Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Če vzameš v Grčiji hotel 3 zvezdice je to faking 1 zvezdica!!!

Če vzameš v Grčiji hotel 3 zvezdice je to faking 1 zvezdica!!!

A je tako povsod po grških otokih ali smo samo mi imeli smolo? Bili prvič v Grčiji in to na Zakintosu in totalno razočaranje. Hotel ima 3 zvezdice in zato smo pričakovali solidno nastanitev, seveda ne luksuza, ampak solidno. In kaj smo dobili? Tako majhno sobo, da se ne moreš obrnit, smo zahtevali večjo, ampak so vse majhne. Umazano, umazano, umazano. Brisač niso niti enkrat cel teden zamenjali, čeprav sem šla rečt na recepcijo. V kopalnici zavesa na tušu, tako kratka, da je cela kopalnica poplavljena. Fena ni. Klime ni. TV ni (saj ga ne rabimo, ampak vseeno) Majhen, zarjavel hladilnik za doplačilo – 5 evrov na dan! Zajtrk – katastrofa. vsak dan eno in isto. Suh kruh, maslo, marmelada, kava. Juice (razredčen) z vodo za doplačilo! Halo? Kaj takega pa še ne.

In sploh ni bilo poceni, da ne bo kdo misli. Za dva odrasla + plus otrok 6 let 1300 evrov nočitev z zajtrkom, en teden. Še dobro, da nismo vzeli polpenzion.

Poci soldi,poca musica….tako približno;).

To je za vse, ki trdijo, da je “zunaj” ceneje. Stavim, da je cena, ki ste jo plačali za to res slabo stvar višja kot za nekaj ne tako slabega v Dalmaciji, Istri.

Zvezdice v Grčiji,Turčiji pa še kje ,niso vredne toliko ,kot pri nas oz. nekje v Z Evropi. Dol dobiš za 5* zelo soliden hotel, ni pa niti najmanjše primerjave s 5* na zahodu.

Ojoj, to pa je nategancija. A za 1 teden ste toliko dali? Jaz rajši hodim v kamp zapravim ful manj in jem kar mi paše.

Bila 4x v Grčiji:
prvič Santorini 2* – preprosta oprema, skromen zajtrk, čisto, urejeno, lep bazen
drugič Santorini 3* – precej dražje pa veliko slabše kot prvič, obupna oprema, slabo čiščenje, premalo miz za zajtrk, p še zanič je bil…, edino bazen je bil lep
Kreta 3* – prijazen majhen družinski hotelček, lušno opremljen, krasni zajtrki in dobre (domače grške) večerje, luškan bazenček za malo poležavat
Rodos 4* – povsem prenovljen, lepo opremljen, s krasnim razgledom, odlični zajtrki in večerje, edino bazen je bil pa nikakršen, pa ga itak nisva rabila

Od 4 izkušenj torej ena slaba, vse ostalo ok, pa čisto solidne cene.

Ne vem kaj si pričakovala od Grčije. Tako pač je pri njih. Za dosti dnarja ne nudijo absolutno nič. Jaz sem bila en teden v Egiptu AI, fenomenalen hotel s 5 zvezdicami, direkt na plaži, za 360 EUR.

Tako zanič nastanitve midva v Grčiji še nisva uspela najti, pa sva bila že v vse sorte poceni hotelih:-) Tako da ne, to tam ni splošno pravilo. Ko sva bila enkrat v res poceni nastanitvi z dvema zvezdicama, sva vseeno imela veliko sobo in menjavo brisač trikrat tedensko. Ko sva šla pa v hotel 4 zvezdice s polpenzionom, sva pa za dva tedna zapravila 1000 evrov, a sva tu vštela še rentacar in gorivo in zapravljanje v gostilnah. Morda se je pa v parih letih res vse tako zelo podražilo.

Ko sem se pritožila na agenciji, mi je rekla ja gospa, tako je pač v Grčiji, odštejte najmanj eno zvezdico, da dobite realno stanje. Klinc jih gleda pa njihove zvezdice. Sem videla dol hotel s 6 zvezdicami pa mi je bilo čudno, zdaj mi je jasno.

Pochi soldi, poca musica.

Tudi mi smo doživeli podobno usodo na istem otoku. Naš zajtrk je bil še slabši, soba takšna kot je opisuješ, klima ni delala, ker je bila pokvarjena, razgled iz sobe obupen, delavci v hotelu neprijazni, lastnik nas je izsiljeval za neko plačilo čeprav smo prišli in plačali prek agencije (mahal je in se drl v grščini z našimi potnimi listi v rokah). Gostilne ob morju so bile umazane in polne ščurkov, cene visoke, nateg**** so nas kolikor so mogli in znali, skratka, nikoli več Grčija.

Če želiš v Grčiji dobro nastanitev je skoraj obvezen hotel s 5*.
So 3* v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Češki,…zelo solidne, južneje in vzhodneje lahko nasankaš.

Kdor v današnjih časih interneta rabi agencijo za to, da mu organizira 1 teden dopusta, si je čisto sam kriv. Še bolj tisti, ki ga uslužbenka agencije lahko gladko naserje tako, da mu reče “jebiga, to je Grčija, odštejte si eno zvezdico” – sorry, je čisto jasno, kaj so dve zvezdice, kaj so tri, kaj je kontinentalen zajtrk, kaj je pa angleški ali buffet zajtrk.

Pa še v tem primeru imaš booking.com in podobne strani in si lahko pregledaš reviewe ostalih uporabnikov, preden rezerviraš aranžma.

Ja, da osebja sploh ne omenjam. Zoprni gazda, z ženo sta se stalno drla en na druegega, čistilke obupno zoprne in godrnjave, kar uleti ti v sobo ob 9 zjutraj in začne godrnjat, ker si še notri. Obup!!!

Čarobna beseda: Tripadvisor. Jaz nikoli ne rezerviram hotela, dokler ga temeljito ne preverim. To ti je prvo pravilo pri potovanju kamorkoli. In ja, agencije ponujajo totalen poden od hotelov, samo da pokasirajo provizijo. Če se ne boš zaščitila sama, te ne bo nihče. In to velja za ves svet, ne samo za Grčijo. V vsaki državi se najde vse sorte.
Mi smo bili v Grčiji v hotelu s 5 * in je bilo res super. Luksuz je pa pri njih rangiran višje od 5. Se pa najdejo tudi super ocenjeni hoteli za 3 *, tako da ni čisto res, da jih mora imeti obvezno več.
Pa da ne boste mislili, da se v Sloveniji ne najdejo hoteli, ki niti za 1 * niso. Bogi turisti, ki zaidejo tja.

kar ne morem verjet….mi smo bili začetek julija v Zakintosu, 2 odrasla plus otrok, polpenzion, vse skupaj nas je prišlo 1.100,00 EUR, hotel 3 zvezdice, full lušten hotel, čisto, dobra hrana, brisače vsak dan nove, skratka fuuul lepo. Ne vem kako nekaterih uspe dobit take zanič hotele ?

Izgleda, da nobeden od vas ne zna uživati na dopustu.

Če nimaš denarja ne pričakuj več kot pa si zaslužiš. Torej uživaj na drug način ne da gledaš kje spiš in kaj dobiš za jest. Za tistih par sto evrov si kaj pričakovala apartma za 10.000,00 na noč in hrano :-).

In Hrvaška tudi ni nobena oaza za male pare. Torej apartmaji 40,50,60 evrov na noč in še sam si moraš kuhati vsak dan. Jako poceni 🙂 ja.

In Grki točno vedo kaj vam ponudijo lahko za ta denar samo nekateri Slovenci še vedno mislijo, da za male pare dobijo nekaj več :-). Sprijaznite se. Ni keša ni muzike in uživajte na drugačen način. Prav tako velja to za Hrvaško.

Mogoče imate pa nekateri nizke kriterije in ste z vsem zadovoljni, ker boljšega pač ne poznate….

Grčija je ciganija, Grki so leni.

Če nimaš denarja? Ti bogi ljudje so plačali 1300 evrov za teden dopusta. Mi smo za ta denar dobili šturje all-inclusive na Hrvaškem Bolu. In tudi v Grčiji bi za to moral za tri dobiti vsaj soliden hotel, če že hrane ne zraven. Jaz tudi krivim agencijo, ki vas je tja poslala, ne da bi vas opozorila. Tudi nas je enkrat Palma pošiljala v en hotel na Zakintosu – bog se usmili, no. Od takrat za Palmo ne morem več slišat!!!!

Smo bili pred leti na Krfu, v Gouvii, hotel 4*, nočitev z zajtrkom, ladja. Ker je bil aranžma zelo poceni za naše razmere, je bilo zraven precej ljudi, ki so bili v Grčiji prvič in so (mogoče tudi zaradi MON-a) pričakovali, kako poceni je hrana v gostilnah. Pa enostavno ni. Pa skoraj povsod plačaš pogrinjek + tisto kar ješ. Zajtrki so v Grčiji skromni (če je kontinentalni zajtrk). Je pa bil hotel čist. Lastnik nas je zaradi nekaj posameznikov, ki dejansko niso nič trosili grdo gledal; zaradi njegovega nevljudnega obnašanja potem ni skoraj nihče od Slovencev več v hotelu nič zapravljal. Nekateri so potem hodili v trgovine po hrano in jedli sendviče, ker enostavno niso imeli dovolj denarja.
Mene zmeraj znova čudi, ko se zmeraj pojavi takšna antipropaganda proti Hrvaški in v tujini vsi najdejo vse tako poceni, pa vsi so tako prijazni… V južnih državah (Grčija, severna Afrika, Turčija) so v bistvu precej vsiljivi, vsakega nagovorijo, ker si na ta način pridobivajo goste. V primeru, da jih pa odkloniš, pa nikakor niso več tako prijazni. Hrvati so bolj podobni nam in ne silijo toliko v goste.
Pa to ni antipropaganda kakšni Grčiji, ker pravzaprav zelo rada počitnikujem na grških otokih, dejstvo pa je, da ni nič ceneje, kakor Hrvaška, ki je zmeraj v obdelavi, nič bolj niso prijazni, celo manj, so precej leni, tudi čisto v osnovi ni preveč, je pa dobra hrana, vino, vzdušje, lepe in tudi manj lepe plaže, pač kakor povsod. Važno je, da na počitnicah odklopiš in uživaš, pa čeprav v sosedni vasi ali pa na Maldivih.

??? Kot prvo, Grkov je v grškem turizmu zelo malo. Povsod, koder sem hodila jaz (otoki) je bilo veliko več ljudi od drugod. Tudi hotelov je čedalje manj v grški lasti, tako da ne vem, kje si ti našla neprijazne in lene Grke. Lahko da na kakšnem manj skomercializiranem otoku – tam, kjer živijo od turizma, pa z gosti znajo delat.
Tako kot znajo na Hrvaškem. Gnila jabolka se najdejo pa povsod.

ne bo držalo:
1. zadnja leta je ravno nasprotno – v gostilni so cene take kot pri nas oz. ceneje,
2. v ceni je zajet letalski prevoz – kar za Hrvaško ne velja.

Ne posploševat kar po dolgem in počez.

Če nimaš denarja? Ti bogi ljudje so plačali 1300 evrov za teden dopusta. Mi smo za ta denar dobili šturje all-inclusive na Hrvaškem Bolu. In tudi v Grčiji bi za to moral za tri dobiti vsaj soliden hotel, če že hrane ne zraven. Jaz tudi krivim agencijo, ki vas je tja poslala, ne da bi vas opozorila. Tudi nas je enkrat Palma pošiljala v en hotel na Zakintosu – bog se usmili, no. Od takrat za Palmo ne morem več slišat!!!![/quote]

Tudi jaz s Palmo nikoli nikamor več. So me nategnili za Ciper. Prvič in zadnjič. Potujem samo še s tujimi agencijami.

A to misliš za oba 1000 evrov za 2 tedna polpenzion 4* + rentacar+gorivo+gostilne…?
Me res zanima, kje in kdaj, ker naju cca tolk stalo za 1 teden (ali malo manj). Pa je že tudi kar nekaj let od tega.

Grčija je draga, pa če se na glavo postavite. Jaz sem bila 8x v Grčiji in sem vedela kaj naj pričakujem, hoteli so dobri tudi za 3 zvezdice, so pa dražji kot. npr. na Hrvaške za 3 zvezdice (predvsem zadnja leta). Od kar jih je oplazila kriza nenormalno dvigujejo cene. Tuje agencije se pa temu primerno prilagajajo. Samo za občutek soba 2+1 plus notri dodatno ležišče, na naše povpraševanje, ker smo 4 (ni družinska soba) v hotelu 3 *+ na Kefaloniji s polpenzionom bi nas prišla reci piši 1.400,00 EUR (smo vprašali direktno v hotel) Navijajo cene, ni pa avtomatsko povsod 1 * manj, kot pri nas.

Če nimaš denarja? Ti bogi ljudje so plačali 1300 evrov za teden dopusta. Mi smo za ta denar dobili šturje all-inclusive na Hrvaškem Bolu. In tudi v Grčiji bi za to moral za tri dobiti vsaj soliden hotel, če že hrane ne zraven. Jaz tudi krivim agencijo, ki vas je tja poslala, ne da bi vas opozorila. Tudi nas je enkrat Palma pošiljala v en hotel na Zakintosu – bog se usmili, no. Od takrat za Palmo ne morem več slišat!!!![/quote]

Tudi jaz s Palmo nikoli nikamor več. So me nategnili za Ciper. Prvič in zadnjič. Potujem samo še s tujimi agencijami.[/quote]

Jaz bi v končni fazi potovala z vsako agencijo, kjer sama preverim hotel. S Palmo pa nikoli več, ker so mi v obraz lagali. Lagali so mi na izrecno postavljena vprašanja. Potem jim pa res ne moreš zaupati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close