Antiperspiranti rakotvorni?
http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/267007/
Koliko jih uporabljate?
Jaz deodorantov nikoli. Samo parfum. Pikico na vsako zapestje in še eno na vrat. Pod pazduho nič. Nobenih rol-onov in podobno.
mati moja, ampak nekateri tu gor pa jih stresate vse naokoli take, da te kakat pritisne.
zdi pa se mi, da nekateri ne ločijo antiperspiranta od deodoranta…
glede na to, da antiperspirant(kot pove že ime) zavira potenje, me prav zanima koliko naj bi bilo to dobro. NI DOBRO, SLABO JE!zatorej vsem zagovornikom finih guzic, ki se v življenju ne želijo niti za kapljico spotiti pač s posmehom podajam svoje mnenje. naravna telesna funkcija potenja je, da se telo čisti, v vročini na ta način tudi ohlaja. in v nekomu, ki uporablja antipersprant že leta, pač nočem vedet kakšna svinjarija se je v njem nabrala(škoda, da nima forum smajlija za bruhanje), kajti svinjarija na telesu je daljnoročno še škodljivejša od tiste zunaj. torej, navidezna sterilnost s pomočjo antiperspirantov, enostavno skupaj z zdravjem NO-Go.
Da pa ne bom po krivičnem obtožena, da sem nemarna prasica, ki ne skrbi za higieno, naj povem, da že dolga leta uporabljam naravni kristal, ki je dokazano najučinkovitejši zaviralec neprijetnega hkrati pa tudi blag in prijazen do organizma. da na kratko zaključim, ni mi problem in nerodno, če se spotim, kajti NE SMRDIM. telo pač mora izločiti nekatere odpadne snovi, tega se zavedam, zato pa raje kot uporabim antiperspirant(ki je mimogrede eden največjih zločinov kozmetične industrije) raje dvakrat dnevno preoblečem majico kot zastrupljam svoje telo s tem, da mu onemogoči opravljanje naravnih funkcij.
potenje smatram kot naravno, kdor pa temu oporeka, pa upam, da se je že rodil z vonjem po žajfi, in takšen ostaja še danes.
P:S.
dokazano je, da so predvsem sestavine antiperspirantov kancerogene, kar pa si razlagam, da se telo, na katerem se dalj časa uparablja A. dobesedno utopi v lastnem dreku.nočem bit nesramna do nobenega, vendar je okrog preprečevalcev potu narejenih več kot dovolj raziskav, ki so verodstojne, da se lahko človek sam odloči ali želi biti zdrav ali pač želi reskirati, da ga pobere že ju3. s tem se moje mnenje nanaša npr. na žensko, ki je fasala raka na dojki iz čiste nečimrnosti do lastnega telesa(glavno, da ni potna pod pazduho).
Higiena je torej še vedno ČISTOST IN NE ZADUŠEVANJE LASTNEGA ORGANIZMA S TAKŠNIMI PRODUKTI.
Forum je zaprt za komentiranje.