KANARSKI OTOKI-katerega priporočate?
Ola!
S prijateljico naju mikajo Kanarski otoki, septembra…Prosim za kako sočno sugestijo oz. izkušnjo, katerega priporočate.
Načeloma se želiva izogniti Teneriffi in GC, ker nanju atakia masovni turizem, bolj naju vleče na La Palmo in Lanzarotte. Leti so večinoma iz Munchna, pozna kdo drugo opcijo?
Kako je z zabavo?
Hvala,
-V-
februarja sem bil na Teneriffi in La Gomeri,
Teneriffa je res zelo turisticna, v glavnem so bili starejsi nemci in anglezi. In ti potem zvecer gredo hitro spat tako da zabave ni bilo veliko… Je pa na Teneriffi lep nacionalni park na 2000 m kjer so kanjoni in skalo podobne kot v Utah in Arizoni, pa potem je se Teide, najvisji vrh Spanije, od tam lahko vidis vse otoke, ce je lepo vreme, super. Drugace pa pazi ce bos najela avto, zelo radi in hitro ti ga odslepajo ce ga malo narobe parkiras… meni so ga enkrat, potem pa je tam na postaji delala ena Slovenka, in je zrihtala da sem malo bol poceni skozi prisel….
Drugace pa je La Gomera lepsa, bolj zelena, dosti manj turistov, sicer tudi dosti starih nemcev, ampak tudi nekaj mladih je bilo, bolj hipijev… na jugu je bilo super, se vsako vecer zbere mnogo ljudi in opazuje soncni zahod, in potem eni igrajo kitaro, pa plesejo, eni uzivajo ob vinu…. Na La Gomera ne mores direkt z letalom, ampak najprej na Teneriffo in potem kakih 45 min z ladjo…
Letel sem iz Stuttgarta, majo pa Air Berlin in Condor poceni lete, ca. 150 eurov povratna.
lp
Bila sem na Teneriffih. Južni del je res zelo turistični, predvsem Playa de Las Americas. Še kanarskega piva ne dobiš tam, imajo samo heiniken. Najboljše, da si nastanjen v Puerto de La Cruz. Lep otok je tudi Fuerteventura in Lanzarote. Sta eden zraven drugega zato lahko vidiš oba. Najboljše ponudbe so od tujih organizatorjev!
Lp
Ana
Že leto živim na Tenerifi tako da kar dobro poznam celotno otočje!
Za ljubitelje plaž priporočam varianto Fuerteventuro – Lanzarote; ter zdraven obvezno izlet na Isla de Lobos ter na otoček La Graciozo (vsaj zame najlepši kotiček celotnega otočja)!
Za bolj komercialno naravnane sta tukaj Tenerife in Gran Canaria; s tem da bog ne daj juga Tenerife ki je živa katastrofa!!! Dosto lepši je Puerto de la Cruz na Severu!
Za pohodnike pa sta tukaj La Palma in La Gomera…najbolj zelena otoka z ozkimi strmimi dolinami in zelenimi gozdovi…imata pa zelo malo plaž…predvsem na La Palmi je kopanje praktično nemogoče…
tako…če se še kdo odpravlja na Kanarce in ga zanima kakšen bolj konkreten nasvet naj se mi oglasi po pošti… Mogoče se dogovorimo tudi za kavico;)
Pozdrav!
Tole o jugu in severu pa ne bo drzalo. Bili na jugu, no ne cisto jugu, ampak blizu konca avtoceste, recimo na jugozahodu, pa je bil hotel super. In bil med ostalimi hoteli in je imel tudi dostp do morja.
Na severu pa sva videla hotele visoko v hrib, plaze pa nobene, vsi se kopajo v bazenskem kompleksu. A to so pocitnice???
Tudi midva sva bila na jugu,pa ni take panike.Najela sva avto in prevozila cel otok.Najlepša plaža se nama je zdela Las Teresitas blizu Santa Cruza,na Gran Canarii pa Maspalomas.Sicer pa, vsakomur je všeč kaj drugega- midva sva v štirinajstih dneh preživela na plažah komaj kaj več kot 8,9 ur,nekomu drugemu pa so počitnice poležavanje na plažah.Bila sva tudi na Gomeri,res primerno za pohodnike, ampak pohdništvo se greš lahko tudi na GC, prav tako na Tenerifih.Kar pa se tiče agencij – midva sva bila vedno z Iliriko, ki samo prodaja ponudbe tujih agencij – vedno s tujih letališč-Dunaj, Salzburg ali Graz. So pa to cenovno kar ugodne ponudbe, vsaj v jesensko-zimskem času.
Tole o jugu in severu pa ne bo drzalo. Bili na jugu, no ne cisto jugu, ampak blizu konca avtoceste, recimo na jugozahodu, pa je bil hotel super. In bil med ostalimi hoteli in je imel tudi dostp do morja.
Na severu pa sva videla hotele visoko v hrib, plaze pa nobene, vsi se kopajo v bazenskem kompleksu. A to so pocitnice???[/quote]
Ja odvisno od cloveka in okusa…jug je zame se vedno obup…kakor tudi za večino domačinov, ki z južnimi tur. kompleksi nočejo imeti opravka…lokalna sramota, ki se ji če je le mogoče izogibajo…Če so zate umetne plaze visek dopusta imava pac povsem drugačne poglede na en idiličen dopust…no kot sem rekel odvisno od človeka… Na severu maš ogromno plažic, ki pa jih je potrebo odkriti… Bollullo, Benijo, Socorro, Patos…so najlepše plažice na otoku…
Meni se še vedno zdi,da jug GC ali tenerifov ni tako grozen. Verjamem,da se morda tebi,ki tam živiš zdi tako. Vendar pa je za nas s celine prihod na Kanare sredi naše zime tako eksotičen
, da težko opišem občutke,ko sem prvič prišla na GC.Vsega skupaj sem do zdaj tam preživela en mesec, tudi letos bova šla. In verjemi, ko si prvič tam, ti dejstvo, da je Maspalomas umetna plaža ne skali veselja ob pogledu na tako drugačno morje, kot smo ga vajeni z Jadrana.Midva sicer nikoli ne poležujeva na plažah ali ob hotelskem bazenu,nimava pa prav nič proti tistim, ki jim je to v veselje.Ljudje smo pač različni. Kaj bi pa potem ti rekel o npr. portoroški ali kakšni drugi plaži v Sloveniji?
Lej sej te čisto razumem…ampak dejstvo je se veliko turistov ne zgane iz teh turističnih kompleksov…in niti ne pozna pravih kanarskih plaž s črno mivko…
Trditi da je jug Tenerife krasen, sever pa v k***u je podobno kot da bi rekel, da je Portorož lepši od Kornatov…
PS: Kaj je eksotičnega na jugu Tenerife? Angleška hrana? Pijani turisti? Umetno nasajene rastlinske vrste? Igrišča za golf? Umetne plaže?
Moraš vedeti, da na jugu ni popolnoma nič (ampak res nič) naravnega in vsa ta “eksotika” je umetno prinešena… Če hočeš doživeti pristne kanarce je pač veliko bolj na mestu sever Tenerife ali pa manjši otoki…
Glej, dragi Peacemaker,
za nas, ki iz turobne in sive zime pridemo v takorekoč večno pomlad,res ni zelo važno, od kod so tiste palme,čeprav kolikor vem je večina teh palm avtohtonih.Štiri in pol ure vožnje z letalom in prideš v čisto drug svet. Bila sem tudi že prek luže,v Dominikani, ampak vožnja do tja in nazaj je res dolga.Večino lanskih 14 dni na Tenerifih sva itak preživela v okolici El Teida, v Masci, Anagi itd.Ampak za tiste, ki jim je všeč poležavnje, pijančevanje itd.- jaz bi jim to iz srca privoščila,vsak po svoje pač.Nisem pa nikjer napisala in tudi ne mislim,da sever ni lepši od juga.Pravim samo,da živi in pusti živeti.
Lp,Rosie ‘,
Pripomba (dobronamerna…v smislu da je sever vsekakor vreden ogleda) je letela na Topsyev komentar v smislu, da je sever čist brezveze… Drugače pa itak…vsak gre kamor mu paše…jaz vsem obiskovalcem Tenerife toplo priporočam tudi severne predele (Anaga in Masca obvezno!!)…zaradi svoje pristnosti in originalnosti…in to je vse…
Sem pa vsekakor negativno nastrojen proti jugu, ker zelo dobro poznam situacijo in vse negativne učinke ki jih je turizem tam pozročil…tako v okolju kot v družbi. O tej temi sem napisal diplomo…ampak to je že druga tema…
En prav lep pozdrav v Slovenijo! Pa vabljena na kavo (in vsi ostali) ki se oglasite v mojem tropskem raju večne pomladi;)
hasta luego!
Diploma bi na netu bi mogla bit… Sicer sem čisto sveži diplomant…tako da mogoče bo še malo trajalo preden posodobijo portal…
No, če te bo zamikalo:
“Škodljivi vplivi masovnega turizma; Nesonaravni razvoj turistične regije na primeru Tenerife”
Uživaj na GC… Sicer tudi sam Gran Canario najslabše poznam in glede na to da sem oddaljen 2 uri vožnje z barko, bo v kratkem sigurno padel kakšen nekajdnevni izlet.
Lep pozdrav.
Za prvo-novembrske počitnice razmišljamo o Kanarskih. Po vseh prebranih postih se najbolj nagibamo k Tenerifom, ker imam občutek, da bi tam našli največ privlačnega za naši dve šolarki (7 in 10 let). Vendar nismo čisto klasični počitnikarji, kar pomeni, da bi radi potovali naokoli, pa ne samo po Tenerifi ampak tudi na druge otoke. To da bi se selili se mi zdi malo verjetno, nenazadnje časa ne bo na pretek, pa tudi vsi aranžmaji ki se mi zdijo konec koncev še najcenejša varianta so naravnani na 7 dni. Naj mi kdo pove če se motim, prosim. Tako da bi v primeru, da bi bili stacionirani na enem koncu potovali z avtom.
Kakšne so v tem primeru trajektne povezave z drugimi otoki in koliko časovno vzamejo vožnje?
Kako ste si drugi organizirali pohajkovanje z otoka na otok, če ste se to šli – koliko časa ste povprečno ostali ne enem otoku, ste rezervirali vsako stvar posebej, hotele, avion? Kaj je to pomenilo cenovno v primerjavi z običajnimi tedenskimi “paketnimi” aranžmaji?
Že v naprej hvala za vsak koristen nasvet!
Živjo,Gina
En teden Kanarov, pa za katerekoli se odločiš, je dovolj za osnovno spoznavanje.Če greš recimo na Gran canario,lahko tam v vsaki hotelski recepciji plačaš izlet na Tenerife.Cena je cca 70 evrov,za ta denar pa te peljejo z busom do pristanišča,te vkrcajo na en tak velik katamaran,odpeljejo na Tenerife.Tam spet na bus, s postankom za zajtrk -vračunan v ceno, te peljejo pod vulkan El teide- pribl. 3000 m, sledi vožnja v Loro park,kjer imajo otroci kaj videti,tam je tudi kosilo- tudi v ceni in nato povratek v obratni smeri. Če najamete avto, lahko v enem tednu vidite celo GC, tenerifi so večji in rabiš več časa.vožnja med GC in Tenerfi traja okoli 2 uri. Po moj3em mnenju se vam, če greste za 1 teden ne splača seliti z otoka na otok. S Tenerifov pa se splača iti pogledat La Gomero – ta pa zna biti nezanimiva za otroke, razen če radi planinarijo.Sicer je na GC in na Tenerifih še veliko drugih temetskih parkov.
Topsy, hvala za opozorilo. Definitivno nismo za poležavanje na bazenu, ne rečem kakšno kopanje, drugače si pa želimo naokoli. Malo že proučujem LP in vidim, da je očitno ogromno lepih stvari. Malo me je začel skrbeti timing – gledala sem namreč karte povprečnih padavin in vidim, da so novembra prikazane največje (in decembra)? No naš termin bi bil zadnje dni oktobra in prve dni novembra? Kakšne so vaše izkušnje?
Kar se tiče vremena – midva sva bila vedno konec novembra ali decembra -lani 14 dni na Tenerifih- od 25. nov. do 9.dec.Niti dneva slabega vremena,prej sva bila 2 leti zapored na GC,prvič je bilo vreme idealno,drugič pa je precej pihalo. Poznam pa ljudi, ki so imeli cel teden dež, tako da je to odvisno od sreče.
Midva sva bila v zacetku oktobra. Na obali super vreme cel teden, v hribih rabis dolge rokave tako ali tako, smo pa imeli skoraj cel teden lep pogled iz hotela do vrha Teideja. Ko smo odhajali, je bilo se 35 stopinj, v Grazu pa nas je cakalo sokantnih 10.
Ce se zelite kopati, izverite hotel, ki ima bazen z ogrevano vodo, ker tega nimajo vsi.
Joj Rosie in Topsy, ful vama hvala. A se vama ljubi še malo :)))? Po vsem kar sem prebrala glede dileme sever vs. jug so mnenja zelo deljena. Očitno drži da je jug precej toplejši od severa, to je že nekaj, po drugi strani je sever baje precej manj turističen, kar pri meni zelooo šteje. Nasploh sovražim resorte in megalomanske hotele, ampak verjetno se temu na Tenerifih težko izognem še posebej če bi pa kljub vsemu imeli pri hotelu bazen z ogrevano vodo? Kje sta vidve bivali, kakšno priporočilo?
Forum je zaprt za komentiranje.