depiliranje bikini področja
V veliko primerih se ta vnetja pojavljajo pri britju ali kremi, zaenkrat je najboljša depilacija z voskom, saj tudi najdle drži in koza ni nikoli vneta!
LP!
Pozdrav!
Voske imajo v trgovinah, so zelo slabi, in skoraj nič dlak nepotegnejo ven.Vsakodnevno se skoraj zgodi, ko mo stranke razlagajo, katere so probale prej same doma in se pritožujejo,da so zanič!
lp!
Mene pa zanima, kaj mi priporočate, oziroma katero depilacijsko sredstvo, da si odstranim nadležne grobe in temne dlačice v predelu bikinija, na delu, kjer mednožje že prehaja proti stegnom. Zelo hudo sem poraščena in zaradi tega ne morem nositi bikini kopalk, zanesem se zaradi tega problema le na boxarke, ki prekrivajo tisti del, kjer sem poraščena. Poskusila sem z britjem, vendar ostanejo črne pikice in po možnosti koža še pordeči in se vname, opazna je pa tudi koža, ki je podobna “kurji koži” (po mojem zaradi britja), tudi pri depilacijskih kremah se še vedno vidi, da “se morem” depilirati tam.
Ali bi vosek na tem predelu tudi pustil otekline, rdeče pikice?
Težava je tudi v tem, da imam na tem predelu, ki ga že v celotnem besedilu omenjam, veliko temnejšo kožo. Kako bi prekrila to razliko? Kaj naj uporabim proti dlačicam? Morda priporočate veet za bikini predel? (Ne delam reklame!)
Hvala že vnaprej!
Lep pozdrav!
Pozdrav!
Težava je vem, da vsi načini, ki ste si jih lotili, vam ne pašejo, pa še večajo rast dlačic!Na vašem mestu bi se začela voskati.Ampak ne sama in s trgovinskimi voski, vsaj na začetku ne!Imate kot pravite izjemno močne dlake, ki pa jih trgovinski voski-vodotopni ne zmorejo ispuliti saj so prenežni!V salonu bi vam z močnimi-oljno topnimi to šlo, pa še pravilno bi bilo narejeno, brez podpludb, katere lahko nastanejo, če se ne znamo depilirati!Začeti bi morala postopoma po malo in nato vsak mesec malo višji bikini.Med tem časom bi se vam voskane dlačice stanjšale, balo razrečile, in s šasoma bi lahko sama probala, če bi hotela!
LP!
Ne kupiti v trgovinah se da samo te vodotopne, saj si ne upajo prodajati močnejših, da si ne bi naredili podpludb, opelin pa še z vodo jih ne bi mogle umiti!
LP!
Kako pa to, da pri voskanju ni rdečih pikic?
Sama imam doma tak depilator, ki dlakice potegne ven in se mi res hudo vraščajo, potem pa srbi in sem vsa krvava:(
Tako, da poskušam vse skupaj kombinirati s kremo in britvico. Pa še opazila sem, da sem poraščena vedno bolj od stegen navzgor. Ali je to normalno!?!
Hvala za odgovor.
Pri voskanju z voskom ni vraščenih dlak, depilator pa ni vosek , je strojček, ki ti potegne samo dlako in ne naredi nobenega peelinga!Da ste po uporabi dep.krem in britvice čedalje bolj poraščena je normalno, saj ta način depilacije vsem ljudem jača rast dlak!Tako, da vam priporočam, da se pridete zdepilirati v salon z voskom, kateri vam bo umiril rast dlak in vnete kože ne bo več!
LP!
zdravo!
jaz prav tako kot “pohana miška” uporabljam depilator in meni se tudi dlačice zelo hudo vraščajo.ali obstaja kakšna krema, ki bi zmanjšala vraščanje dlačic?so v trgovinah zadovoljive kreme proti tem problemu?(hočem uprašat ali kaj pomagajo?)xD
če pa se slučajno depiliram z britvico, mi že po slabih 2 dneh ponovno zrastejo.in potem moram počakati nekaj dni da so dlačice malo daljše in da jih lahko ponovno podepiliram drugače se mi koža zelo razdraži (koža je rdeča in nastanejo mi rdeče pikice).
pravite da je najbolje iti v salon.problem je v tem da mi je nelagodno iti tja in kazati svoj spodnji predel.
ali se da kakšno kremo kupiti tudi v lekarni, ki je boljša od tistih, ki jih prodajajo v trgovini?ali je izbira krem ista (v trgovini in lekarni)?
hvala za odgovore.
lp!
Edino kar lahko še poskusite je dnevni rahli peeling in bepanten plus!
Če pa še to ne bo pomagalo , boste primorana poskusiti v salonu, da boste urejena, ker vam možnosti doma ne ustrezajo!
Boste videla, da ni hudo in tako neprijetno, saj potem ne bi toliko deklet to počelo v salonu!
Večinoma hodim na depilacijo z voskom v kozmetični salon in sem zelo zadovoljna. Žal mi včasih časovno ne uspe v pravem trenutku (zelo rada hodim na bazen in v savno urejena :). Razmišljam o nabavi (d)epilatorja. Slišala sem, da so epilatorji boljši, ker pulijo dlake, medtem, ko jih depilatorji odrežejo. A to drži?
In še nekaj me zanima, kaj je to voskanje s sladkorjem? Kako zgleda?
Epilator in depilator = gre za isto stvar
Oba delata popolnoma isto, če ga držite pravokotno vam bo populil s korenino , sicer vam strga!
Nobenega vam nepriporočam, saj skoraj vsem po uporabi se začnejo zelo vraščati dlačice!
Voskanje s sladkorjem no nič novega posebnega, smola je narejena iz
sladkorja, tako se po njej imenuje to voskanje!
pozdravljeni gospa Petra,
imam eno vprašanje in sicer, že kar nekaj časa se odločam za depiliranje bikini predela (brazilsko depilacijo) pa nikakor ne zberem dovolj poguma. zanima me predvsem to, kako se lotite dela, če stranka še nikoli ni bila na voskanju? nisem ravno tip človeka, ki prenese takšno bolečino kot je voskanje:)
hvala lepa za odgovor.
pozdravljeni gospa Petra,
imam eno vprašanje in sicer, že kar nekaj časa se odločam za depiliranje bikini predela (brazilsko depilacijo) pa nikakor ne zberem dovolj poguma. zanima me predvsem to, kako se lotite dela, če stranka še nikoli ni bila na voskanju? nisem ravno tip človeka, ki prenese takšno bolečino kot je voskanje:)
hvala lepa za odgovor.
Različno, nekatere vzamejo tableto za bolečine prvič, pri nekaterih pa delamo postopoma, najprej zelo visok bikini, naslednjič delni brazil(odspredaj visok bikini in vse odzadaj), tretjič ko ste navajena in ti deli ne bolijo več,pa še preosteli predel, ki je zelo majhen in ga ni teško preboleti!
Lahko pa tudi sredi depilacije, ki sicer traja 10 mon. nas prekinete in nadaljujemo drugič in vam ni treba , če ne zdržite trpeti vsega!
V pogum, večina po prvem obisku pove, da sploh ni bilo tako hudo kot so pričakovali!
Vse poteka isto , kot če ne bi prišla med perilom, če le vas to ne bo motilo, in bi med tem časom bila bolj občutljiva, ali se slabo počutila!
Pozdravljeni!
Pred približno enim letom sem že bila na brazilski depilaciji in ker sem bila zelo zadovoljna z rezultatom, se odpravljam spet, čeprav sem zelo občutljiva na bolečino in sem rekla, da tega več nočem doživet. Zato so mi svetovali naj si priskrbim sredstvo z lokalnim anestetikom za lajšanje bolečine. Kaj priporočate (brez recepta, na recept)?
Po voskanju se mi je ena dlaka tako vrasla da imam sedaj skoraj 1 cm veliko bulo, ki ne zgine ze skoraj cel mesec, dlaka je se vedno notri, ker je ne morem dobiti ven, in stalno se mi vnema in gnoji! Kaj naj naredim?? Vmes sem se raje pobrila, ker me je strah, da bi se spet kaj vraslo…Prav nadlezno je:(
Pridite na voskanje in nam pokažite, morda bo samo telo to spremenilo v mazoljček in se bo sčistilo, bove videle, sicer bo treba k zdravniku!
Forum je zaprt za komentiranje.