Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice prvič se odločamo za dopust v Portorožu

prvič se odločamo za dopust v Portorožu

V apartmaju blizu Bernardina. Zanima nas kakšna je plaža? Ali so cene kosil res tako nabite?
Je kakšen domačin, da nam svetuje kje ni tako drago? So res v mercatorju cene 30 procentov dražje?
Kako je senco? Imamo majhnega otroka.

Če uživaš v betonski plaži boš v Bernardinu super… Jaz se vsekakor raje zapeljem v Hrvaške. Ti pa v hitlerjanstvu!

Izbrali ste lepo lokacijo. Pod pomorsko šolo na Bernardinu je plaža z borovci, tako, da imate veliko sence. blizu je trgovinica Mercator, cene so povsod enake.
Lahko greste tudi na plažo Bernardin, kjer je bazen. Tudi na Bernardinu je nekaj sence.

Za hrano ne bi delala reklame, ker se pojavijo podtikanja, toda v mercator trgovinici vam bodo domačinke svetovale, kam dobro jesti za normalno ceno. Dekleta vas bodo prijazno napotila, saj domačini imamo kar nekaj lepih in ceni primernih lokalov. Dobrodošli 🙂

v restavraciji zraven trgovine Mercator na Belem križu, nad Bernardinom, imajo več dnevnih menijev, tudi juhice in kujano ovedino…razgled na tržaški zaliv je prekrasen

Tudi mi vsako leto v Portoroz. Hodimo na razne plaze..se zapeljemo ali odpesacimo do Bernardina, potem te navedene z borovcki tik pod Portorozkim hribckom ali do pescene. Lusno.

Hvala lepa za prijazne odgovore. Če mi še kdo napiše kakšen nasvet bom zelo vesela.

Priporočam izlet z lokalnim avtobusom v Piran, je res lep in ima zelo čisto morje za kopat (najlepše v Slo zame). En dan pa lahko v Koper, pa v Izolo, Strunjan – super se imate lahko.

Zvečer se sprehodite po rivi in na sladoled v Cacao, za otroke je zabaviščni park ob cesti proti Luciji (plačljiv) pa igrišče s plezali in gugalnicami (čisto zastonj) 🙂

Presenetite partnerja, partnerko in jo povabite v ” kino pod zvezdami” Georgius (pri cerkvici Sv. Jurij).
Čudovit romantičen ambient, pod zvezdami in nato na kozarček penine ob morju 😉

V Portorozu sem bila na dopustu enkrat v zivljenju in ne hvala, nikoli vec. Razocaranje je bilo preveliko!

kaj tako groznega se ti je pa zgodilo?

Jaz bi se kopala v Piranu tam čisto na špici. V Portorožu niti, če mi plačaš. Ne razumet narobe, a morje je katastrofalno, grozna gužva, grozna plaža itd.

na glavni plaži v portorožu je res obup. Kaj pa v bližini barnardina, kjer so borovci in senca je tudi tako katastrofa? Se še odločamo

Si upa kateri domačin povedat katera dostava hrane je dobra in ugodna razen sante lucije

Če vam je bistvo dopusta ležanje na plaži, potem nikakor. Te plaže so vse natrpane, ene betonske, na enih mivka ( zleze povsod:(((..), povsod gneča, morje ni….

kako je za sprehajat z vozičkom na plažo v bližini bernardina. je glavna cesta do morja ali so kakšne peš poti?

Večji del dneva bi radi preživeli v senčki pod borovci, saj imamo majhnega otroka. Ni nam za biti pretežni del dneva v apartmaju.

Zato nam je pomembna plaža, senca in se še odločamo kaj narediti iti ali ne

a so brisače en zraven druzga, kot sardele? Ali imaš kaj zasebnosti?

Rezervacje z brisačami ob petih zjutraj 🙂

Tam ni prostora za zasebnost. Nasvet: ne vzet ta največje brisače….ni prostora toliko

Ob morju je vse prehodno, so plaže in peš poti, od Pirana, mimo Bernardina, Portoroža, do Lucije. Šele po,plažah in peš poteh, torej NE tik ob morju, je cesta.Vse je ravo in od Pirana do Bernardina je cca 15 min, od Bernardina do Portoroža še naslednjih 15-20 min, peš.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1ezbuT27012_Nx_Xu-LQk8erWzx4&hl=en_US&ll=45.5171365884338%2C13.583086839966313&z=14

vse vidiš na google maps.

Od centra Pirana do prvega hotela Bernardin, ki je vsekav v pečino, Grand Hotela Bernardin, vozi brezplačen avtobus, na 10, 15 min. Pod tem hotelom, v smeri Pirana, so popolnoma nove plaže.

Plaža z mivko je v Portorožu, tista najlepša, s kamenčki in prekrasnim pogledom na Piran, pa ob samem vstopu v Piran, takoj po rampi.

V Luciji je turistična ambulanta, v bolnici Izola pa krasna nova urgenca 24/7. Lekarne so 3, v Piranu, manjša v Portorožu in v Luciji v zdravstvenem domu. V Portorožu je tudi Dm.

Lastniki apartmaja ti bodo vse razložili in dali načrt – mapo kraja. Kar brez skrbi in uživajte!

Povsod je gneča. V šlo in v cro, se posebej tam, kjer je ambient toliko ok, da vsi rinejo tja. Boljša kot je plaža, večja je guzva. Kar vam lahko nekaj pobe, ane.
Pomanjkljivost Portoroža so klanci – vas apartma je nekje visoko na klancu. Cene v trgovinah so enake kot povsod. Jaz bi se šla kopat v izolo in strunjan, pa zusterna v Kopru. Pravzaprav mi hodimo na Hrvaško v fkk kamp in uživamo, ker ni guzve, za moje pojme luksuz in morje ni primerjave.

apartma naj bi bil 300 metrov do morja

koliko je beli križ (kje je merkator) oddaljen do plaže bernardin? Je peš ali z avtom?
koliko minut

Belokriška cesta 68, poglej na google maps, to je 3 min z avtom, imajo veliko brezplačno parkirišče. Drugi Mercator je na plaži točno nasproti bencinske med Portorožem in Piranom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close