Katero je po vašem mnenju najlepše mesto v Sloveniji?
Vprašanje je v naslovu, zanimajo me predvsem stvari, ki so vas pritegnile oziroma odbile pri posameznem mestu, dobrodošle so tudi primerjave med posameznimi mesti od infrastrukture, do narave, ljudi, zgodovinske in kulturne dediščine,…
Temo lahko razširite tudi na manjša naselja, zaselke in vasi po Sloveniji, ki so vas najbolj pritegnili zaradi kakrsnegakoli razloga.
Dodate lahko tudi, kje bi živeli, če bi lahko izbirali.
Lp
Neko posebno lepoto sem od nekdaj videl v Piranu. Tako sexy luštno mestece, kot iz pravljice…ga pa nikakor ne morem opredelit kot najlepšega, ker se v skoraj vsakem kraju skriva ena posebna lepota, čar, ki mi nariše nasmeh. Cel Bohinj mi je tudi krasen, brez tega končka SLO bi se imel precej slabše, ker mi je blizu in tam preživim kar nekaj prostega časa, sploh poleti. Ne vem, ne morem izpostavit niti najlepše pokrajine, ker so tako raznolike in vsaka po svoje fantastična, kaj šele en kraj…ni šans. Prelepo je praktično po vsej naši državici, zato se jo trudimo ohranit čimbolj pristno. Mamo res srečo, da je na tako majnem delčku širnega sveta toliko raznolikosti…
Ste že uvedli obvezno znanje albanskega jezika?
[/quote]
Pojma nimam. S tem si kravžlja živčke g. župan, ki jih sprejema odprtih rok. Iskal je učitelja, če ga je našu, pa tud ne vem 🙂
Ugotovila pa sem, v kterem delu mesta jih je nastanjeno največ . Čist na drugi strani mesta, daleeeeč od nas. Mi smo na SZ, oni na JV.
Velenje je lepo, hkrati pa invalidom prijazno mesto. No, čisto prijazno še ne, nekateri uradi na občini in učilnice šolskega centra še niso dosegljivi z vozičkom, ampak bistveno, bistveno bolj prijazno od večine. Pa zastonj “lokalc”, drsališče, plaža na velenjskem jezeru.
Mesto je nastalo kot multinacionalno in je še naprej…
Forum je zaprt za komentiranje.