prvič se odločamo za dopust v Portorožu
Izbrali ste lepo lokacijo. Pod pomorsko šolo na Bernardinu je plaža z borovci, tako, da imate veliko sence. blizu je trgovinica Mercator, cene so povsod enake.
Lahko greste tudi na plažo Bernardin, kjer je bazen. Tudi na Bernardinu je nekaj sence.
Za hrano ne bi delala reklame, ker se pojavijo podtikanja, toda v mercator trgovinici vam bodo domačinke svetovale, kam dobro jesti za normalno ceno. Dekleta vas bodo prijazno napotila, saj domačini imamo kar nekaj lepih in ceni primernih lokalov. Dobrodošli 🙂
Ob morju je vse prehodno, so plaže in peš poti, od Pirana, mimo Bernardina, Portoroža, do Lucije. Šele po,plažah in peš poteh, torej NE tik ob morju, je cesta.Vse je ravo in od Pirana do Bernardina je cca 15 min, od Bernardina do Portoroža še naslednjih 15-20 min, peš.
vse vidiš na google maps.
Od centra Pirana do prvega hotela Bernardin, ki je vsekav v pečino, Grand Hotela Bernardin, vozi brezplačen avtobus, na 10, 15 min. Pod tem hotelom, v smeri Pirana, so popolnoma nove plaže.
Plaža z mivko je v Portorožu, tista najlepša, s kamenčki in prekrasnim pogledom na Piran, pa ob samem vstopu v Piran, takoj po rampi.
V Luciji je turistična ambulanta, v bolnici Izola pa krasna nova urgenca 24/7. Lekarne so 3, v Piranu, manjša v Portorožu in v Luciji v zdravstvenem domu. V Portorožu je tudi Dm.
Lastniki apartmaja ti bodo vse razložili in dali načrt – mapo kraja. Kar brez skrbi in uživajte!
Povsod je gneča. V šlo in v cro, se posebej tam, kjer je ambient toliko ok, da vsi rinejo tja. Boljša kot je plaža, večja je guzva. Kar vam lahko nekaj pobe, ane.
Pomanjkljivost Portoroža so klanci – vas apartma je nekje visoko na klancu. Cene v trgovinah so enake kot povsod. Jaz bi se šla kopat v izolo in strunjan, pa zusterna v Kopru. Pravzaprav mi hodimo na Hrvaško v fkk kamp in uživamo, ker ni guzve, za moje pojme luksuz in morje ni primerjave.
Forum je zaprt za komentiranje.