Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style suhe ustnice

suhe ustnice

s čim jih pozdraviti? probala sem že vsaj 10 različnih vazelinov, debelo mazanje z Niveo, Blistex, itd…. Se mi ne popravi… po nivei se mi je naredilo še rdeče okoli ustnic….

Ustnice imam razpokane, da kar bolijo…

Nasvet?

Meni pomaga med. zvačer se debelo namažem in skušam čimdlje zdržat, da ga ne poližem :-). Sicer pa uporabljam od Locitane mazilo za ustnice s kartejevim maslom.

Živi in pusti živeti

Ko so enkrat že tako vnete, je “hudič”. Poskusi z medom, res, sem tudi jaz že to delala. Morda za čez noč z Bepanthen mazilom. Sicer pa jaz za redno nego uporabljam izključno temno modro Labello in edino ta velja. Res pa se mažem ves čas. Šmink in drugih stvari ne uporabljam.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja jaz ima tudi že tako suhe, da mi je danes zjutraj počila..

od SCHELLERJA krema z ognjičem- je sicer kao za roke,ampak dela čudeže povsod, kjer je suha ali poškodovana koža, tudi kdaj opraskana, vneta…pomaga!

verena

jaz že leta uporabljam Labelo med. pomaga za zaščito pred vetrom in soncem…
Sem pa imela take težave nekaj let nazaj, pa so mi v lekarn naredili eno kremo, ki je smrela po karbofiks lepilu, ampak pomagalo pa je.

Poljubi so najboljši za ustnice!

Pred porodom sem si kupila tisto mazilo za razpokane bradavice, od DM – znamka ma ma se mi zdi. Na srečo mi ga ni bilo treba uporabljat, sem pa zadnjič, ko nisem imela doma vazelina uporabila to kremo. Nisem mogla vrjet, po eni uri ustnice kot nove. Nikol več ne kupim navadne vezeline.

Suhe ustnice so lahko vzrok zaradi premalo pitja tekočine. Tak za opomin.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Točno tako – premalo tekočine! Veliko več pij!

Bepanthen – na tanko namaži in boš dobra v dveh dneh.

si poskusila z zadostnim vnosom tekočine v telo. a, ja pa jaz namažem zvećer z lamprehtovo.

Ma jaz spijem okoli 3 litre vode dnevno – pa še liter čaja ali soka, mislim, da je to dovolj…

Jaz imam tudi blazne probleme s suhimi ustnicami – razpokajo mi tako, da imam že krvave in mi ni nič pomagalo. Predlani sem kupila vse možne labelle, blistexe, ma res vse možno, tudi med sem si dajala dor in edino, kar mi je pomagalo, je mazilo za ustnice od Nux – pri meni je naredilo čudež. Je malo dražje (ok. 15 €), ampak se splača…

Najbolj pomaga mazilo za bradavice pri dojenju – čisti lanolin.

Meni je en dermatolog svetoval Bepanten plus in edino to mi res pomaga. Imam pa res velike probleme, na drugem človeku tako spokanih še nisem videla. Pred tem pa sem preizkusila najmanj 20 različni “label”.

No, jaz sem imela enak problem, odkar pa uporabljam SCHELLER OGNJIČEVO mazilo v šminki za ustnice, nimam nič več teh problemov. Prej pa sem preizkusila vse!

Najbolši recept je da si jih ne oblizuješ stalno:)pa dihaš skozi nos ne pa skozi usta ker to izsošuje ustnice , pa čim majn krem pa label gor mazad , ker se pol samo navadijo ustnice na to , ko pa tega ne uporablaš pa razpokajo totalno.Pa tudi pit je treba pozimi dovolj

Meni osebno je najslabše labello – razen v modri embalaži, ki je menda za moške, ampak je boljše kot vse druge. . Mi pa najbolj pomaga Schellerjevo ognjičevo mazilo za ustnice. Edino, ki mi res odgovarja.

kaj če bi preiskusila eucerin labelo, ki jo dobiš v lekarnah, sicer pa sama si kdaj ko sem doma ustnice namažem z medom, odličen rezultat pa še okusno je 🙂 🙂 🙂

si poskusla blistex lip relief creme? labelo sos defitivno ne pomaga, utegne pa tud bepanthen pomagat.. sicer pa povprašaj v lekarni, kaj priporočajo

Heii vem da pišem dolgo odkar je bila tema sploh odprta.. a jaz imam dober recept za suhe ustnice.
Ustnice so del obraza, ki so največkrat prizadete in za lepe ustnice potrebuje telo veliko tekočine. A če iamte suhe ustnice priporočam da si naredite:

Vzamemo žličko medu, enako količino sladkorja, ter malo zobne paste, ter vse to zmešamo skupaj. Nanesemo na ustnice… med da ustnicam vitamine, ter poln izgled, sladkor pomaga pri odstranitvi suhe kože iz ustnic, vazelin pa svežino…

Meni super pomaga… poizkusite =)

Med menda res pomaga.

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

kje dobiš kremo scheller ognjičevo kremo????

Pozdravljena,

dajem strokovni odgovor in praktični:

Suhe ustnice najprej zdrgnite s pilingom, najbolje takšen profesionalen ( vizažisti) , če tega ni z navadnim pilingom za obraz. Lahko piling naredite iz kristaliziranega medu.
S pilingom se odstrani zatrgana koža. Najbolje je to narediti zvečer. Potem nanesite na ustnice katerokoli svojo kremo za okrog oči, in potem še nočno kremo za obraz ( bolj je regenerativna, boljše sestavine boljši bo učinek) Lahko nanesete tudi posebne kreme za nego ustnic a ne smejo biti v obliki vazelinov, glosov , labele ipd

Za čez dan najprej nanesite kremo spet za okrog oči ali pa posebno kremo za nego ustnic, lahko tudi labele in tovrstne stike. Izogibajte se glosov, tistih tekočih na palčkah, vsaj dokler se ustnice ne pozdravijo.

Idealno je uporabiti kvalitetne šminke, ki imajo UV zaščito in sestavine kot so Aloe Vera, vitamini A;C;E, po možnosti brez lanolina.

V kolikor imate razpokane ustnice in rdeče ( to nastane ponavadi ko jih oblizujete na vetru in mrazu) je potrebno zvečer nanesti nekaj za celjenje in obnavljanje kože. Dobro je če je kakšna krema z sadnimi kislincami AHA kislinami, ki obnavljajo kožo ali za pomirjanje.
Jaz si zvečer na poškodovane ustnice nanesem Ognjičevo mazilo na bazi cinkove paste ( Lekarne Koper) ( ali mazilo za rane v majhni tubici) hecno je, da je krema gosta a fantastično zaceli ustnice in tudi mozolje in druge ranice. Zoprno je ker so ustnice bele zjutraj a odluščeno kožo samo odsvaljkajte in že so ustnice boljše.

predvem je največja napaka, da se ženske mažete z labelami zvečer in tako zaprete ustnice ki same ne morejo dihati, ta mazila v stikih so zaščitna prevleka za ustnice, probajte zvećer res samo z navadno kremo vlažilno ali proti gubam, ne bodo se vam trgale več. jaz sem sama imela iste težave več let, ko sem nehala z labelami zvečer se je stanje izboljšalo. Preverjeno.

Simone Godina

Beauty Coach

Antiaging centri
Ljubljana, Portorož

040 291 165

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close