Dopust
Tisti, ki ne znate uživat, preživljate dopuste v hotelskih kompleksih:
– z milijardo ljudi traven
– s pošlihtanimi ležalniki
– vse zorganizirano – nič ne moreš sam, ko se ti sprdne…
– hrana, kar ti pač ponudijo – ribe iz Malezije, Vijetnama,… bljak
NE HVALA!
Dopust je:
– ležanje pred šotorom, prikolico, kamnito hiško…
– s kaminom, roštiljem na razpolago kadarkoli se ti sprdne
– lovljenje ribic, potapljanje, vožnja s čolnom, surfanje, kolesarjenje…
– priprava svežega ulova na roštilju, zraven spada domače olivno olje, vino…
– medtem ko se ribice fino pečejo, sediš zunaj pod vedrim nebom ob kozarčku finega vinca ali pa pivca
– kopanje v kristalno čistem morju, daleč od milijon ljudi
– če se učim potapljat, bolj zaupam Anteju, kot pa nekemu Mehmetu
– vonj mediterana in ne sončnih krem in vseh živih pudrov in parfumov
– sedenje dolgo v noč od fini glasbi v naravi pod oljkami, med osli, kamni…
Evo to je dopust! Za tiste, ki niste izvirni in ste dolgočasni pa to seveda ni!
Če bi imela moža, ki bi ne roštiljal in se ukvarjal z otroci bi nikoli ne dopustovala tako. Ukvarjala bi se z otroci, nabavljala vse za žar, pripravila maso in vmes nalovila ribic, zakurila žarček, povabila še sosede ali prijatelje, veselo pekla, možu postregla s hladno pivo, ostalim s tem kar bi želeli, pekla, pekla in vmes popila kozarček vinca, ves čas pa bi bila nasmejana in dobre volje.
In drugi dan bi rekla tako lepo je bilo, da bomo danes ponovili…..
Vsak letuje tako kot lahko, mi je pa tak dopust kot ga opisuješ sanjski. S kom?????
A dopust mora biti nujno na morju?? Ker če je tako že nekaj let nisem dopustoval.
No ja, sem pa zato toliko več potoval,..če je temu tako.
Pa še nekaj,..če ne greš kampirat v hrvatijo še ne pomeni da si v hotelu all inkluziv,..kampi so povsod po svetu in to za manj denarja več muzike. O tem kaj je “fina glasba” pa tudi nebi,..saj če ti paše cel večer “tema na variacijo”,.. daj si duška.
Sicer pa oprosti ampak tudi to kar si ti naštela ni ravno izvirno,.. kampiranje na Hrvaškem, žar, pijača in dalmatinski cigumigu. Vmes pa malo športa. Ne vem no,.. res se mi ne sliši nekaj posebnega.
Od vsega naštetega se strinjam samo s šotorom.
– ležanje na dopustu mi je zguba časa
– roštilj imam tud na razpolago doma
– moj dopust ni nujno vezan na morje in čolne in potapljanje
– na mojih dopustniških potepanjih se da poleg ribic na žaru pojest še en kup dobrot
– moj dopust tudi ni vezan na kakšnega Anteja ali Hrvaško sploh (oziroma to celo izključuje)
– vonj Mediterana in oljk in dobro vince in še kup dobrot najdeš tudi v Italiji, Franciji, Španiji …
Po moje tud še nisi videla kaj dosti sveta razen ležanja pred prikolico, roštilja in potapljanja z Antejem 🙂
Od vsega naštetega se strinjam samo s šotorom.
– ležanje na dopustu mi je zguba časa
– roštilj imam tud na razpolago doma
– moj dopust ni nujno vezan na morje in čolne in potapljanje
– na mojih dopustniških potepanjih se da poleg ribic na žaru pojest še en kup dobrot
– moj dopust tudi ni vezan na kakšnega Anteja ali Hrvaško sploh (oziroma to celo izključuje)
– vonj Mediterana in oljk in dobro vince in še kup dobrot najdeš tudi v Italiji, Franciji, Španiji …
Po moje tud še nisi videla kaj dosti sveta razen ležanja pred prikolico, roštilja in potapljanja z Antejem :)[/quote]
Pod tole se pa jaz podpišem…
Sploh me pa zanima v katerem kampu na Hrvaškem se lahko kopaš daleč od miljona ljudi. Ker od vseh kampov po Evropi so glih hrvaški najbolj nabutani. Razen, če dopustuješ maja.
Zame je dopust:
ali apartma z veliko senčno teraso, blizu morja; možnost izletov in ogled krajevnih znamenitosti;kopanje v čistem morju- kopanje in nikakor valjanje po nabiti plaži
ali: potovanje nekam, kjer še nismo bili, bolje apartma-v skrajnem slučaju hotel, vsakodnevni izleti v okolico, če je stvar ob morju, tudi kopanje…..
Mi dopustujemo v “kući na osami” – tako se reče, kjer je hiša samo tvoja in zaliv samo tvoj.
Pa tudi ne vedno, najdemo pač hiško v redko naseljeni uvali – jih je kar veliko na izbiro.
Kar se tiče pa kampov, pa sem prepričana, da je veliko bolj fajn, kot v hotelu (sem bila včasih veliko po kampih) in še bi šla.
V hotel na dopust me ne zvleče nihče.
Je pa razlika, če greš na potovanje, kjer si ogleduješ znamenitosti, kulture, mesta… ali pa na dopust (oz. počitek) bom rekla. Jaz govorim o “počitku”.
meni pa dopust predstavlja totalni odklop od vsakodnevnih skrbi. početje nečesa česar med dnevnimi obveznostmi ne moreš, zmanjka časa, druženje in preživljanje časa z ljubimi osebami, za katere prav tako pogosto zmanka časa, se brez veze usest dol in 0 delati vsaj uro dve, začutiti sebe, notranji mir, brezskrbno pohajkovanje, športanje v zmanjšani obliki, ker ga je že tko al tko preveč, brezskrbno povleči spanje pozno v noč, jutranje poležavanje in premetavanje po posli ….. odklopiti od dogajanja pri nas in v svetu, kaj novega videti, slišati, predvsem pa biti na off. vam je poznan tisti občutek, ko se vam fučka 🙂
dopust lahko vključuje tudi delo in to tako, ki ga več skoraj ne poznamo, kej v naravi (nabiranje, u izi kmetovanje, pa še zdaleč ne mislim kmečki turizem …).
kje sem pri dopustu fizično locirana niti ni tako pomembno. :-)))))))
zanimivo a ne kako si različno predstavljamo dopust. nemogoče poenotiti kaj je to sanjsko 🙂
Zame je dopust : udoben apartma s senčno teraso v biližini plaže, MORJE, družina, plavanje, potapljanje…
Komaj čakam, da zaspim in se zbudim z zvoki morja v ušesih, da ob 7 zjutraj plavam, da greva takoj po plavanju z možem na dooolgo kavo ali dve, spotjo v trgovino, pojeva zajtrk, si skuhava še eno kavo…ta čas mularija vstane, malo klepetamo, gremo na plažo, plavanje, potem pa v roke dobro knjigo in neskončno branje, vmes malo spanja, pa spet plavanje in branje…možek se nam malo pridruži, malo hodi naokoli, pa greva spet skupaj plavat in potem gre kuhat kosilo ker v tem uživa. Potem pojemo, mularija pospravi in pomije posodo, jaz pa spet na plažo lovit sončne žarke v zahajanju in na eno dolgo plavanje. Potem pod tuš, v lahko oblekco in japonke ter na pijačko v “naš” priljubljeni barček. Naslednji dan pa jovo na novo. No vmes paše kak dan dežja, da si malo odpočijemo od plaže 🙂 in gremo na kakšen izlet, saj v vročini nam res ni za hoditi okoli. Zame je to to.
Forum je zaprt za komentiranje.