Kaj pogledati na Dunaju
Lep pozdrav!
Z možem in sinom bi se radi en vikend odpravili na Dunaj. Šli bi v petek dopoldan, vračali pa bi se v nedeljo popoldan, tako da bi imeli pol petka, pol nedelje in celo soboto za vandranje.
Nikoli še nismo bili tam, zato prosim za nasvet, kaj si ogledati.
Ne zanima nas mesto kot celota, ker je premaaaalo časa, radi bi izbrali le nekaj točk.
Definitivno bomo šli v Schoenbrunn (petek), akvarij in enega od art-muzejev – ali je bolje izbrati MUMOK ali Leopold museum (sobota).
Kaj nam še svetujete, da bi bilo zanimivo tako za naju kot za sina? Všeč mi je bila na netu tudi Hiša glasbe, kako je tam? Morda še Hundertwasserjeva vas?
Potem bo pa itak časa zmanjkalo.
Hvala za nasvete.
Če imate namen poleg dvorca iti tudi v živalski vrt, potem je sobota že polna. Za morsko hišo prav tako potrebujete vsaj tri ure. Ne vem koliko je sin star, znal bi mu biti zanimiv tehnični muzej, zelo dober je tudi vojaški muzej. Pa ne sme manjkati sprehod od Schwedenplatza, mimo Štefanove katedrale, do parlamenta in mestne hiše.
Nikar ne hodite pozimi, počakajte vsaj do konca aprila in ne pozabite na Tichy eis.
Meni je Leopold Museum bolj všeč (secesija) kot MUMOK (moderna umetnost- abstrakcija), saj imajo večinoma stalno razstavo, MUMOK nima stalnih razstav – odvisno pa, koliko je vaš sin star.
Predlagam Schoebrunn – ampak je med vikendom huda gužva, tako da si ga pejte ogledat kar v soboto, saj boste potrebovali cel dan. Petek, ko pridete, pojdite v center do Stephansdoma in potem kar v Museum kvart do Leopolda, zvečer do Praterja, je bolj luštno. Nedelja je čas za pohajkovanje – Hudertwaser je predaleč, mogoče bi si lahko šli pogledat v Kunsthistorische pogledat samo kraljevo zakladnico – fino!
Tako nekako :-))
Jaz že nekaj časa razmišljam o izletu z ladjo od Dunaja do Budimpešte – je seveda dlje, ampak sem prepričana, da je v Budimpešti več za videt kot v Bratislavi. Ampak seveda rabiš vsaj 2 dni za to.
Sicer je pa možnosti izletov s kakšno ladjico na Dunaju veliko:
Če se (karkoli od navedenega) splača?
Ja, to so pa individualne odločitve. Kar se mene tiče, se splača vse, kar novega vidim, doživim …
Forum je zaprt za komentiranje.