Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Najstnice – vonj pod pazduho

Najstnice – vonj pod pazduho

Naša bo kmalu imela 11 let in že nekaj časa opažam, da ima pod pazduho neprijeten vonj. Milo in voda ne zadostujeta več. Deo krema, ki jo uporabljam jaz, ne vem, če je že prmerna zanjo. Mogoče kamen ali kaj drugega.

Kupi ji deodorant ne pa da kompliciraš z nekimi kamni.

nežen deodorant, pa je.

Po mojih izkušnjah je daleč najboljši bionsen. Kupiš kamne, doliva se voda in to je to. Pri trdovratnem vonju deodorant ne pomaga, pa še večji strup je.
Kvečjemu mogoče kaj naravnega.

Kupi ji nežen in naraven deodorant, Lavera basis deo roll-on ali pa Alverde z ognjičem.

L’occitaine ima enega, naravnega, ki zelo lepo diši po citronki. Za odrasle ženske je mogoče malo preblag, za takele mlade punce je pa super.

L’Occitaine nima nič naravnega, čeprav to oglašujejo in mogoče celo zgleda tako.

Alverde ali Dr. Hauschka, naravna deodoranta brez različnih umetnih dodatkov. Tudi deo kamen ni švoh zadeva, če niso glih litri potu.

Vse dobiš v DM 🙂

NE kompliciraj, kupi deodorant. Lepo jo vprašaj ali bi roll-on ali spraj in naj si sama izbere vonj. Npr od Nivee. Tako se še malo mimogrede pogovoriš z njo in poveš še kaj več….

še to:

vse, ki mislite, da mora imeti najstnica vse bio in naravno – brez veze, naj raje ne kadijo in pijejo red bullov.

Če bi bili vsi teli deodoranti res tako naravni, kot ve mislite, bi se pokvarili v roku enega tedna.

PAč pelji jo v dm in naj si sama izbere – kamna jaz ne predlagam, za začetek naj vzame raje roll on, se mi zdi še najlažji za uporabo, vonj pa naj si izbere sama.

Najbrž poje preveč mesa ali začinjenih jedi.

Veš zakaj pride do neprijetnega vonja? če se umivaš s tekočim milom! Če uporabljaš trdo milo za umivanje in potem deodorant, garant ne pride do neprijetnega vonja.

Oj, jaz sem naši 10-letnici kupila kristalni kamen v roll-on obliki. Je super, se pa spomnin od starejše hčere obupnegvonja znoja, ko se je zaćela puberteta in je prenehalo, ko se je začela menstrucaija. Se pa vse zdaj zelo hitro odvija, kar par let prej kot včasih. Lp L

Ja pa oblačila,ki niso iz bombaža ne dihajo in zato tudi neprijeten vonj.

Dej nehi!!! A res?????

a zato včasih, ko ni bilo tekočega mila, ni nihče smrdu…..

No, mi doma nimamo najstnice, je stara šele 6 let (sicer kar velika za svoja leta:130 cm/28 kg) in se zdaj že drugo leto ukvarjam s tem problemom. Pa mi je vse jasno glede teh stvai – bombažna oblačila, vsakodnevno tuširanje,preoblačenje,.. Tudi zdravnica mi ni vedela povedati kaj pametnega, razen, naj bom pozorna, če bi ji začele poganjati dlake pod pazduho,..v smislu, da nastopi prezgodnja puberteta.
Prav vesela bi bila, če bi se oglasila še kakšna mama s podobnimi izkušnjami, ker se mi to pri 6 letih zdi prehitro,..
Lep dan,

Hja predebela je ne… Kaj ti ni jasno. nebom rekla, da je zlo debela ni pa normalna, povečana telesna teža…

A si ti Hja malo zmešana al kaj??????

28 kg je za 130 cm čisto normalna telesna teža.
Če ne verjameš, si poglej spodnji link.

Hja!, res si pojdi najprej pogledat razpredelnice glede velikosti in teže otrok, in ne kar na pamet dajat neumestnih komentarjev. Naša punca je glede teže in velikosti čisto v normalnem sorazmerju, le da so to mere za povprečno osemletnico. Je bila pred 14 dnevi na sistematskem pregledu za šolo.Je pač med večjimi.
No, jaz še vedno upam, da se bo oglasila tudi kakšna mama, ki ima dejansko podobne izkušnje, ne le kakšen “firbec”.
Pa lep večer,..

Naša 11 letnica ima že kakšno leto Citrus Deodorant od Welede. Sestavine: voda, alkohol (je ne draži) mešanica eteričnih olj, limonino olje.

Res ne vem, zakaj bi ob vseh informacijah o šlodljivosti Aluminijevega klorohidrata otroka izpostavljala, če mi ni treba.

Hči pa se deodorira po potrebi in ne vsak dan.

Lp

Ines

namesto kamna lahko kupiš ta isto zadevo v obliki rolona,je dosti bolj praktično, pa še vedno naravno brez škodljivega aluminija( mimogrede; le tega že povezujejo z nastankom raka na dojkah)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close