Pol kampa se pakira domov, mi ostajamo
Mogoče bi bilo bolj graben – z odtokom.
Vsaj naspali se boste dobro. Uživajte!
[/quote]
haha ja ok, odtok vedno pride prav 🙂
Če si planiral do nedelje recimo, pa ti potem povedo, da bo dva dni deževalo, je meni čisto logično, da greš. Je pa tako, še v zidanem objektu je dva dni dežja na morju hudo, v šotoru si pa ne predstavljam spljoh.
[/quote]
v šotoru lahko šteješ kapljice in curke, zelo zabavno početje, podobno ogledu dokumentarca o tem kako rastejo maline 🙂
v šotoru lahko šteješ kapljice in curke, zelo zabavno početje, podobno ogledu dokumentarca o tem kako rastejo maline 🙂
[/quote]
Ce se nisi dobro vkopal, pa lahko obcudujes potok, ki ti tece pod sotorom, ce imas se malo manj srece, pa skozi sotor 😉 Da ne pomislim na to, kako he vse blatno in mokro, pa nikakor ne mores posusit… Ob taki napovedi, kot je za ta vikend, jaz ne bi sla v sotor, pa ce mi placajo. Ma, tudi v prikolici mi ne bi bilo nic fino.
Midva sva te dni v mobilni hišici. Pa se vsaj jas ne počutim prav nič fajn, prav strah me je že ob samem dežju, kaj šele da bo kakšna hujša nevihta-veter no, pa je hišica, čeprav imam občutek, da bo tudi tu od kje kaj priteklo, ker se mi ne zdi najbolj kvalitetno postavljena, še skozi zaprto okno se prav čuti ob malce večjem pihanju veter, brrr.
Še dobro, da imam pižamo z dolgimi rokavi s sabo pa jo s prva sploh nisem nameravala vzet. Mi bo verjetno še kako prav prišla ti dve noči.
Ne vem pa kako bi zdržala v šotoru, mi ni jasno ker še tu komaj.
Klinc pa tak dopust vem za drugo leto, da bom zbirala vsaj med apartmajem, če že ne kar med hotelom.
Jaz pa se kar strinjam 🙂
Mi smo celo otroštvo hodili s šotorom kampirat, tudi nevihte smo preživeli in je bilo prav zabavno. Nevihta v šotoru je prav zanimiva dogodivščina, tudi zabijanje klinov in kopanje kanalov okoli šotora. Ne vem, mi smo se vedno imeli fajn. Ob slabem vremenu smo pač igrali karte ali kake druge družabne igre in se presmejali še in še. Kampiranje na morju.. to so moji najlepši otroški spomini. Kar pogrešam te čase. Pa nas je tudi kdaj prepihalo in premočilo, pa tudi blatno je bilo, ampak vse to spada zraven h dogodivščini 🙂
Predčasano smo domov spakirali samo 1x, ko nas je pralo že ne vem koliko dni in je postalo dolgočasno.
Jaz pa se kar strinjam 🙂
Mi smo celo otroštvo hodili s šotorom kampirat, tudi nevihte smo preživeli in je bilo prav zabavno. Nevihta v šotoru je prav zanimiva dogodivščina, tudi zabijanje klinov in kopanje kanalov okoli šotora. Ne vem, mi smo se vedno imeli fajn. Ob slabem vremenu smo pač igrali karte ali kake druge družabne igre in se presmejali še in še. Kampiranje na morju.. to so moji najlepši otroški spomini. Kar pogrešam te čase. Pa nas je tudi kdaj prepihalo in premočilo, pa tudi blatno je bilo, ampak vse to spada zraven h dogodivščini 🙂
Predčasano smo domov spakirali samo 1x, ko nas je pralo že ne vem koliko dni in je postalo dolgočasno.
[/quote]
Tocno tako! Zato pa mi ostajamo v kampu. S škornji in vetrovkami. Jutr bo prava dogodivščina. Se ze veselimo.
Jaz pa se kar strinjam 🙂
[/quote]
Tudi jaz imam take spomine; pustolovščina! Tako je bilo tudi nočno držanje šotora, da ga niso odnesli viharni vetrovi, kljubovanje nevihtam, spanje v mokri spalni vreči in v študentskih letih celodnevne sedenje v kakšni piceriji ali kavarni, da je dež minil.
Pa obilo časa za branje, poskusi kurjenja ognja za gretje čaja ali juhe v mokrem… itd.
Vsaj otrokom vedno zabavno in izziv – lahko pa tudi nekaterim starejšim.
S tako majhnimi otroci pač ne rineš v šotor. Ko so malo večji, toliko, da že sodelujejo pri postavljanju šotora in drugih opravilih, pa da se ne prestrašijo vsakega groma in da ne potrebujejo več take nege kot recimo dojenčki (hranjenje, previjanje), potem pa je kampiranje lahko super izkušnja. Mene mika 🙂
Jasno pa je, da tak način dopustovanja ni za vse. Eni pač imajo rajši hotele, drugi šotore, moja znanka gre vsako leto s kajakom, veslajo okoli Kornatov in spijo na plažah pod milim nebom, pa pravi da tega dopusta ne bi zamenjala za nič na svetu. Vsak po svoje ane.
Kaj bi šele rekli o tabornikih, ki grejo za 10 dni v Ribno pri Bledu v šotore. In to mali otroci, pa brez staršev, samo z vodniki. Vmes imajo preživetje v naravi, kjer si v gozdu postavijo bivake in tam prenočijo, sredi divjine. Pa kopajo se v reki, pa nek poligon v blatu imajo, pa še milijon drugih aktivnosti v naravi. Pa potem vedno s taaakim navdušenjem razlagajo kako fajn so se imeli.
Če bi bila v kampu, bi šla jaz tudi.
V otroštvu je že bilo fino, ko so starši se sekirali, kaj bo, otrokom se je zdelo pa fino (vsaj krajši čas).
Kolikor vem bodo tokrat lahko konkretne nevihte, plus mnogi morda niso bili pripravljeni z oblačili na precejšnje znižanje temperature (čeprav za kampiranje bi načeloma človek moral biti tudi na to pripraljen).
Morda gredo pa zato, ker po toči zvoniti je prepozno in se enostavno ne igrajo z usodo. Konkreten veter ni hec v kampu.
Bili lani v mobilni hiški ob neurju. Jaz sem se počutila varno, čeprav je hiško kar premikalo, kar se je dogajalo s šotori, si nisem hotela niti predstavljat. + tega so hudourniške vode nanosile v kamp kup materiala, tako da so nas prebudili bagri, ki so to odstranjevali in urejali ceste, da so bile sploh vozne. Vsa ta voda okoli šotorov … Hiška je vsaj dvignjena. Nič nisem bila fovš. Jaz po moje celo nič ne bi spala. Nevihte napovedujejo tudi za čez vikend, čez dan. Ne vem, kaj ima človek od tega, res ne. Da o nevarnostih ne govorimo. Nam je pred 14 dnevi ob hujšem pišu podrlo drevo. V kampu se drevo podre direkt na ljudi. Ja, sem paničar. Imam vso pravico bit, spoh če vlačim v to otroke.
Forum je zaprt za komentiranje.