Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hotel El Mouradi Palace – Tunizija

Hotel El Mouradi Palace – Tunizija

Hallo

ali kdo pozna hotel EL MOURADI PALACE? Kakšna je okolica, sobe, storitev,..

hvala vsem, ki boste kaj napisali,..

Gre za hotel v mestu PORT EL KANTAOUI,…Prosim za vaše izkušnje,…

Jaz sem bila tam pred dvema letoma.
Hotel ima 5 zvezdic,meni je bilo super. Privat plaža, zastonj ležalniki, velik bazen, do plaže 2 min čez hotelski gozdiček…Kaj te še zanima?

Hej,
tudi js se kmalu odpravljam v ta hotel… Slike govorijo za sebe, a vseeno je dobro slišati še koga, ki je že bil tam.
Zato, deli z nami izkušnje tudi ti 😉

Pozdrav

mi smo se že vrnili iz Tunizije – kot sem že povedala, smo bili v hotelu El Mouradi Palace All inklusive. Bilo je super, je prehitro minilo. Sobe so prostorne, čiste, hrana je dobra, prijazno osebje, mini klub za otroke, zvečer se v samem hotelu vedno kaj dogaja, blizi so 3 nakupovalni centri, do plaže par minutk, vmes je lep park, ob hotelu velik zunanji bazen, ter mali bazen za otroke, plaža peščena s senčniki, ležalniki in blazinami,..Uh, je bilo fajn,.. Imam 3-letno hčerko, ki je res uživala,..

Lep dopust vsem,..

ČAw

Skoraj bi pozabila,..privoščili smo si izlet s kamelami,..je bilo posebno doživetje. Sicer je pa na voljo še veliko izletov, vendar smo mi raje uživali na plaži,..

A peščena pomeni mivka ali kako? Pa mini klub za otroke me zanima. Imamo 6 letnega fanta…

A ja. Po kloiko prodajajo kepico sladoleda (če je za kaj) in po koliko je 0,5l piva…

Kako pa z njihovo valuto? Ali sprejemajo tudi €?

Imeli smo ALL INKL, tako, da posebej hrane in pijače nismo kaj kupovali. Kupili pa smo kornete, cena 3 dinarje/kom.

Eurov ne sprejemajo, menjava denarja je možna le v Tuniziji, tečaj cca
1eur =1,70 tunizijskih dinarjev. Menjalnice so povsod, najslabša menjava je na letališču,…

lep dopust vsem

Zdravo!
Letos se s prijateljico odpravljam v ta hotel! Zanima me če je v bližini kakšen disco, ali kaj zabave za mlade?

V muslimanskih državah (Turčija, Maroko, Egipt, Tunizija…………………..) imajo vso ponudbo v okviru hotela. Ne levo ne desno NI NIČ.

Šetkaš lahko v okviru hotela ali pa se da daš zapeljat do bljižnjega centra mesta. Pa tudi tam ni diskotek kot si jih vajena.

Vse imaš v hotelu. Od diskača, do raznih igralnic……………………..Ni pa toneka bučna zadeva ali pa je globoko v kleti, ker je po 23 uri MIR. Kar cenim in se zato vedno znova odločam za te destinacije.

No tudi mi se letos odpravljamo v ta hotel, oziroma se še odločamo. Sicer smo že bili na Djerbi leta 2006, takrat smo bili še trije, zdaj pa smo štirje 3 in 9 let. Pa me zanima ali je v tem hotelu El Mouradi Palace ta mini klub za otroke v slovenskem jeziku? Drugače pa berem, da ta hotel kar vsi pohvalite. Supre upam da se odločimo in se odpravimi tja. Hvala že v naprej za odgovor. Lp K.

Lp moja nečakinja je bila lani v tem hotelu,bila je zadovoljna in gre letos zopet tja….mi pa smo bili lani v selimi tam je bila slovenska animacija oziroma guletov animator…ker sem pa letos zasledila da ga gulet letos nima tako da žal nevem….drugače sem pa videla ta hotel in je full simpatičen….koliko pa vem da ni bilo lani v našem ternimu dosti družin v hotelu palace

Eno noč preživeli v tem hotelu… zaradi agencije…in ostalih nevšečnosti.
Samo to…lahko se skrije pred marino…

Bi rada obnovila to temo. Kakšne izkušnje ste pa imeli lani? Koliko je do plaže? Imamo majhne otroke in skoraj vedno kaj pozabimo. Smo že bili v Tuniziji, pa so bili hoteli vedno tik ob plaži, tako da smo še na wc hodli kr v hotelsko sobo.

Lp

v hotelu velja poseben “Dress Code”, ki prepoveduje nošenje kratkih hlač in krila v restavracijah, pravtako ni dovoljeno v restavracije vstopati v mokrih oblačilih ali kopalkah.

Je to res? Sem bila že 3x v Tuniziji (v hotelij 4*), pa tega še nisem doživela. Mož nikoli nima dolgih hlač zraven, jaz pa imam večinoma samo krila?! Mi je jasno, da ne moreš v restavracijo zavit v brisačo (čeprav sem to že videla), ampak v krilu ali kratkih hlačah? V hotelih, kjer sem bila so bili tudi hotelski animatorji pri obrokih v restavraciji v kratkih hlačah in navadni majici.

Lahko kdo iz prve roke pove, kako je v tem hotelu?

Hvala!

Lep pozdrav!
za omenjen hotel ti lahko povem da je bla moja nečakinja v njem dvakrat prvo leto je blo super pred lani je bila full zadovoljna lansko leto pa se je spremenilo ker si vedno moral pokazati neke kartice tudi če je all,to je njo full motlo saj si vedno moral imeti jo zraven ko si šel po pijačo.kar se pa tče derscode pa ni blo kakih problemov njen fant je vedno hodil z kratkimi hlačami ona pa tudi kakšne oblekice ali kratke hlače upam da sem ti kaj pomagala uživajte vTuniziji mi tudi bomo še tri mesece pa bo…

No takole mi smo bili lani v tem hotelu in sicer ker so nas prebookirali iz Club Selime, ki smo jo vplačali že v first minuti. Res da ima hotel več zvezdic, ampak sem bila res razočarana nad hotelom…Soba je bila sicer prostorna velika imeli smo družinsko sobo, vendar je v sobi spuščala klima, zato je bil vonj v sobi po zatohlem, seveda smo na veliko zračili…Klimo so prišli popravljat skoraj vsak dan….ker so jo popravli za par ur…. Hotel ne spada glih med najbolj čiste….Balkoni so bili umazani, in povsod je bilo polno ptičjega dreka….Kar se tiče osebja v hotelu, so bili zelo neprijazni….animacija je bila ob večerih takšna, da je bolje da je sploh ne bi bilo…kar se tiče oblačil za na večerjo, drži da moški ne smejo na večerjo v kratkih hlačah, saj se je naša predstavnica komaj zmenila oz. pogojno zmenila z vodstvom hotela, da naša skupina lahko hodi na večerjo v kratkih hlačah, ker smo bili prebookirani in skoraj nihče od moških ni mel zravn dolgih hlač, saj smo bili v špici sezone. Kartice ki jih dobiš, prvi dan jih moraš nositi vsepovsod, da dobiš pijačo..ali pa hrano na plaži kljub temu da maš na roki zapestnico. V glavnem takole lahko rečem v tem hotelu me nikakor ne vidijo nikoli več…

Ali ima kdo pozitivne vzpodbude za ta hotel? Sem bila že na Djerbi, v Egiptu, v Turčiji in vem kaj pričakovati (da za 5 zvezdic ne dobiš vedno tega) in da je hrana povsod ista. Vendar vsaj upam, da res ni vse umazano, da niso vsi nesramni…na agenciji so dali dobre kritike.

Glede hotelov in Tunizije same, vam lahko morda svetujem iz prve roke saj sem poročena s Tunizijcem iz okolice Porta in se tja kar pogosto vračava.

Predel Soussa, Monastir, Port el Kantaoui je manj skomercializiran kot npr. Yasmin Hammamet. Da se marsikaj videti in podoživeti njihovo kulturo. Seveda je doviso kaj človek pričakuje od dopusta in kaj želi. Za nekoga 5* pomeni drugače kot za drugega, tako da je težko ocenjevati na podlagi mnenj drugih. Načeloma so hoteli v Tuniziji od 4* dalje urejeni, čisti osebje pa povsod prijazno (osebno nimam slabih izkušenj) dejstvo je da turizem jemljejo malo drugače kot pri nas oz. pri naših sosedih saj se zavedajo, da jim le-ta pomeni vsakdanji kruh. To, da levo in desno od hotel ni nič tud ne drži najbolje, spet odvisno od pričakovanj posameznika. res pa je da je sistem in način njihovega življenja drugačen in kar je za nas “pustinja” je za njih vsakodnevno življenje če pa se spustiš po mestnih uličicah se najde marsikaj zanimivega. Če ste človek, ki želi da se ga 7 dni razvaja in streže spredaj in zadaj potem ja, v hotelu imate vse, če pa želite spoznati še kaj drugega pa Tunizija ponuja marsikaj zanimivega – ogled Kartagine, goro Matmata, mesto na obrobju Sahare, Douz, ostanke Star Wars zakulisja Tataouine…skratka marsikaj zanimivega in predvsem drugačnega.
Kot je že nekdo zgoraj napisal, je to še vedno pretežno islamski svet, čeprav so v primerjavi z drugimi državami bolj zahodnjaško usmerjeni, zato se alkohol ne toči v potokih in je morda ravno zato bolj zanimiva za družine z otroki, pa še plaže po celi Tuniziji so peščene. Imajo pa tudi diskoteke in za ljubitelje alka ni težav, imajo pa zelo neokusno vino 🙂

Če torej želite polno trgovinic, skomercializiran dopust in vse tipi-topi se odpravite v Yasmin Hammamet, če pa vam je bolj všeč pristna Tunizija in da se da izven hotel še kaj videti je idealen kraj Sousse ali pa Port el Kantaoui, vsa starejša mesta pa imajo nešteto uličic Bazarejv in stari del mseta Medino, ki jo je vredno ogledati.
Jaz vam lahko Tunizijo samo priporočim in kot že rečeno – če jo skušate videti z drugačnimi očmi, se vživeti v tamkajšnje prebivalstvo in se prepustite soncu in morju je to zagotovljen užitek!

Ima kdo sveže, letošnje izkušnje iz tega hotela? Kako je z dress code? Midva tudi nimava nikoli zraven dolgih hlač?!

oj1 Z možem sva bila letos v tem hotelu in ti morem povedati, da sva bila zelo zadovoljna. Hotel je izredno čist, plaža je sicer zelo polna, vendar se vseeno še najde kaj prostora,..Oprema v sobah je starejša, posteljnino menjajo vsak dan, prav tako brisače. Pijača pri obrokih je postrežena, vedno lahko dobiš ustekleničeno vodo.Zraven smo lahko koristili spa center, ki je prekrasen, tudi osebje je prijazno- na voljo smo imeli masaže, fitnes,manikuro, pedikuro,..-vse na AL! Zraven so trije šoping centri, do katerih je nekje 10 min peš hoje.Če te zanima še kaj, kar vprašaj!! Midva in prijatelji , s katerimi smo se spoznali v hotelu, se vračamo septembra nazaj,..

Sem pozabila- pri večerji zavračajo moške, ki imajo kratke hlače,..če si pa dober z natakarji, ki so mimogrede izredno prijazni in simpatični, ti pa pogledajo skozi prste,..saj nama so, mož je nosil tričetr hlače brez problema,.. lp

So tako strogi samo pri večerji ali tudi pri ostalih obrokih?

Drugače pa hvala za vašo izkušnjo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close