Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ryanair – izkušnje

Ryanair – izkušnje

Zanimajo me izkušnje z omenjeno let. družbo….ali se pogosto dogaja, da ima let pristanek z zamudo, ali velja tista cena, ki ti jo navede na spletni strani…v glavnem če ste imeli kakršne koli težave….

hvala in lp

z njimi letela cca. 10x, nikoli nobenih težav… je pa to pač nizkocenovni ponudnik… ni nekega blaznega udobja…

Ryanair je med vodilnimi evropskimi letalskimi prevozniki po nekaterih zelo pomembnih podatkih; Je prvi ali drugi po številu prepeljanih potnikov (50.000.000 letno) in je med najbolj točnimi prevozniki v Evropi. Cene na spletni strani so točne in veljajo ob takojšnji rezervaciji in plačilu. Drugače se pa oblikujejo na podlagi ponudbe in povpraševanja. Lahko se zgodi, da cena v enem dnevu poraste tudi za dvakrat.
Za svoje polete uporablja floto letal B737-800, ki so veliko bolj udobna od Regional Jet-ov, ki jih ima Adria. Je pa res, da pri Adria-i dobiš sendvič in pijačo, pri Ryanairu pa samo pijačo.

No, pa še tisti sendvič si lahko nekam vtaknejo…

Odlične izkušnje. Vodilni v Evropi so po natančnosti in imajo najmanj zamud. S tem se kar naprej hvalijo. Letel z njimi velikokrat, nikoli pa nisem dobil pijače niti hrane, torej to zgoraj napisano ne drži več.
Je pa res, da neprestano dražijo nekatere usluge, na primer čekiranje na šalterju je v teh dneh že 5 €, pred mesecem je bilo 4, uporaba EC za plačilo leta je že 5 € za en let ( 10 za povratno karto ), no, ampak leti se pa sedaj v oktobru po nekaterih relacijah res samo za 1€ z vsemi taksami. Plus EC, plus čekiranje, ampak če vzameš samo osebno prtljago in se on-line čekiraš, potem je pa res poceni….

Pravkar nazaj – Klagenfurt London – zamuda 1 ura, nazaj celo 20 min prezgodaj. V reviji, ki jo prejmeš na letalu, piše, da so najbolj točna letalska družba – mislim, da imajo 90% točnih letov, celo 98% pa z zamudo manj kot ena ura. Kljub temu ne bi upala isti dan rezervirati leta kam naprej, ker ne garantirajo povezav. S cenami pa je tako, da je osnovna cena sicer nizka, zaračunajo pa vse ostalo dodatno. Če potuješ le z ročno prtljago in če se čekiraš on-line, je doplačilo samo 5 EUR na osebo in let kot “booking fee”.

A ni bilo pred kratkim rečeno, da ročna prtljaga na letalih ne bo več dovoljena? A jo postopoma ,,ukinjajo,,?

edera

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

meni se je zdelo,ko sem letel z njimi,kot na nekaksnem vaskem avtobusu.cakali so na vse potnike in imeli vec kot pol ure zamude.drugace pa nic slabega,le to,da sem si kavo moral sam placati 1.5 funta je bila.

Živjo mates

Potniki, eni se na hitro ,,skobacajo,, in takoj najdejo mesto, drugi pa ga iščejo in iščejo:( In potem čakaš in čakaš in čakaš in ugotavljaš zakaj še nisi poletel, če pa že vsi sedijo ane?

A še delijo bombončke na letalu zaradi pritiska, češ, da nimaš tistega neprijetnega občutka med vzletom?

Kam si pa letel?

edera

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

enkrat iz londona v benetke in enkrat iz prage v london.nevem,da bi delili kaksne bonbone.stevardesa je na vozicku ponujala sokove ,caj,kavo in podobno kot kaksna branjevka na trznici.seveda si moral vse placati.palkohola pa niso prodajali in tako sem trpel zejo,hehe.
drugace pa nic slabega o njih.

Letos poleti so imeli v Italiji celo frko zaradi nizo cenovnih prevoznikov, ker so lete res ponujali poceni, so pa kr precej zaračunali prtljago. Če se ne motim so dali 15 evrov za vsak dodaten kg prtljage in ful so znižali težo prtlage, ki je še brez plačila. Ne me vzet točno za besedo s temi 15 evri, morda je bilo tudi manj ampak point je bolj v tem, da so ,,zaslužili,, s prtlagami.

En prispevek je bil na tv-ju, kako folk prestavlja prtljago iz enega kovčka v drugega in to kr pred chekingi.

edera

No, tole s težo prtljage res ni neka huda znanost. Vsak letalski prevoznik ima najbrž na spletu objavljene vse potrebne podatke, tule npr. za Ryanair , da ne bomo ugibali. Prebereš in ni problema.

S tem se strinjam, da se ogromno informacij najde na spletni strani in hvala, da si postu dodal še link, ker bo marsikomu prišel še kako prav.

No, nekaj o tem prispevku:
Prispevek je delala ena ita televizija, ki je šla na letališče posnet, kako folk doživlja začetek počitnic in kaj se kej dogaja. V ita imajo pač svoj pristop k dogajanjem: ) V glavnem, veliko ljudi je bilo jeznih, eni so se že kr začeli pritoževati, češ da tega niso vedeli, drugi pa so samo mirno praznili in prestavljali vsebine prtljag…..

skratka, vsega je bilo, največ pa je bilo presenečenih obrazov…vsaj moj občutek je bil tak:)

edera

Tako natančno, kot ima pa Ryainair navodila glede prtljage, jih ima pa malokatera letalska družba.
Pač moraš imeti točno, pa ne komplicirajo.
Pa nahrbtnike redko tehtajo.
In prenosnik je dovoljen (ali pa se morda tolerira) skupaj s torbo kot ekstra kos ročne prtljage, ki pa ga nikjer ne upoštevajo (zaračunajo).

evo me nazaj 🙂 za zdaj samo tolko, da se v celoti strinjam s francijem glede ryanaira – popolnoma brez problemov.. priznam, da sem bila na začetku zelo skeptična glede vsega, ampak res, vse je teklo kot po maslu..on line check in, nikakršnih zamud, brez problemov glede ročne prtljage..

aja, franci, saj mi je kar nerodno napisat, ampak v benetkah sva popolnoma upoštevala tvoj nasvet..sploh ne rabiš priority bordinga :))

dobrodošla nazaj:)

franci pa si zasluži lepo pohvalo…a misliš, da mu bo kej nerodno?:)

dejmo počakat na njegov reply:)

kako je blo pa ostalo?

edera

ojla edera 🙂 ostalo sem kar vtaknila pod počitnice malta..upam, da je ok, če ne, ti kar premakni..saj veš, strah pred srakoperom je še vedno prisoten :))))

ni problema, jo bom kr tam pustila, ker bo lahko marsikdo kaj zanimivega našel.

imam pa en drug predlog. V kolikor imaš kakšne fotke, mi jih lako skupaj s tekstom na mail pošlješ (pa pod fotke dodaš kakšen komentar), da bom vse objavila med potopise. A je kul?

Bova pa potem še na forum napisali, da si lahko vsi forumaši preberejo najnovejše vtise iz Malte od vaie. Ok?

edera

Hvala za tole javljanje z izkušnjami, grem zdaj malo brat, kako je bilo na Malti.
Ste mi polepšale večer in najmanj še jutrišnji dan, ko vidim, da smo z nasveti komu vsaj majčkeno pomagali vsi skupaj. 🙂
Pa sigurno ne bom samo enkrat prebral.
Lp vsem !

kako že gre tisti rek, več glav več ve?:)

edera

P:S: franci1, tudi ti, tako kot ostali vabljen, da z nami deliš svoje izkušnje, jih zapišeš in morda celo( v kolikor želiš seveda) v rubriki vtisi popotnikov tudi objaviš. Z veselejm in zanimanjem jih bomo prebrali.

strinjam se

Živjo!

S prijateljico marca letiva z ryanair-om in bova imele s seboj samo ročno prtljago. Zanima me kako zelo so natančni glede mer 55-40-20. Moj kuferček je velik lih nekje 55 cm, mogoče kak milimeter več ;). Mal me je strah da ne bi komplicirali glede velikosti. Se je kaj takega komu že zgodilo?

lp

Na letališčih so posebna ‘stojala’, ki so namenjena meritvam velikosti osebne prtljage. Pri obeh manjših dimenzijah je rezerve le nekaj milimetrov, saj testirani kos postaviš navpično noter. Pri največji meri pa kak cm ali dva več ne bi smela biti problem.
Včasih preverjajo tudi težo. Meja je 10 kg. Pa bodita pozorni glede rezil (škarje, ščipalke,…) in pa tekočin v embalažah večjih od 100ml ni dovoljeno imeti med osebno prtljago.

Najlepša hvala! Zdaj se bova lahko odpravile brez skrbi.

lp

Pozdravljeni,več glav več ve,mene pa zanima glede prtljage,če lahko imaš dve npr osebni prtljagi in ali to velja za vsakega člana,če smo familja.
Hvala in veliko dobrih letov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close