Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kje na Bledu najboljša kremšnita?

kje na Bledu najboljša kremšnita?

Zdravo,
v nedeljo greva z možem na izlet pa bi šla tudi na Bled. Že dolgo nisem tam bila, kje je najboljša kremšnita ? Hvala!

V Hoferju in McDonaldsu v Lescah.
Žal se menda ne hecam. Meni je kremšnita sicer zanič in ne vem, kaj drugi vidite v njej, ampak menda da je na Bledu dobre ne dobiš več.
Bi pa jaz kljub temu šla ali v kavarno Park zaradi razgleda (ne vem, ali jo še prenavljajo) ali pa v Bellevue ob vili Bled (preveri, ali imajo odprto), prav tako zaradi razgleda.
Imajo pa v starem Šmonu tudi presne tortice, če koga zanima. Pri Vidicu v Radovljici pa poleg presnih tortic tudi zelo dober sladoled, njihov. Delam malo reklame, samo nimam nič od tega, da ne bo kdo planil.

Okusi so različni, zame je najboljša v slaščičarni Šmon, malo v klanec navzgor od glavne avtobusne postaje na Bledu.

Jp, v Hoferju.

Odkar imajo novo šefico, ki jih zamrzuje, na Bledu ne dobiš več dobre kremšnite. Znajo bit tiste iz Hoferja res najboljš.

Upam da se niso res pokvarili… najboljša in edina prava blejska kremšnita je seveda v hotelu Park oz. v njihovi slaščičarni.

Mislim, da je odvisno tudi od dneva. Pred kratkim so mi znanci razlagali, da so v kavarni Park (v samem hotelu že zdavnaj ni več slaščičarne) dobili tako zanič kremšnite, da jih niso pojedli. Bil je tak zrnast puding, z zelo neprijetno teksturo, pač čisto nekaj drugega, kar pričakuješ.
Če nimajo veliko prometa, tvegaš, da ne dobiš sveže. Če imajo veliko prometa in koma sproti pečejo, pa tvegaš, da dobiš škart. Na žalost je kljub imenu, lokaciji in cenam tako.
Kremšnite, ki se kupijo v Hoferju in McDonaldsu, pa delajo v slaščičarskem podjetju iz okolice Bleda, ki je pobralo kar nekaj nagrad in uspešno prodira vsepovsod. Ne vem, ali je to preverjen podatek, ampak možno, da ima tudi slaščičarna, ki je še ohranila ime Šmon (na Unionu) tudi njihove kremšnite. Je pa žal tam nezanimiva lokacija.

A dej, hecaš me. Zamrzujejo sladice? Ja fuj no.

tkole pravita 2 popotnika: https://www.youtube.com/watch?v=VmLWSPQU69g

Ti popotniki vsi ful hvalijo slo. Če bi jim dostavil hoferjevo al pa merkatorjevo, bi isto rekla.

Decembra sem bil tam, kaj naj rečem, KATASTROFA. Oni se tega dobro zavedajo in kljub temu terajo dalje.

Doma.

De omnibus disputandum..

Je ne jem nikjer drugje kot v Hotelu Park. Tam naj bi bila ta prava. Če je to res, pa ne vem…

Kje konkretno v hotelu Park?

Kot smo ti že napisali, je tam (lahko) čista katastrofa.

Na Trojanah;)

Kaj ko bi jih ve naredile mi pa bi presodili katera je top1!
Jaz sem za!

Mnogo raje kot na blejsko kremšnito, zavijem v sončni Portorož v Cacao.
Kremna rezina iz Hofra jim je konkurenčna.

Kje konkretno v hotelu Park?

Kot smo ti že napisali, je tam (lahko) čista katastrofa.
[/quote]

Kavarna Park.
Sem vsaj 2-3x letno tam in nikoli nisem doživela katastrofo. Pa kremšnite res sicer ne maram, ker jo drugje delajo iz instant praška.

Kavarna Park.
Sem vsaj 2-3x letno tam in nikoli nisem doživela katastrofo. Pa kremšnite res sicer ne maram, ker jo drugje delajo iz instant praška.
[/quote]

Ja, o kavarni Park govorimo. To je nekaj drugega kot hotel Park. Kavarna ima svojo kuhinjo.

Ja, o kavarni Park govorimo. To je nekaj drugega kot hotel Park. Kavarna ima svojo kuhinjo.
[/quote]

A vidiš, tega pa nisem vedela!
Hvala za info!

1. ☺

Za kremšnite ne vem točno, vam pa s slabo kavo postrežejo tik ob obali.

Včasih je kremšnita iz Parka res slovela kot najboljša, potem je pa kuharica šla na svoje in jih peče zdaj za Hofer pa na blejskem Petrolu jo tudi dobiš od njene firme… Tako mi je razložila domačinka, ko sem želela kupit kremšnite za domov in me je kap, ko me je peljala v Petrol ponje.
Osebno so mi bile včasih zelo dobre v Šmonu, ampak tam tudi nisem bila že dolgo.

Pa ne mislit, da smo domačini navdušeni nad takšnim razvojem dogodkov. Jaz osebno ne razumem takšnega brezpogojnega navdušenja tujcev, kot da ne bi videli vseh sramot in črnih pik na Bledu. Že samo cesta od Betina naprej je taka, kot bi prišel v zadnjo pozabljeno vas in so cesto nazadnje popravljali še v Jugoslaviji. In to, da moraš po dobro kremšnito na Petrol, je pa sploh višek.

Mi gremo vedno k Šmonu. Še vedno najboljše… zamrznjene ali ne zamrznjene, nimam pojma.

Izbor tortic in kremna rezina mi je tam najboljša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close