Tudi frizer ne more delati čudežev
Prvič sem se pobarvala pri malo več kot desetih letih v salonu. Želela sem si biti podobna junakinji iz risanke. Takrat se je vse začelo. Barva mi je obledela po nekaj pranjih. Lase so se mi pa razcepili. Izgovor lasnih strokovnjakov je bil, da je to zato, ker sem si lase umivala z napačnim šamponom. Kmalu sem tudi ugotovila, da povprečni las zraste na leto kakšnih deset do dvanajst centimetrov, če masiraš lasišče pa malo hitreje (nekaj milimetrov). Če te zanima v koliko časa se ti bodo lase obnovile (zrasle nove) pa rabiš meter.
Ko me je po obisku frizerke enkrat namočil dež (bila sem črna, pobarvana s profesionalno barvo) sem bila videti kot pol dimnikar – umazanec pol cigan –umazanec.
Enkrat sem se pobarvala na temno rdečo. Kmalu sem bila potem rdečerjava in potem rjavordeča. Barva mi je šla dol da so se mi med pranjem las delale kepe pene obarvane v barvo mojih las. Vsaka pa naj bo frizerkina, iz drogerije, iz supermarkta, pena, barvni šampon ali karkoli.
Potem sem se barvala z barvnim šamponom, ki ne more posvetliti in potemni nekaj odtenkov. A kaj ko po naravi nisem bila nikoli preveč svetla in tako sem lahko kaj dosegla samo s smerjo vijolična, črna, temno rjava.
Ko sem si dvakrat speroksidirala lase se mi je na glavi mozolj spremenil v rano, ki se je kmalu zacelila. Lasje pa so ostali uničeni in blond. S čez čas sem s peno poskusila, ker sem mislila, da se mi bo izprala kot pred barvanjem. Pa se mi ni in vzglavnik je bil ves umazan, ker gre več kot preveč dol. Potem so v frizerskem salonu dvignili ceno svojih storitev in barvala sem se lahko samo še sama doma.
Kupila sem aparat za oblikovanje las. Stal je toliko kot en obisk v frizerskem salonu. Frizerka me že dolgo samo na suho ostriže, ker striči se ne morem sama, ker zadaj tako ne vidim in tudi težko je z roko in škarjami narediti zadaj kaj pametnega.
Zdaj pa me zanima kako deluje kana? Baje se samo za vedno naloži v svojih plasteh na las. Kot tisti barvni šampon samo da ne gre več dol. Vsaka barva razen blontne mi je šla dol in za sabo pustila samo lase z načeto povrhnjico. Blond pa mi jih je močno scepila in povsem uničila povrhnico.
Zdaj me pa zanima, kaj se zgodi, če se enkrat pobarvaš s kano in potem lase pustiš pri miru dve leti? Narastek je dolg 20 – 24 centimetrov to vem. Samo kaj je s tistim kar je bilo pobarvano, če ne strižeš ?
Forum je zaprt za komentiranje.