Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vis, Murter, Hvar ali Korčula

Vis, Murter, Hvar ali Korčula

Če bi imeli na izbiro naslednje destinacije za dopust katero bi izbrali? Sva zaenkrat še sama, zanimajo pa naju predvsem peščene in prodaste plaže s turkizno vodo. Kaj izbrati?

Hvar 🙂

Bila na visu in hvaru, “navijam” za hvar 🙂

Hvar 🙂

Bila na Korčuli in Visu, Vis absolutni favorit zame.

odvisno kaj želita – čudovite plaže, mir , dobra hrana potem Vis, na Hvaru je več življenja je pa seveda tudi prekrasno – drago pa je na vseh otokih ki si jih naštela.

bistvene so nama lepe plaže in čista, svetla voda, dogajanje ni pomembno

Potem pa Korčula. Tako čiste vode na Jadranu nisem doživela (pa tudi drugod še ne), bila pa sem na vseh otokih, ki si jih naštela in še na drugih. Če greš v mesto Korčula (ki je krasno straodavno mestece), potem imaš še na razpolago barčico, ki vsako jutro pelje na samotne otoke v bližini (bila sem na Badiji), kjer uživaš v neokrnjeni naravi in neverjetni čistosti morja.

Ups, pozabila sem na Pupnatsko luko, ki velja za eno najlepših plaž na svetu in je od mesta Korčula oddaljena kakšnih 15km.

Če se odločiva za Korčulo kaj bolj priporočate (nič mi ni poznano, cene pa so zelo podobne):

hotelsko naselje Bon Repos – paviljoni Jasmin / Cedar,
hotel Liburna,
hotel Marco Polo,
Hotel in depandansa Borik

Pri namestitvi sva skromna, samo, da je čisto in če je polpenzion, da je hrana dobra seveda.

Jaz sem bila v hotelu Liburna in sem bila zadovoljna, čeprav je zraven bistveno cenejši hotel Park in sem slišala veliko pohval. Bon Repos se bolj priporoča družinam in je malce bolj natrpan. Za Borik ne vem, mi pa Lumbarda ni bila všeč.

vsekakor Vis.

cene pa vsekakor nižje kot pri nas na obali. preverjeno.

Jau! Tako različna mnenja, kako naj se odločim 🙂

Hvala vam punce za tako različna mnenja, va danes pregledala vse ponudbe in se nekaj odločila.

Na Visu pa je v akciji hotel Biševo, je že kdo bil tam?

Saj tudi Vis je neizmerno lep, tako da ne boš zgrešila. Jaz sem ti priporočala Korčulo glede na tvoje želje. Sicer je tudi voda na Visu čista, ampak ne tako kot na Korčuli. Pa da ne zanemarim Hvar, ki je tudi zelo lep. Muter pa mi žal ne spada v to kategorijo.

Hotel Biševo ne poznam, poznam pa Komižo na Visu, ki je res lepa, obvezno pa ne spregledat Modrih špilj.

Kot sem ŽE odgovarjala na podobno vprašanje, pa očitno nihče ne bere, ali pa vse sprot pozabite – Hotel Biševo je več kot korekten. Sploh pa je ta hotel v Komiži (na Visu), kar je vseeno drugače. Kajti Komiža je eno najlepših obmorskih mest na svetu! Se ne hecam, sem bila že precej naokoli. Hotel ima OK hrano, spodobna ležišča, velike kopalnice… odlično lego. Mislim, da ima 4* in si jih tudi zasluži – tam sem prespala eno noč pred 2 tednoma, ko smo rihtali jadrnico.

Sicer se glede Komiže strinjam s tabo, ne vem pa zakaj se tako razburjaš.

hvala za nasvete, res nisem uporabila iskalnika za Hotel Biševo, se opravičujem

otok itak misliva prevoziti, ne bova pri hotelu, če so plaže in na Visu in na Korčuli take kot si jih želiva va potem izbirala cenovno ugodnejše ponudbe seveda, že iz vidika trajekta je to gotovo bolj Vis?

Na Korčulo se ne pelješ iz Splita, ker je vožna bistevno predolga in predraga. Najboljše je, da greš iz Orebiča na Pelješcu in se voziš do Korčule 15 minut. Ena opcija je še Drvenik, ki je bližje, ampak je vožna spet dobri 2 uri s trajektom. Res pa je, da je Orebič bistveno bolj daleč kot Split. Če si želiš skrajšat vožnjo z avtom, potem je Vis gotovo boljši, čeprav se voziš kr precej časa s trajektom, nekje dobri dve uri.
Osebno ti svetujem, da sprejmeš najboljšo ponudbo, sigurno pa ne boš zgrešila, če se odločiš za Korčulo ali Vis.

Dve uri sploh ni tako dosti, smo se v Italiji in Grčiji vozili tudi 8 ur v eno smer. Edino res poglej zaradi cene, recimo za Sardinijo nas je povratna karta (avto+4osebe) prišla 120€ (voziš se 8 ur v eno smer). Za Hrvaško ne vem, ampak če so cene primerljive italijanskim, potem za dve urci ne bi smeli plačati več kot 50€ za povratno karto, kar se mi ne zdi tak grozen strošek. Meni osebno bolj leži manj vožnje z avtom in več s trajektom.

Hotel Biševo ima 2*, kar pomeni, da je manj luksuzen. Če je tak kot ISSA v Visu, potem je čisto OK. Sobe so dostojne, običajno s prenovljeno kopalnico. Čistoča b.p.

Izmed teh otokov pa bi tudi jaz izbral Vis, ker je precej za videt. Plaže Stiniva, Srebrna Uvala, svetilnik + uvala Stončica, plaža pri Češki vili, sama plaža v Komiži (ki je obrnjena na zahod – kopanje do sončnega zahoda). Nekatere, npr. Stiniva, so dostopne samo peš (kar pomeni tudi, da niso oblegane). (tega si zelo povečaj)

Od vseh otokov sem bil (nad plažami, kar je zame pomembno) še najbolj razočaran nad Hvarom. Če ne bi bilo Zavale…

Bila na Hvaru in Murterju. Navijam za Murter. Mir, nobenih avtomobilov, prijetno, prijazno.

Moja napaka, pomešala sem z Lopudom 🙂 Ampak vseeno sem bila tudi na Murterju in še vedno navijam zanj.

Na Korčulo se ne pelješ iz Splita, ker je vožna bistevno predolga in predraga. Najboljše je, da greš iz Orebiča na Pelješcu in se voziš do Korčule 15 minut. Ena opcija je še Drvenik, ki je bližje, ampak je vožna spet dobri 2 uri s trajektom. Res pa je, da je Orebič bistveno bolj daleč kot Split. .[/quote]

ja, seveda 🙂
od splita do orebiča je pa koliko vožnje?
Štiri ure + po regionalni cesti, če se želiš izogniti dodatnemu trajektu. Ne pride te bistveno ceneje, kot če greš v splitu na trajekt in se pelješ tiste tri ure do vele luke.

lopud imam tudi jaz v lepem spominu.

zakaj pa bol na braču ni v konkurenci.

brač sva že obdelala, bi rada videla kaj novega, hvala vsem, odločila sva se za Vis:) upam, da bo kul

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close