Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice odprtost ljudi v regijah po sloveniji

odprtost ljudi v regijah po sloveniji

a se strinjate s trditvijo, ko pravijo, da so primorci bolj odprti ljudje kot pa višje gor od slovenije kot je gorenjska, ljubljana ipd.
se mi zdi, da so primorke in primorci velik bolj odprti v mišljenju in nezategnjeni kot pa drugod
Razmišljajo pač širše.
kaj pravite na to.
lep pozdrav

Poglej pokrajino. Tam, kjer je odprto, so ljudje bolj odprti (tako pravijo stare modrosti). Se pravi, da so v Sloveniji najbolj odprti Prekmurci.

Primorci so odprti samo do svojih, ostali so za njih “forešti” in se znajo do njih obnašati zelo hinavsko. Na Primorce (obalni del) se je tudi zelo težko zanesti, funkcionirajo pa načelu “lako ćemo”.

Sem se preselila iz štajerske na gorenjsko in res opazim razliko. 🙁

Bi rekla da Prekmurci res zmagajo po odprtosti. So miren, prijazen vesel narod. Gorenjci pa katastrofa! Da so škrti, sem se prepričala na lastne oči.

Čez nas Dolenjce jih ni ljudi, če bi radi vidl, kaku je pr nas, pa hitro pridite pogledat, žejni in lačni zagotovu ne boste šli od nas.

Ja, a ne 😥

Kaj drekaš, če je vaša žlahta taka ne pomeni da smo vsi gorenci.

Aja so kar taki, potem se je najbolje delati da si Primorec, še malo njihovega narečja se naučiš pa je 🙂

Aja so kar taki, potem se je najbolje delati da si Primorec, še malo njihovega narečja se naučiš pa je 🙂

Imam s sev.Primorsko.

Čez nas Dolenjce jih ni ljudi, če bi radi vidl, kaku je pr nas, pa hitro pridite pogledat, žejni in lačni zagotovu ne boste šli od nas.
[/quote]
slovenci imamo pa dolenjce

Kar se tiče odprtosti do različnih nazorov, življenjskih stilov ipd., Prekmurci niso najbolj odprti, ker gre za podeželsko regijo, so tudi precej verni, že piercingi in tatuji so lahko tam problem. Najbolj odprti so v mestih.

Boga… te čisto razumem… Gorenc se je preselil k meni… 2 vesolji 😉

Drzi kot pribito.

Mogoče pa je avtorica mislila v smislu gostoljubnosti?

Najbolj odprti so južnjaki. Teh je pa največ v Ljubljani. Torej …

Korošci

Korošice misliš?

Korošice misliš?
[/quote]

Vprašanje je odprtost ljudi, ne samo žensk. Pa nisem Korošica 😁

odprti ali zaprti so vsi enako
odvisno je od človeka do človeka

najbolj hudoben je pa viharni

Ni hudoben. Maš kosilo že skuhano? Dober tek!

Ni hudoben. Maš kosilo že skuhano? Dober tek!
[/quote]

Seveda je.

Še kuham in pečem.
Zelo dober tek!

Seveda je.

Še kuham in pečem.
Zelo dober tek!
[/quote]Kaj je bilo dobrega za pojesti Lovilec?

Kaj je bilo dobrega za pojesti Lovilec?
[/quote]

Juha z nudlni z govejo kocko.
Piščančji zrezek iz vrečke.
Cordon Blue iz vrečke.
Zelenjavni zrezek iz vrečke.
Krompir z zelenjavo iz vrečke.
Rumeni fižol iz steklenega kozarca.

Jaz bi pa kot primorka rada pohvalila Tolmin. Ljudje so res prijazni, gostoljubni in obdaja jih neka pozitivna vibracija, res hitro pades v pogovor z njimi. Nekaj manj pozitivnosti imajo v obcini Cerkno in Idrija. Je pa cisto drugace ko gres ven iz tega majhnega mesteca v vasi, ki obcino obdajajo(sploh tja na cerkljanski konec), vlada neko posebno vzdusje, ljudje te strezejo spredaj in zadaj, da komaj prides nazaj v dolino. Da o srcnosti in prijaznosti ne govorim.

Je pa verjetno tudi odvisno od tega v katero hiso prides in h kaksnim ljudem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close