Najdi forum

Ko malo čekiram, kako je kaj z vizo za vstop v Sirijo, se mi vedno bolj dozdeva, da jo je na meji s Turčijo povsem lahko dobiti, no ja, morda nekaj ur čakalne dobe. Sprašujem, ali je komurkoli uspelo priti v Sirijo na ta način ali če koga pozna, ki mu je to uspelo. Jasno, da me zanima tudi tista slaba stran, če je bil kdo zavrnjen.

Živ,

jaz poznam enega, ki jo je dobil na letališču v Damasku – spomladi 2007. Mislim, da tudi meja s Turčijo ne bi smela biti problem. Baje pa je bilo potrebno razložiti, kje je Slovenija in malo razglabljati o tem, zakaj nimamo veleposlaništva Sirije pri nas … Srečno.

Za letališča mi je znano, da se da nekako urediti, kako je pa na mejah, recimo pri Kilisu v Turčiji, pa nisem čist zihr.
Razlage na mejah me pa ne motijo preveč, še posebno, če so uspešne,hahaha.

Preveri na thorn tree forumu (na strani od Lonely Planeta), tam najdeš dosti več informacij. A greš s svojim prevoznim sredstvom? Srečno.

Precej prečekirano in preverjeno, tudi thorn tree, samo kakšne slovenske izkušnje bi še rad zvedel. Grem za en mesec s svojim prevoznim sredstvom.

Kaj pa, če si jo urediš že pred odhodom? Je kaj dražje?

Saj jo po vsej verjetnosti tudi bom. Na Dunaju. A vseeno me ima, da bi malo reskiral, pa še nobene posebne obveznosti ne bi imel zaradi tega.

Lahko jo urediš tudi “spotoma” v Beogradu, če greš mimo. Jaz sem jo predlani urejala preko DHL (se mi ni dalo v BG osebno) in so mi v BG rekli, da bi jo dobila v istem dnevu, če bi osebno tja prišla. Sicer pa bi se tudi jaz rada kmalu spet odpravila v Sirijo in me zelo zanima, kako je z urejanjem vize na meji oz. letališču (odpade zamudni opravek in kar nekaj stroškov). Tako da – Vojc poročaj, ko se vrneš. Pa na polno uživaj v krasni Siriji!

na letaliscu dobis vizo. mal pojasnjevanja, kje je slovenija, ce si sama, mal tezijo zakaj si prisla, kaj delas … pri meni je trajalo cca 20 minut. pol pa “welcome to syria” 🙂
tudi na mejnih prehodih bi jo uradno morala dobiti. sem srecala kar nekaj ljudi, ki so jo dobili, tako da ne vem, zakaj je slovenci ne bi …

Sama potujem v Sirijo 7.5. Vizo sem uredila na Dunaju,(stala je 26 eur) kjer so ful komplicirali, iskali so stampiljko ce bi slucajno obiskala ze Izrael, potem vize ne dobis… tako so mi pojasnili, na konzulatu mi je dal vedeti, da so verjetnosti , da v Damasku ne dobim vize in me lahko posljejo nazaj. .. v glavnem slisala sem ze vsemogoce informacije, tako da sem sama sla iskat vizo kar na Dunaj.. iz Sirije pa potem naprej potujem v Jordanijo, kjer ni problema, vizo dobis na meji… to so moje inf. lp Bonja

BOnja, hvala. V soboto grem na Dunaj za nekaj dni, in seveda po vize. A se iz Jor. ne boš več vračala v Sirijo, ker si vzela navadno. Sicer pa, a dobiš vizo v istem dnevu, a moraš čakat več dni?

Zal vize ne dobis isti dan, jaz sem cakal 4 dni, mogoce ce prosis, ce so lahko hitri jo dobis, ne vem, tezko recem. Delajo pa samo do 13h, tok v v ednost, ker na internetu pise, da delajo do 14h, kar ni res. Letim iz Ljubljane – Istanbul – Damask. Potem bom 7 dni v Siriji in pocasi se bom premikala proti Jordaniji, domov letim pa iz Jordanije – Aman. Karto sem vzela na STA, pred 3 meseci, ko je bila se dokaj ugodna. 17 dnevna. Uzivaj, lp Bonja

Vojc, slike ne pozabi

Eto, pa še ena dobra novica in informacija za tiste, ki boste še šli v to deželo. Nič ne bom čakal.Pravkar sem govoril z oddelkom za vize na sir. ambasadi: za Slovence se viza dobi na meji. 100% in brez problemov, kdor pa jo pride iskat na Dunaj, ima težave s čakanjem. Naj razume, kdor more, toda tokrat je izid v popotniško korist.
Torej, konec junija na pot.

No super, potem pa ne bos imel tezav. Uzivaj

Zmeraj znova me pogreje, ko slišim za te kolobocije z izraelskimi žigi. Pa kaj za vraga imajo od tega? Ali pa grški policaj, ki je mojemu možu prečrtal makedonski žig in ga nesebično poučil, da Republika Makedonija ne obstaja. Bivši Ali En bi rekel: who’s the real Kekec?

Sicer pa oba uživajta, pa kaj napišita o Siriji. Tudi mene mika.

Vso sreco ti zelim.Jaz je pred 13 leti nisem imela.Gladko malo so me sirski meji obrnili nazaj,ceprav so tudi takrat obljubljali vizo na meji. Od takrat si vizo vedno preskrbim vnaprej.Sicer so se pa verjetno stvari v teh letih tudi ze dodobra spremenile.Takrat o Sloveniji ni slisal se nihce.

Še eno novico sem prejel iz Sirije. Dizel ni več po 0,10 evra, ampak po 0,40, s tem da ostane, da na meji plačaš še 100 dolarjev takse za dizel za vsak teden bivanja, kar je pri nas 60 litrov, in juhuhu km. Še zdaleč ne več poceni. Torej, šparat, šparat, druge ni.

kaj pa če potuješ iz Libanona v Sirijo z busom? Komplicirajo na meji glede vize ob vstopu v Sirijo???

Po mojih skromnih izkušnjah moraš imeti vizo v potnem listu, ko se pojaviš na sirski meji. Problem je celo v tem, da recimo v sosednji Jordaniji ne moreš dobiti vize za Sirijo. Bohnedaj, da imaš v potnem listu izraelski žig…

zdravo!
je bil kdo pred kratkim v siriji? si je vizo zrihtal že prej ali na meji? je bolje (hitreje)na dunaju ali beogradu?
hvala, lp

Verjetno že prepozno, a vseeno: vizo se takorekoč brez težav dobi na meji.

Zdravo,

še bolj prepozno, ampak vseeno: vizo za Sirijo se dobi na meji brez težav. Trenutno (konec maja 2010) stane viza za en vstop 33 usd, tranzitna viza za 3 dni pa 25 usd, plačljivo v usd. Vizo se brez težav (z morda malce čakanja) dobi tako na meji s Turčijo kot na meji z Libanonom.

Za več informacij – npr. o prevozih – kontakt na mattyazz@gmail.com.

LP vsem!

Matjaž

Pozdravljen.

Zame tvoje informacije niso nič pozne, saj bi se rada julija odpravila na potovanje po Siriji. Zanime me če si mejo s Turčijo prečkal z lokalnim prevozom in kako je potem z vizo, saj avtobus verjetno ne čaka, da si jo potniki uredijo?

Lep pozdrav

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close