Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Pri 30 kot 15 letnica

Pri 30 kot 15 letnica

pa ne “lepa” in mladostna ampak mozoljasta.
Kaj naj uporabim da se rešim težave. Že pred poletjem se je začelo, pa sem mislila da se pač koža čisti, ampak se še kar vleče.
Razmišljam o Vichy ali Nivea pure 3v1. In seveda čakam na vaše predloge.

Jaz po nivei “zacvetim”. Mleko za telo gre skoz, ampak na obraz pa je ne smem dati, imam mešano kožo, občasno tudi zelo mastno.

Vichy pa mi ustreza samo pozimi, poleti ga niti pogledati ne smem.

Boš morala probati in potem upati na najboljše.

Moja prijateljica je imela enake težave. Slučajno so ji na pregledu odkrili neko bolezen na pljučih. Zato ti predlagam, da greš do zdravnika.

a lah eno pametno…ampak res ni bolšga kokr navadna solea al pa nivea…sam nč se ne nardi, poprav čez noč

Sama ne uporabljam nobene kreme. Včasih v štosu rečem, da uporabljam od krem samo zobno.
Imam pa že na leta težave s psoriazo in nobene kreme ne prenesem.

Navadno milo (trdo) za umivanje tudi dela čudeže proti mozoljem.
Čimmanj mastnih reči v vseh oblikah!

Svetujem, da prslišiš vse predhodne kozmetične nasvete, mozolji so od znotraj, kožo se vedno čisti s čim blagim in vlaži glede na tip/starost. Kakorkoli, obišči zdravnika, da pogleda hormone in te napoti do dermatologa.

Ravno pred dnevi mi je zdravnica priporočala kontracepcijske tablete Diane. Sama sicer kontracepcijskih tablet ne uporabljam, imam pa terapijo za mozolje s tabletami Clinofug. Pobrskaj med starejšimi temami, smo ravno pred časom pisale o mozoljavosti.

Je pa moja kolegica uporabljala Vichy in imela vedno ogromne podkožne mozolje, ko pa je zamenjala za Afroditino kozmetiko pa se ji je stanje vidno izboljšalo.

Hvala enako. Mi je šlo že pošteno na živce. Stara pa 5 več kot ti. Dokler nisem šla k dermatologinji. Mi je vzela bris za neke podkožne pršice (bil negativen), potem mi je dala ene tablete, ki jih jemljem (eno na dan) – ne vem kako se jim reče – take male rumene, in kremo Rozamed (al neki takega). Malo se je izboljšalo (v recimo dobrem mesecu in malo). Zdaj imam spet kontrolo.

Jaz malo sumim prehrano (čokolado in ostale sladkarije) – se jim skušam izogibat, čeprav je hudičevo težko :-))

Za obraz ne uporablja druzga kot vlažilno kremo od Celjskih lekarn in to že od 20 leta.Če se ne namažem mi pa hoče kožo skupaj potegniti.

Sem se odrekla že vsemu; čokoladi, jajcem, rdečemu mesu, alkoholu…vsemu dobremu. Čakam na izboljšanje.

Meni pa mozolje povzročajo lasje. Če si jih umivam vsake 2 dni, obraz pa obvezno 2x na dan, potem nimam mozoljev, sicer pa cvetim.

Razne kreme pa meni niso nič pomagale. Uporabljam naravno kozmetiko (od DM ali Mullerja) in je vse ok.

Pa povšter si preoblačim 1x na teden.

*katka* a res al kaj. Jaz si tudi ne ravno ful na pogosto umivam las (pač nimam mastnih, pa tudi frizura mi bolje stoji, kot pa pri frišno opranih). Ali je tu lahko povezava? Pa povšter si tud ne spreoblečem enkrat na teden.

Uh, pranje glave vsaka dva dni…

Bom najprej poskusla pri povštru.

LP

Ja, tole glede umivanja las in menjavanja posteljinine (vsaj na vzglavniku), bo še kako res.

Kadar mene najbolj mučijo mozolji (praviloma je to tik pred menstruacijo), si zvečer obraz res dobro očistim in potem namažem z aloe-vera gelom. Zjutraj je potem malo boljše.

si mogoče prenehala jemati kontracepicijske tablete? kar nekaj mojih kolegic, ki so prenehale, so postale mozoljaste kot v puberteti oz. veliko huje. večina jih je ali še jemlje antibiotik klinofuks(ali nekaj podobnega), katerega moraš jemati 2 meseca!?

drugače sem pa tudi jaz imela večne probleme z mozolji in jih še imam-mastna koža. uporabljam piling(1krat na mesec-mogoče) od chanela ter vsak dan za umivanje obraza, od neke kozmetike na D-se ne morem spomniti katere. koža je v redu(recimo), pred menstruacijo pa malo bolj zacvetijo mozoljčki.

lp.

Jaz ti predlagam, da obiščeš dermatologa. Lahko gre za hormonske motnje ali kaj drugega…tudi kremo ti bo predlagal..pa srečno!

lahko poskusiš z algeo. v kolikor nimaš aken zaradi hormonov ti bo pomagalo. nase veže strupene snovi – toksine, zaradi katerih imaš lahko tudi akne. meni pomaga.

Sem z enakimi problemi, nečisto kožo sem dobila konec junija in je trajalo do sedaj (vmes sem imela neredno menstruacijo in tudi stresno obdobje), pomagalo mi je pitje vode in pa kozmetica dr. HAUSKA (nekako tako se napiše) ker je kar draga sem kupila potovalni komplet in mi je res pomagalo. Z kremo se namažem samo zjutraj, zvečer pa samo očistim obraz in nič krem. Obraz je že čist, ostali ma so mozoljčki na vratu in po prsih.

LP

poleg res kvalitetne kreme ti svetujem še pitje navadne vode vsaj 2 litra dnevno; koža se zmasti zato, da naredi zaščitno plast, ki šćiti pred izsušitvijo

poleg res kvalitetne kreme ti svetujem še pitje navadne vode vsaj 2 litra dnevno; koža se zmasti zato, da naredi zaščitno plast, ki šćiti pred izsušitvijo

sama sem postala takšna ko sem dobila alergijo na nektera hranila. precej časa je trajalo da sem ugotovila. po vichijevi kremi za problematičn kožo, ki mi jo je predlagala v lekarni farmacevtka pa sem dobila obraz kot bi imela herpes. groza!!!! pa še koža me je pekla. sedaj uporabljam striktno navando otroško kremo od baby love za obraz, od balee mleko in tonik in od green line čistilno peno za obraz (to je edini pripomoček ki je za problemaično kožo) in jasno pazim da ne pojemza kar sem ugotovila da mi škodi, pa tega ni malo in čist običajna hrana, kar sem imela najraje. da še primonim da niti v puberteti nisme imela težav z kožo pol pa pri 32 groza. no ja sedaj je spet o.k., dokler ne pojem kaj prepovedanega. če s eto zgodi potem pa claritine tabl, in zvečer na očiščen obraz na izpuščaje elocom mazilo, čist na tanko,zjutraj pa spet sperem vse dol in običajna krema za čez dan.

Kontracepcijske tablete Diane – delajo čudeže. Imaš zaščito, pa še mozoljev nimaš. Jaz sem bila pri 30. ista, sedaj pa že 3 leta brez pudra in gladko kožo kot dojenček!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close