Dubai
Bila le na letališču, kjer sem čakala za zvezo naprej in vse je bilo za moje pojme preveč kičasto, ampak v njihovem slogu, tako da mislim, da je vse tam vredno ogleda.
Če pa je drago tako kot na letališču, pa imej kar fajn debelo denarnico s sabo,. Menjava je možna tudi na letališču, se pa da plačati/vsaj tam/ tudi v €.
pa fajn se imejte!!
Mi smo menjali denar kar na letališču, se mi zdi , da je bila kar ugodna menjava. Jedli smo v hotelu, tako da glede hrane nimam kaj dost za povedat. Na tržnici večinoma brez problema plačaš tudi z euri, pa barantaj, če boš kaj kupovala, bodi neomajna in se ne daj prepričat, da ti ponujajo ugodno ceno, sicer boš plačala trikrat več, kot bi sicer 😉 Poskusi njihovo čokolado iz kameljega mleka- zares odlična!
Meni je bil Dubaj všeč, temperature so visoke, a nekako znosnejše kor pri nas. V morju se nismo dosti kopali, ker je bilo takrat veliko meduz. Stavbe so visooooke, ko sem prišla nazaj v LJ, se mi je vse zdelo tako nizko…
Uživaj skratka!
A veš, da rabiš vizo ?
Dubai Mall popoldne, kjer je smučišče, drsališče, velik akvarij, proti večeru krasna prestava na umetnem jezeru z glasbo in vodometi (pod najvišjo stolpnico na svetu).
Enodnevni izlet v puščavo, kjer se voziš z džipi po pesku in včerjaš pod zvezdami.
Baje je lepo tudi v hribih ampak je to malo daljši izlet….
Hotel Atlantis za 1 dan, vnaprej si moraš rezervirat plavanje z delfini….
To je arabski Las Vegas (minus igralnice), če pričakuješ kaj drugega, ti ne bo všeč.
V Dubaju še nisem bila in po pravici povedano me niti ne vleče.
Glede hrane – v arabskem oz. muslimanskem svetu definitivno nikoli ne boš slado jedla- če si vsaj malo gurmana boš uživala. Če si pa izbirčna metka in brez tenstanega krompirja ne preživiš bo pa malo težje.
Glede WCjev so pa sami stereotipi. A misliš da oni ne hodijo lulat?
Jaz bi definitivno si to ogledala in možne izlete v puščavo tudi ne bi izpustila.
Ne šoping in ne plaže me ne zanimajo – to lahko delam doma. Razen če ne grem po res nekaj določenega. Preprogo. Samo v tem primeru najdi kakega dobrega poznavalca in pogajalca.
Takole iz prve roke:
UAE, kamor spada tudi Dubaj, je definitivno za Evropejce, še posebej pa za Slovence, nekaj nenavadnega, eksotičnega -če si ljubitelj njihove kulture, glasbe, kulinarike, boš naravnost užival.
Prehrana je več kot odlična – je pa res, da bo tipični Slovenec, ki je navajen tenstanega krompirja, pohanih pišk in goveje župce, malce trpel, ko se mu bodo pred nosom znašle zdrave jedi, kot so humus in drugi odlični namazi v kombinaciji z arabskim kruhom, solate na osnovi surovih kumaric, jogurta, ovčetina na pravem žaru, bodisi v čevapčičih, bodisi v koščkih ;): Arabska kulinarika je naravnost odllična in bolj zdrava kot slovensko cvrtje in praženje, pa seveda bolj tudi kot fast food ala McDonalds ipd, ki ga tudi v arabskih državah ne manjka.
Je pa Dubaj v zadnjem času prilubljena turistična destinacija Britancev, ki počitnikujejo v stilu poležavanja in namakanja, v hotelih pojedo vse, kar je ponujeno zastonj, potem do sprehajanja po shopping mall-ih, kjer kupujejo večinoma svoje blagovne znamke 😉
Vožnja s taksiji je izjemno poceni -prevoz z letališča do hotelov med 6 in 15 eur, odvisno od oddaljenosti destinacije.
Še tole: glede umivanja rok in čistosti WC-jev: zagotovim vam lahko, da si po veliki ali mali potrebi umije roke čisto vsaka uporabnica in uporabnik, poleg tega pa seveda tudi spolovila na WC-ju 😉 Doma v Sloveniji pa sem dostikrat priča pravim prašičkam in prašičem, ki stopajo iz WC-jev, brez da bi si umili roke. Bodisi zato, ker niso Muslimani, bodisi zato, ker je njihova higiena na psu…. V UAE brez skrbi že od malih nog vedo, kaj je to higiena. Razen emigrantov, ki so delovna sila ( npr. Filipinci, pakistanci, ipd.)
Še to: Dubaj in druge države UEA niso za tiste Slovence, ki so tipični Slovenci….. 😉 Ne po počitniški, kot tudi ne po poslovni plati!
Forum je zaprt za komentiranje.