saj ne morem verjet…
Mamičino ravnanje je gotovo obsojanja vredno, je pa tole pisarjenje tukaj gor enako vredno obsojanja.
Kako lepo je za hrbtom bit korajžen, v kritični situaciji se pa podelat. A ste prepričani, da sami še nikoli niste storili ničesar, kar bi se komu zdelo obsojanja vredno. Morebiti ne v javnosti, lahko pa za 4 stenami, kjer je ostalo vse skrito, a ne? In navzven je starševska čednost ostala brezmadežna. In kar naenkrat bi se naj vse povprek prijavljalo na CSD in hkrati še razmišljalo, da to nič posebnega ni.
Pa saj si človek še starš ne bo upal več bit…… pa nikakor ne obračat mojih besed, da podpihujem nasilništvo. A veste o kolikih med vami si kdo misli, da niste starš na mestu oz, da bi ne smeli imeti otrok?
Veste kakšna masovna trpinčenja otrok se DNEVNO dogajajo v nakupovalnih središčih, kjer so otroci PRISILJENI prenašati slab zrak, gnečo, dolgočasno nakupovanje svojih vzornih staršev? Zakaj pa tega nihče ne prijavi? Ker je fancy al kako? Ali samo zato, ker se ne sliši in vidi, kako je otroka zabolelo ob udarcu, to enostavno ni trpinčenje?
Opravičila za mamičino ravnanje pa itak ni. Četudi je bilo edinkrat in je imela izjemno slab dan. Predvsem upam, da je doumela, da je ravnala narobe.
draga Lola eni tako, drugi tako; ampak med nakupovanjem in udarci je pa vseeno razlika in to občutna. Pometimo pred svojim pragom, praviš; ja, se strinjam, tale forum pa obiskujem tudi zato, da lahko kaj napišem, kar mi pač leži na duši, najbrž tako kot ti. Nisem obtoževala, ker nikogar nisem imenovala s polnim imenom in tega tudi ne mislim. Tiste mame pravzaprav sploh ne poznam, samo hudo mi je bilo, ko sem to videla… zakaj je tako reagirala ne vem, vendar mislim, da za tako dejanje ni opravičila. Zakaj ji nisem ničesar rekla in zdaj tukaj jamram pa spet ne vem in mislim, da vas velika večina tistih, ki stresate ta argument ravno tako ne bi ničesar rekla. Kaj bi ji začele sredi trgovine soliti pamet, da se tako ne vzgaja otroka? Dajte no…
otrok se ne vzgaja na ulici, ampak doma. In NE nisem pristaš takšnih metods, dajih otrok dobi brez pojasnila. Nekaj krat v isti situaciji mu poveš tega pa mi ne počnemo tega, ker je pac …., če pa to NE zaleže takrat se izberejo drugačne metode. In če RES NE GRE drugače.
Namreč sem spoznala fantka, ki mu nobena beseda NE zaleže, dokler ne čuti kaj je naredil oz. kakšne so laho posledice. Šele po tej izkušnji sem začela tako razmišljat prej pa niti slučajno ne.
Sama bom poizkusila prej VSe metode preden se bom poslužila udarcev. Mi je pa bila ena knjiga zelo všeč in mislim, da nosi naslov Učimo jih sreče, kjer pisatelj opisuje vzgojo otroka preko igre. Knjiga mi je bila zelo všeč, saj je skozi prisotna igrača, ki je otroku zelo všečna in si jo lahko prilagodiš; v knjigi je to polžek.
hm,vedno vas samo berem,in do zdaj še nisem komentirala.Pa ste mi eni dvignili malce pokrovko.S kako pravico lahko nekomu rečeš da ne zna vzgajat svojega otroka in da ga TRPINČI in na nek način ZLORABLJA če ga po prstih???A vi mi hočete zdaj povedat da še NIKOLI ampak RES NIKOLI niste svojih po prstih,ali po riti?? Tudi enkrat ne? Svaka čast!!!! Če boste kdaj z mano v trgovini in ko bodo moji otroci jemali s polic stvari ki so bolj dragocene kot ne,se mi prosim javite,da jih ne bom ZLORABLJALA IN TRPINČILA,ampak jih bom pustila naj delajo kar hočejo,ker ponavadi me kaj dosti ne poslušajo da tega ne smejo,pristopite do mene in mi mirno izročite denar da bom na blagajni poravnala stroške za kako razbito stvar.In bom jaz vesela,ker mi ne bo treba vzgajat otrok in jim dopovedovat da naj prosim tega ne prijemajo ker se lahko zgodi nesreča in ne bom slabe volje ker me bodo čudno gledali češ kakšno vzgojo imam in kako sem slaba mati če otroka po stotem opominjanju po prstih,otroci bodo veseli ker bodo delali kar bodo hoteli (to pa je način ja) in vi boste neznansko zadovoljni sami s seboj,ker ste enega ali pa tri otroke rešili pred zlorabo!Svaka čast in klobuk dol pred vami.
Neverjetno vse ste super mamice brez kančka napak.Nobena nikoli ne naredi nič narobe.Nikoli pa ne vemo kaj se dogaja med 4 stenami.Tukaj ste pridne nikoli nič slabega ne naredite kakšni pa ste v resnici pa sami veste.Vem da bo vsaka sedaj vpila jaz pa nisem taka nikoli ne udarim otroka po prstih ali po riti.To se pravi da lahko počne kar hoče.Jaz sem že bila v situaciji ko se mi je otrok 6 let sredi trgovine metal po tleh in vpil in se drl,hočem to.Nekaj časa sem ga lepo prosila in upozarjala naj prosim neha in da tisto stvar ne bo dobil in konec pa je bilo še huje.Zato sem dvignila glas naj neha in ker se je še vedno metal po tleh in tulil sem ga sredi trgovine po riti.Pa kaj.Vem da boste sedaj vpile ja kakšna mami pa si tepeš svojega otroka.To se pravi ko se otrok dere in vpije sredi trgovine jaz hočem to in to mora obvezno dobiti.Ja pa kaj še.Če je ne je ne.In isto velja tudi sedaj ko sta velika.če otroku dopustiš da te isiljuje,ker te je strah kaj bodo drugi rekli bo hitro pogruntal,kaj mora storiti da bo to dobil.najboljše vpiti se metati po tleh ali pa super jezikati.Pa da ne bo nesporazuma vse dobita kar si zaželita sam ne takrat ko se onadva sponmita.Pa še nekaj naućiti se morata da pa vedno ko gremo v trgovino ne morata dobiti tisto kar si želita.No res pa je da si sedaj ne želita nekaj tako velikega ponavadi so to kakšni bomboni ali pa čokolada to pa ponavadi dobita vsakič.Da ne bo pomote da otrokom kupujem sladkarije in niso zdravi za zobe in ne vem kaj še jaz nimam nobene izbire,ker ostalega na žalost ne sme.Drugi pa si izbere tudi kakšne piškote.
Kar pa se tiče mamice v trgovini ni mogoče storila prav.Amak tudi jaz sem že bila huda če sta v trgovini stikala tam kjer ne smeta.A po vašem mnenju lahko otrok v trgovini dela kar hoče.To pa niti pod razno ni res.naučiti se mora kaj lahko in kaj ne sme.Kdaj lahko dobi dotično stvar ki si jo zaželi vendar ne s trmo ali z dretjem.Ni dolgo nazaj sem nekje brala ko se je ena mamica zgražala kaj vse je otrok počel v trgovini in mamica ni storila nič.Ni mu rekla da se to ne sme niti ga ni okregala.Pa spet ni bilo prav.To se pravi kakor koli se obrneš se narobe obrneš.Otroka ne smeš po prstih če stika tam kjer ne sme,ali pa če spet mamica to dovoli in nič ne ukrene.Prosim povejte mi kaj je prav in kaj ne.
nisem najbolj pametna, sigurno pa ni prav tepsti še ne tri letnega otroka s tako silo po prstih, zato ker mama gleda kozmetiko in ima teko zelo pomembno delo, da ne more nadzorovati malčice, ki prijemlje vse tiste pisane škatlice in flaške. Pol, ko pa se malčici razlije neka stvar po rokah, jo pa mlati po prstih. Deklica sploh ni ničesar razbila, da se razumemo. Pa drage dame, stara je bila okrog dveh let in pol, ne pa pet ali šest ali sedem.
Ja, saj…… meni je tudi marsikdaj hudo, vendar kot si rekla….. eni tako, drugi tako. Skušam se samo vživeti v nek položaj in roko na srce, vsak ga kdaj “pobiksa” in reagira povsem drugače kot je želel, pa zato ne moremo kar takoj obsojati.
In se ne strinjam, da se vzgaja samo doma za štirimi stenami. Vzgaja in uči se v vsakršni življenjski situaciji in te se ne dogajajo samo doma.
Se poskusam zadrzat, da ne bi dajala komentarjev na take teme… to o “bozanju po riti in frckanju po rokicah”… Ja, jaz sem na strani tistih, ki tega nikakor ne odobravam…Med “eno po riti” in “pustiti otroku vse kar hoce”, je vedno veliko moznosti….
Jaz vem, da ne bi bila tiho… Verjetno bi ji predlagala, da jaz popazim na malo, medtem, ko ona (mama) brska po policah…:)) No, ja… tukaj se bolj hecam… vem pa da ne bi bila cisto tih…
Doma imam enega takega… drugace krasen fant… ampak v trgovino z njim je pa zadnje case nemogoce it (zgleda da smo v takem obd)… Zadnjic se mi je skrival med obesalniki… sem dobila nekajkrat napad panike… ko ne ves, ali je mulc se v trgovini, ali jo je ze ven popihal… saj veste: stoji zraven tebe, primes en obesalnik… zvisss, pa ni vec bucke ob tebi… Pa sem ga zato namahala? Seveda ne… pogled iz oci v oci, povedala, kako me je strah…itd.. pa da se to ne dela… Pa VEN z mulcem… In je bil soping zakljucen… ce ne gre, pac ne gre… Sem sla pa cez en teden, ko sem nasla urco samo zase… In sedaj pac ne bo sel z mano v take trgovine, za katere vem, da ga ne zanimajo… bova cez cas ponovila vajo, pa bova videla…
zn – nasvetek za drugic… predno ti toliko pokrovko dvigne ob trmarjenju v trgovini: primi mulca, pa ga ven odnesi… tiste po riti so samo zato, da se ti spucas… al ga pa pust, da se naglanca tal…
ena rozi: imas dve alternativi: otrok ne peljes v tako trgovino… ali pa gres po nakupih sama…
rada bi, da se razjasni še ena stvar, pol pa res neham s tem:
punčka se ni niti metala po tleh, niti sitnarila, niti jokala, niti nič takega; sem pa tja je mamo vprašala kaj je to in kaj ono, mati pa je imela oči zasidrane v kozmetiki, tamalo skorajda ni pogledala. Malčica pa se je seveda dotikala stvari, ker je bilo vse pisano in v takih majhnih škatlicah. Razbila ni ničesar, vzela je en tester s police, v kateremu je bil puder, in si ga z njim zapacala roke. Na vem, če je to vredno, da jo je takole usekala par krat z vso silo po rokicah, pol pa ne vem kaj bi rekla.
Kako gre po nakupih samohranilka? verjamem, da težko z otrokom, ampak vseeno – še vedno se mi ne zdi opravičljivo tako ravnanje, tudi če je bila ta mama samohranilka.
In misliš da to pomaga.In vsakič ko se bo mulc metal po tleh in nekaj hotel na silo naj ga jaz lepo sredi nakupovanja odnesem ven.I misliš da bo kaj bolje.Mi pa tudi na pamet ne pade.Pač je že dovolj star da razume besedo ne.Lepo si napisala sama da ti s svojim otrokom trenutno ne hodiš v trgovino ker je nemogoč.A ja pa misliš da kaj pomaga če ga prestrašeno pogledaš ali pa grdo ja kar sanjaj.Če bi to delovalo bi ga s seboj v trgovino jemala.Pa ga ne.Pa še nekaj doma sva se lepo pogovorila zakaj jo je dobil po riti.
Kot sem že zgoraj napisala vse ste čudežne mamice brez napak in vedno prekipevate od veselja in nikoli niste jezne,žalostne,brez težav takšnih ali drugačnih nikoli otrok po prstih ali po riti če si to zasluži.Joj tudi jaz bi bila rada taka.In kaj bi mamici rekla.Zakaj ga je po prstah.Tudi jaz ne bi prekipevala od veselja če bi mi nekaj razbil ali polil.Na žalost se sedaj vse plača.Bi plačala na mesto nje,ne glede koliko stane.Mislim da ne.Je pa tako nikoli ne vemo kaj se je v trgovini dejansko dogajalo.Kolikokrat ji je mogoče rekla da tega ne sme pa je ni poslušala in ko je stvar polila je imela dovolj.In avtomacko jo je po prstih.In vsak vidi samo to da jo je otrok dobil po prstih in je že vik in krik.Enako bi delovala tudi jaz.
Pa še nekaj.Otrok se mora naučiti kaj lahko in kaj ne sme.Tudi na tak način da ga pelješ s seboj ko greš nakupovat in določenih stvari se otrok ne more naučiti samo doma.Zato pa so današnji otroci tako nevzgojeni,ne spoštujejo odraslih,dobijo vse kar hočejo,se grdo obnašajo in mislijo da boga držijo za J…a in da jim nihče ne sme rečt NE.To pa zato ker je v mladosti dobil vse kar si je zaželel in nihče ni rekel tega pa ne bo.In to zasledujem da so otroci vedno majnjši.Starši otrokom vse dajo samo da imajo mir.Enako velja tudi v trgovini,to stvar dobi sam da se ne dere.In to je napaka.
Saj sem vedela, da ne bi smela komentirati… :)))
zn – nisem cudezna mamica.. in tudi od veselja ne prekipevam… vsaj ne ves cas… In seveda delam napake… in se od njih ucim…
Toda: NOBEN otrok si NE ZASLUZI ene po riti ali prstih… tega mi noben ne bo prodajal..
S tako velikim mulcem se lahko ze predno gres v trgovino zmenis, da bosta npr kupila to in ono.. eno stvar (malo) zanj.. da bo nekaj lahko sam izbral… In potem na njegove izpade ne reagiras… Po rit pa tud ne usekas..
Ja, grdo gledanje v oci in resen glas zaleze… ce je tega navajen.. Ce to uporabis takrat, ko je to res potrebno.. in ne za vsako figo… ne prepogosto… Ce pa je otrok navajen bolj dretja… seveda potem na tako finto ne pade…
Ja, ce ga bos vsakic ven odvlekla… bo enkrat ze spoznal, da tako ne gre.. ker potem ne bo tega ali onega po kar sta sla v trgovino…
Je pa lepo, da si kasneje mulcu doma razlozila, zakaj si eksplodirala..;)
Ja, prav imas… otrok se mora nauciti kaj je prav in kaj ne… kaj je sprejemljivo in kaj ne… Ampak, ce sem sedaj pac ugotovila, da mi je nakupovanje oblacil z mojim dveletnikom bolj v stres.. s eposkusam temu izognit… In ker tudi sama nimam kaksnih babic, stricev, tet, prijateljic naokoli, ki bi lahko pogledale na malega… bo slej kot prej spet sel z mano… Ampak, takrat se bom pac pripravila… heheh…
Verjemi, da moj (najin) mladic se prav dobro ve, kaj pomeni NE… da ne dobi vsega, za kar se na trepalnice mece… ker vem, da zivljenje ni tako, da bi lahko dobil vse, kar ti pade na pamet…
Ja, se strinjam… veliko je nevzgojenih otrok… Ampak.. se enkrat: med eno po riti in razpusceno vzgojo (nevzgojo) je pa se cela paleta stvari…
samohranilka: ja, kako gre mama samohranilka po nakupih… Jaz sem skoraj samohranilka… moj je zelo veliko odsoten, naokoli nimam nobenih sorodnikov…. Ampak, vedno se najde resitev… Jaz hodim po specarijo enkrat na teden (tudi z otrokom)… ce moram kaj nujnega vmes, skocim med pavzo v sluzbi (ja, eni je nimate…)… V nabavo cunj sem do sedaj vedno letela z malim.. sedaj poskusam v solo… tudi tako, da se zmenim s kaksno prijateljico, d ana igriscu pogleda mojega in svojega otroka z apol urce, medtem ko jaz skocim v trgovino…
In tudi vem, da bo lazje kasneje.. ko bo malce vecji, pa bo vec razumel.. sedaj mu je pac hodkanje za mamico med obesalniki cist dolgocasno… Vcasih imajo v kaksni trgovini koticek za otroke (tv… kar sovrazim)… in me tam pocaka pet minut… ali pa ima kaj v rokah… itd… saj poznate finte…
Za tisto deklico pa… ja, saj res ni pocela nic drugega kot posnemala mamico…
Ja, vsak naj po svoje…
Lep dan! S.
Ja seveda boga sem,ker sem otroka malo po riti in ker ni ubogal.Veš kaj da pa ima otrok cel dan slab dan ali več dni zaporedoma in da si ti dere,jezika,meče po tleh in nobena lepa beseda ne pomaga imaš pa tudi dovolj.Ne mislim da imate kdaj slab dan ampak da ga nikoli nimate,ker ste super mame.Jaz ga imam ,otroc tudi včasih se da z lepo besedo poment včasih pa tudi ne.No sedaj pa me hitro prijavite socialni ker sem otroka po riti.Mislim ve ste nore.
Še tam kjer se res kaj slabega dogaja socialna ne okrepa pa bi morala pa ne dokler ni prepozno za samo mamico ali otroka.
No,to kar si sedaj razložila štumfek,je pa malce drugače.Brez opozorila počit po prstih,je res čudno.Seveda da se otroku razloži kaj sme in kaj ne.Ampak to je spet lahko sto zakaj in sto zato.Ja,sem v fazi ko se zmenimo po kaj gremo v trgovino,hrana in kaj sladkega,je teženje dokler ni sladko v rokah potem pa je stvar na začetku.In če takoj ne dobijo stvari ki sem jo obljubila,teženje traja do blagajne,dokler teta ne računa.IN ja,100x sem že odšla iz trgovine brez stvari,po katere smo se odpravili,ker nisem mogla več.In razlagala celo pot do doma,da se nismo tako zmenili in da to ni fer in bla bla.In so sledile obljube da je to bilo zadnjič.IN naslednjič…..isto.In ja,sama hodim dostikrat po nakupih,če so malenkosti.Če je več ali pa so to stvari za otroke,pa jih je pač potrebno vzeti s seboj,da vsaj kaj probajo in ne kupujem mačka v žakju ali pa vedno menjam stvari.Nisem pristaš tepeža,daleč od tega.Dvignem glas dostikrat,priznam.To vsaj malo zaleže.Ampak prosim vas,ne pretiravajte,ker te grožnje s socialno so pa res malce preveč.Kje pa je socialna in kje so dobri ljudje (no nekaj jih je,niso vsi v istem košu),ko so otroci lačni,deklice posiljene,………..?Kje?Takih stvari sem videla na tv-ju že ogromno.In?Nič se ni zgodilo.Ponavadi.Vedno ko se tako prerekate glede tega po prstih in sociali,mi pride pred oči slika iz trenj,ko so govorile deklice ki so bile zlorabljene.In kako jim je sociala,država in “dobri ljudje” obrnila hrbet.No sicer je pa to že druga zgodba.
chlorodine https://chloroquineorigin.com/# hydroxychloroquinine
Forum je zaprt za komentiranje.