sem kdaj kaj zajezikala(pa kaj, saj sem bila otrok), mama pa me je klofnila pred celim mestom po licu. Uf saj en vem, kaj je bolj peklo, ponižanje ali lička. Da pa jih dobivaš takole za brezveze. Jaz bi takega otroka stisnila k sebi in cartala in cartala.
Draga samostojna, mogoče živiš v ptavljici, ampak tole ne gre tako, da bi en drugega kar prijavljali na socialno. Potem bi to delali vsi in nekoč bi mene nekdo prijavil, ker sem otroka grdo pogledala… to je dvorezen meč.Milsim, da več kot takemu staršu povedati, da ne dela prav, ali ga pred drugimi spravit v zadrego, NE MOREMO
Haj!
No v tem primeru da bi jaz vidla otroka samega v avtu – sploh pa ponoči bi 10000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} poklicala policijo. Brez izgovora.
Moram pa priznat da sem enkrat eno ciganko okol ušes. so bli na Prešercu dva otroka (fantek – okol 4leta in punčka 6,7let), pa ene tri ženske. Pa je pršla ženska do otroka (najbrž mamica) in ker ni nič denarja dobil ga je full zagrabla in parkrat ornk udarla. Men je pa ˝mal´ prekipel in sem jo enkrat nazaj. pa takrat sploh še nisem mela otrok. Mi je blo tko hudo…
LP tina
Mislim, da je veliko manjše zlo, če bi kdo bil kdaj po nepotrebnem prijavljen, kot pa da se nikoli ne prijavi tistih, ki maltretirajo svoje otroke.
Prijava pomeni samo prijavo. Ne pomeni nobene obsodbe. Če je CSD in policija kot je treba, to prijavo razišče in obišče družino, ukrepajo le takrat, ko se izkaže, da gre za kršitve (na žalost pa še takrat ne vedno). Menim, da bi mnogo staršev bolj pazilo na svoje obnšanje do otrok, če bi imeli občutek, da nad njihovim ravnanjem vsaj kdaj pa kdaj kdo bedi. Tako pa veliko ljudi goji prepričanje, da so lastniki svojih otrok in lahko z njimi počno kar hočejo.
Pa smo spet tam a ne? 😉
Se strinjam, da je to ravnanje skrajno ponižujoče, grdo in da ni opravičila.
Otrok je bil trpinčen, tako ali drugače in to je žalost, poden…pa recite kar hočete…uboga mati, ki je morala pasti tako nizko…in seveda ubogi otrok.
Pa vseeno…koliko vas je pred mesecem tako zagovarjalo otroka Tomaža Humarja?
Lepo, da je prišlo tudi do take teme in takoj sem dobila ta preblisk v glavi.
Ni pomemno kako je otrok zlorabljen, trpinčen, pomembno je da JE in da je v takih primerih potrebno UKREPATI.
In…. Ja ta mati je velika P****** TH je bil pa Nacionalni heroj, pa čeprav so se njegovi otroci doma tresli in poslušali kaj in kako se dogaja z očetom, pa čeprav je vedel, da več kot 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} šans, nima da preživi.
A to pa ni TRPINČENJE otrok????
Lepo vas prosim, pomislite malo in tiste, ki ste TH tako zavzeto zagovarjale pred časom, zdaj tako goreče pljujete po tej mami.
Pa da ne bo pomote – OBOJE je zloraba in OBOJE si zasluži kazen.
Toliko, sem res morala to povedat, ker mi gre dvojna morala nekaterih na bruhanje in krivica, ki se godi otrokom tudi, oziroma še bolj…in ja, tudi sama sem že večkrat vsaj kakšno na glas prijavila bitju, ki se imenuje mati ali oče, če sem videla, da se izživljata nad otroki.
Toliko, lahko noč.
Bl
Forum je zaprt za komentiranje.