Vaš najslabši dopust doslej??
Dopust je natančno tak, kakršnega si človek naredi sam. Če je slab, večinoma pomeni da ste se slabo organizirali ali pripravili. Se spomin dopusta, ko smo imeli še majhne otroke. Po par dneh sta oba fasala paratifus. Na vsakih nekaj minut driska in bruhanje. Smo se na hitro spokali domov, pozdravili otroke, pa šmrc še enkrat na dopust. Kot pravim, vse je le v organizaciji in (ne)realnih pričakovanjih.
Še nikoli, v vsaki slabi stvari poskusim poiskati vsaj nekaj dobrega 🙂
Delno slabe spomine imam na vreme v Normandiji, pa čeprav je pihalo in lilo skoraj cel teden, smo se imeli lepo … tudi zvin kolena in natrgane vezi na smučariji so pač pomenile počivanje, dremanje in tudi spanje prek dneva v apartmaju, sem se vsaj pošteno naspala za nazaj in še naprej … kake posebne neprijetnosti ali neprijaznosti pa do sedaj še ni bilo.
Pri vsej dobri volji, pri takem dopustu, kot ga opisuje “dali_a”, res ne vidim prav nič spodbudnega in verjetno se je res slabo organizirala (?), kot pravi “Dopust”. Pa tudi prav nič dobrega ne vidim, če najprej nekaj dni zmrzuješ, potem pa ostanek dopusta preživiš na školjki.
No, jaz zaenkrat še nisem imela take smole. Močno si želim, da je tudi ne bi nikoli doživela.
Dopust v Sevidu v bližini Trogira. Družba 7 ali 8 družin nas je najela ogromno bajturino, večina nas je imela majhne otroke. Nenehna napetost zaradi kuhanja (kljub dogovoru kdo kdaj in kdo pospravlja), pospravljanja, zmanjkovalo nam je vode (ki so jo vozili s cisternami), ker se ljudem ne da dopovedat, da če vodo ekstra plačuješ se potem otrokom ne fila bazenčka s sladko vodo. Mi smo dodatno potegnili kratko in si izžrebali spanje v dnevni sobi, kjer so nas napadali patarači (to so ene male mušice ki zelo srbeče pičijo), vročina, nobene plaže za male otročke, do vode pa 250 stopnic.
Never again, ne tja in ne v taki zasedbi.
Pag – Dinjiška – kraj bogu za hrbtom, brez plaže, fuj, ena trgovina in to je to. Apartma s predvojno opremo, v kopalnici lijak velik 30×20 cm, miza za jest samo plastična na balkonu + 2 plastična stola. Imela sem vročino. Na plažo se je bilo treba vozit vsaj pol ure, ful ampak res ful komarjev….ni da ni. Ampak takrat še ni bilo toliko vseh podatkov na internetu, niti ga ni vsak imel doma, da bi si pogledal.
nekako tako, ja.
mogoče lani. samo sem bila sama kriva. izbrala sem apartma ob glavni cesti (na slikah ni zgledalo tako kritično) in bi se morala obrnit takoj, ko sem videla tisti grozljivi štedilnik (kjer je, kot se je kasneje izkazalo, delala samo ena rinka), kavč. prekrit z belo rjuho in spalnico iz 70ih let (pa tudi jogi je bil verjetno kupljen nekako takrat). ampak najbolj hecno je pa bilo, da je gazda tisto jutro, ko sem odhajala, najprej pogledal, če se ni slučajno kaj zgodilo s plastičnim kristusom, ki je visel v kuhinji na steni.
Ne morem se odločit za slabega, ali dobrega. Zelo zanimivo je bilo potovanje čez Nemčijo, Dansko, Švedsko na Finsko. Bilo je par nevšečnosti, ki se jih na takih potovanjih vzame v zakup. Lepe spomine imam tudi na potovanje čez Italijo na Azurno obalo in nato v Provanso. Rodos in Kreta sta tudi zelo zanimiva. Če pa vzamem dopust kot počitek, izležavanje bi mogoče omenila Ist, predsezonski Hvar, podaljšan 1.maj na Dugem otoku.
niti en sam dopust/potovanje mi ni ostal v slabem spominu, čeprav se je dogajalo marsikaj … danes na to gledam kot na različne dogodivščine, ki pač pašejo zraven .. nikoli nobena stvar ne teče gladko in jaz nikoli ne pričakujem od dopusta, da bo vse 100% gladko teklo 🙂 tudi sicer v življenju ne in moram rečt, da mi je prav fino 🙂
nekako tako, ja.
mogoče lani. samo sem bila sama kriva. izbrala sem apartma ob glavni cesti (na slikah ni zgledalo tako kritično) in bi se morala obrnit takoj, ko sem videla tisti grozljivi štedilnik (kjer je, kot se je kasneje izkazalo, delala samo ena rinka), kavč. prekrit z belo rjuho in spalnico iz 70ih let (pa tudi jogi je bil verjetno kupljen nekako takrat). ampak najbolj hecno je pa bilo, da je gazda tisto jutro, ko sem odhajala, najprej pogledal, če se ni slučajno kaj zgodilo s plastičnim kristusom, ki je visel v kuhinji na steni.[/quote]a
Hahaha, ta je pa dobra!
Po najboljši volji se ne morem spomnit, če je bil kateri slab. Kot pravite, dopust je tak, kot si ga narediš, ne glede na vse okoliščine. Mogoče najslabše je bilo 1x, ko smo šli med sezono za 14 dni skupaj in sva se midva naveličala … zdaj vem, da so za nas top dopusti izven sezone, bolj na divjem, me ne moti plastična miza, kot piše ena gor, pa zakon mi je, ker v vasi ni ne trgovine, ne gostilne, samo ljudje, s katerimi se zdaj že dolga leta poznamo. Poleti pa gremo zdaj za 1 teden, vikende pa prekampiramo na različnih koncih Slo.
Če ta pripomba leti name – to se je dogajalo pred 13 leti, ko še ravno vsak Hrvat ni imel svoje spletne strani, in gospod, ki je hišo oddajal je bil znanec od sestričninega moža od ene od kolegic. Hiša je bila na prvi pogled prvovrstna – lepa apartmajska hiša z večimi ločenimi stanovanji. Ampak se je potem izkazal oni pregovor “na zunaj ujj na znotraj fuj”.
No, ko že ravno pišem… in je ena zgoraj omenila Pag – drugo mesto od spodaj bi zasedla Metajna na Pagu. Hiša je bila sicer ok samo nobene plaže ni bilo in v morje se je samo 100 metrov od obale izlivala kanalizacija cele vasi. Imeli smo tudi krah z enim domačinom, ki smo mu dovolj vljudno povedali, da imamo majhne otroke in naj ne vozi svojega vodnega skuterja 10 metrov od obale. In je človek ven padel čisto, da on bo počel kar bo hotel, da kaj mislimo da smo, “ja sam po krvi gazio, dok ste vi…”, ni da ni. Pag nas od tedaj ni več videl, ker nam, vsaj ta del, ki je povsem zaprt sploh ni bil všeč.
No od tedaj nas je srečala pamet in hodimo na dopust sami, odkar imamo pa avtodom, so se pa te naše poti povsem spremenile… ampak to je že druga zgodba.
Najslabši dopust: Novi Vinodolski v nekem hotelu. Bili smo 7 dni, od tega je 6 dni deževalo, pihalo, bil je mraz, morje pa ledeno (konec julija!!!). Nismo se mogli kopat, iti ven, nič… čepeli smo v hotelu, zmrzovali, igrali karte. Dolgčas.
Aja, pa na Siciliji nekaj let nazaj, v maju – vreme grozno, dež in burja skoraj cel teden!!!
Najhuje je bilo v Zaostrogu v J Dalmaciji, kjer smo preko spleta rezervirali apartma. Na spletni strani je izgledalo vse fantasično urejeno, veliko dodatne ponudbe, morje blizu – resnica pa je bila vse prej kot to, čista katastrofa – apartma tako majhen, da smo hodili drug po drugem, 4 postelje nabasane v enem prostoru, kuhinja na balkonu, kjer ni nič delalo, plaža precej oddaljena, na njej pa kot sardine v škatli sami Čehi in drugi vzhodnjaki. Nismo zdržali 10 dni, kolikor smo imeli plačano.Še sreča, da je bil blizu Mostar in slapovi Kravice, ki so fantastični.
Pa nismo zahtevni gostje, saj sem enega najlepših dopustov preživela v kampu na Cresu ali kjer koli v šotoru po Evropi.
Ni bil dopust, a sem rezervirala hotel po spletu. Nek hotel v Istanbulu. Izgledalo je sanjsko. Potem pa tam ugotovimo, da je slika na spletu stara 10 let, kjer je bilo z vseh strani že vse pozidano. Dejansko smo si gledali iz sobe v sobo s turisti v sosednjem hotelu. Imeli smo zajtrk v hotelu, cel teden sem hodila lačna od tam. Totalno zanič je bilo.
Forum je zaprt za komentiranje.