Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ali kdo od vas hodi sam(a) na dopust?

Ali kdo od vas hodi sam(a) na dopust?

Ali kdo od vas hodi sam(a) na dopust?

Ja. Jaz.

Da, hodim.

Ni govora. Za noben denar. Zelo bedno, pa še dražje.

Odkar je otrok samostojen, grem včasih za par dni ali teden sama v toplice. Možu ni preveč do njih, jaz pa tudi uživam, da sem sama, se mi ni treba prilagajati nikomur. Počnem, kar mi paše. Ni lepšega kot dolgi sprehodi v naravi s svojimi mislimi. Včasih poklepetam ali spijem kavo s kom, kaj več družbe pa ne rabim. Da bi šla s kakšno prijateljico ali znanko in si z njo delila celo sobo, ni govora.
Za ekstrovertirane ljudi je to verjetno nerazumljivo :).

Tudi jaz.
Vendar le za 3 ali 4 dni, več mi finančno ne znese.

Kaj je tu bednega, če greš sam?

Velikokrat. Končno imam čas le zase. Uživam vsako minuto.

Kaj je tu bednega, če greš sam?
[/quote]

Marsikdo ne zna, ne zmore biti sam, sam s sabo. Nekateri se celo dolgočasijo ali jih panika prime, ko se ozrejo vase…

Nekateri celo v parih niso dovolj eden drugemu, letujejo vedno s še nekaj drugimi pari. Kot, da bi se bali si vzeti čas zase.

Različni smo.

Marsikdo ne zna, ne zmore biti sam, sam s sabo. Nekateri se celo dolgočasijo ali jih panika prime, ko se ozrejo vase…

Nekateri celo v parih niso dovolj eden drugemu, letujejo vedno s še nekaj drugimi pari. Kot, da bi se bali si vzeti čas zase.

Različni smo.
[/quote]

Lepo povedano. So ljudje, ki nikakor ne morejo biti sami s seboj. Bežijo pred samim seboj.

Lepo povedano. So ljudje, ki nikakor ne morejo biti sami s seboj. Bežijo pred samim seboj.
[/quote]

Saj si lahko par ur sam s seboj.Ali en dan.Da uživaš po svoje.Kar je več, je dolgočasno.Kaj boš delal en teden sam na morju? Boš nadlegoval tujce?
Je pa ja fino iti na morje z družino ali s prijateljicami, ko klepetaš v morju in obenem plavaš , potem se našminkaš in greš na kolo in v mesto na koncert , ki je zunaj?

Saj si lahko par ur sam s seboj.Ali en dan.Da uživaš po svoje.Kar je več, je dolgočasno.Kaj boš delal en teden sam na morju? Boš nadlegoval tujce?
Je pa ja fino iti na morje z družino ali s prijateljicami, ko klepetaš v morju in obenem plavaš , potem se našminkaš in greš na kolo in v mesto na koncert , ki je zunaj?
[/quote]

gobcanje v 30 cm vodi ni plavanje.

Nikoli sama, ker vedno najdem nekega bedaka, da mi plačuje dopust. Res me potem ne povabi več, ker od mene ne dobi nič, ampak se najde spet drugi, ki mi nasede.
Oh, kako lepo je to življenje.

Jaz grem vedno sama na dopust, dva, tri tedne. Včasih pa samo par dni.
Če sem samska, še ne pomeni, da bom samo doma ždela. Potovanja pa so mi zelo v veselje. Tako, da se temu ne želim odreči. Dokler bo zdravje (pa denar seveda tudi), bom z veseljem okrog hodila.

[/quote]

Od kdaj je pa dopust sinonim za morje?
Če prav razumem, taki, kot si ti, ne poznate druge oblike oddiha, kot “morje” (hecno poimenovanje pravzaprav, da ne hodite niti v neko državo, kaj šele v neki kraj/mesto, ampak predvsem na morje. Kako hecno bi zvenelo, če bi rekla, da greš na dopust na jezero, a ne.). Ob čemer je lahko “morje” tudi strašno zanimiva destinacija z možnostjo kopice zanimivih ogledov, izletov v okolico, in obiska kulturnih prireditev.

Od kdaj je pa dopust sinonim za morje?
Če prav razumem, taki, kot si ti, ne poznate druge oblike oddiha, kot “morje” (hecno poimenovanje pravzaprav, da ne hodite niti v neko državo, kaj šele v neki kraj/mesto, ampak predvsem na morje. Kako hecno bi zvenelo, če bi rekla, da greš na dopust na jezero, a ne.). Ob čemer je lahko “morje” tudi strašno zanimiva destinacija z možnostjo kopice zanimivih ogledov, izletov v okolico, in obiska kulturnih prireditev.
[/quote]

Hja, to so pa bebčki.
Meni je tako smešno, ko me vedno sprašujejo, kdaj grem na morje, če sem že bila na morju… kot, da je to edina opcija dopusta.

Hja, to so pa bebčki.
Meni je tako smešno, ko me vedno sprašujejo, kdaj grem na morje, če sem že bila na morju… kot, da je to edina opcija dopusta.
[/quote]

Res je, se strinjam. Sem se zgrozila ob tisti, ki je zapisala, da mora biti vedno v eni gruči in da kokodakajo, meni bi se strgalo po 2 minutah s takimi ljudmi.
Smo pač različni, vse ok, ampak da potem piše, kako je bedno biti sam – ja za ovce verjetno res, za samostojne, opravilno sposobne ljudi z dušo in razvitim notranjim svetom pa ne.

Pa še vprašanje zate, “jaz sama” : kje si že kaj bila, kakšni nasveti, “odsveti” :)…? Jaz trenutno planiram Stockholm za kakšnih 4 – 5 dni…v lastni režiji, ker mi je že planiranje pol užitka :).

Res je, se strinjam. Sem se zgrozila ob tisti, ki je zapisala, da mora biti vedno v eni gruči in da kokodakajo, meni bi se strgalo po 2 minutah s takimi ljudmi.
Smo pač različni, vse ok, ampak da potem piše, kako je bedno biti sam – ja za ovce verjetno res, za samostojne, opravilno sposobne ljudi z dušo in razvitim notranjim svetom pa ne.

Pa še vprašanje zate, “jaz sama” : kje si že kaj bila, kakšni nasveti, “odsveti” :)…? Jaz trenutno planiram Stockholm za kakšnih 4 – 5 dni…v lastni režiji, ker mi je že planiranje pol užitka :).
[/quote]

Izven Evrope še nisem bila. V Evropi mi je pa najbolj všeč Skandinavija,čeprav naŠvedskem še nisem bila :). Mogoče mi je ravno zato Skandinavija všeč, ker ni tak direndaj :).
Grem pa tudi jaz vedno na svojo roko, ker mi je planiranje užitek. Sicer je pa tako tudi bistveno ceneje pa greš pogleda tisto, kar želiš.

Izven Evrope še nisem bila. V Evropi mi je pa najbolj všeč Skandinavija,čeprav naŠvedskem še nisem bila :). Mogoče mi je ravno zato Skandinavija všeč, ker ni tak direndaj :).
Grem pa tudi jaz vedno na svojo roko, ker mi je planiranje užitek. Sicer je pa tako tudi bistveno ceneje pa greš pogleda tisto, kar želiš.
[/quote]

No, mogoče se pa kje srečava 😉 Veliko potovalnih užitkov ti želim še naprej!

Jaz bi pa eno za s sabo mel. Pa ne za keks, tako za družbo.

Sem za, če plačaš dopust – brez obveznosti, samo druženje.

No, mogoče se pa kje srečava 😉 Veliko potovalnih užitkov ti želim še naprej!
[/quote]

Hvala enako, tudi tebi obilo fajn potepanj. Sploh tam gor na severu, tam bo ziher fajn :).

To pa še nisem bila. Sama z otrokom velikokrat, čisto sama pa še nikoli:) V mladih letih vedno v paru ali z družbo, z drugo družino nikoli, ker nisem za te štose.

Sem za, če plačaš dopust – brez obveznosti, samo druženje.
[/quote]

Izkoriščevalk ne vzamem s sabo. Ravno tako te jaz ne bi izkoristil ☺

Hja, to so pa bebčki.
[/quote]

Ja, klasično vprašanje: Kdaj greste na morje/Ali ste že bili na morju.

Moram pa priznati, da tudi jaz ne bi šla sama za en teden “na morje”. Pravzaprav ne bi šla niti v dvoje ali z družino, ko smo že pri tem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close