Egipt – Hurghada Hotel Sea Garden
Pozdravljeni,
Ravno včeraj sva se vrnila z ženo iz Egipa, bila sva na počitnicah v Hurghadi hotel Sea Garden. In na ta hotel imam kar nakaj pripomb. No pa lepo po vrsti. Kot veliko drugih ljudi sva se tudi midva odločila da vsaj enkrat v življenju obiščeva kako bolj eksotično državo. Do sedaj sva bila na Hrvaškem pa v Črni Gori in v Turčiji, ter v Grčiji. Po dolgem in tehtnem razmisleku in po priporočilu nekaterih prijateljev sva se kot sem že omenil odločila za Egipt. Podala sva se v eno izmed številnih turističnih agencij v upanju in v dobri veri, da nama bojo predlagali kakšn hotel da je kolikor toliko soliden, da je na plaži ali pa vsaj ob sami plaži in da ima dokaj dobro postrežbo. Do tukaj vse lepo in prav, uslužbenka v agenciji je bila prijazna, vse nama je zračunala in končna cena res ni bila previsoka, tako da sva bila z tem delom zadovoljna. Tudi po tem na letališču Jožeta Pučnika in ob pristanku na letališču v Hurghadi je bilo vse kot je treba. Ker je bila že pozna ura ko smo prispeli v hotel, sva komaj čakala da sva se oprhala in se odpravila v posteljo k počitku. Naslednji dan pa na raziskovanje. Najprej osebje, ki je kar precej neprijazno, dobiš občutek da se jim gre samo za to da poberejo denar sam si pa samo ena številka. Soba, majhna, z majhno garderobno omaro, tako da ne moreš ravno veliko stvari pospraviti v njo, pa še čista ni, ne vem če so jo očistili dvakrat v enem tednu najinega bivanja, kjub temu da sva jima to omenila, pa še po tleh so ploščice ki so precej nerodne za hojo, še posebej niso primerne za starejše ali pa invalide. Nadalje kopalnica, saj je res da se notri samo umiješ ali pa stuširaš in greš na potrebo, ampak je tudi tukaj pomankanje čistoče. Hrana je tudi prej ko ne slaba, niti ni izbire čeprav piše v katalogu da je. Zdaj pa še plaža, res je po večini sama mivka, toda ležalniki če se lahko tako temu reče so pa prava katastrofa. Velika večina je polomljenih ali nalomljenih, veliko je tudi samo na pol ležalnikov, se pravi so na pol sedči stoli. Na njih je tanka plast neke snovi ki je prej ko ne trda za ležanje. Sama voda zna pa občasno tudi imeti malo čuden vonj in pa zna biti kot malo mastna. To bi bilo to. Kot pravijo vsaka šola nekaj stane, in mene je naučila da ne grem nikoli več v cenen hotel. Raje bom gledal da je hotel višje kakovosti in da ima all inclusive kljub višji ceni.
Z lepimi pozdravi, Albin, Ljubljana
Živjo!
Za 1. maj grem v Egipt. Grem z agencijo XXL turizem, in sicer na varianto Hurgada in Kairo = najprej za 5 dni v Hurgado, nato še za 2 dni v Kairo. Izbrala sem si (seveda zaradi slabih izkušenj iz Tunizije) hotel s 5*. Problem pa je, da točen hotel vnaprej ni znan, v agenciji pa zagotavljajo , da bo sigurno 5*.
Zanima me, ali ima kdo izkušnjo s tako varianto pri agenciji XXL turizem. Vaše mnenje in izkušnje so dobrodošle.
K.
pozdravljeni!
Lani sma bila s fantom v Hurgadi, hotel 4* in sma bila z vsem zelo zadovoljna.potovala sva preko Varda in ni bilo čisto nič narobe-nasprotno:vodiči zelo prijazni, zabavni, razgledani-zakon:-), organizacija, hotel, ponudba, prijaznost, hrana,..vse super. Soba udobna, kopalnica zelo lepa, terasa, kompleks, res, nimam pripomb.Plaža vredu, na plaži bar-koktajli mmm 🙂 Tudi potapljala sva se, nepozabna izkušnja. Egipt naju je povsem navdušil, tja se bova še zagotovo vrnila, razmišljava da že letos-vendar tokrat še želiva videti Sharm el sheik.
zvezdica 21 v katerem hotelu si to bila? jaz pa iščem neki hotel v turčiji ali egiptu, 5 ali 4 zvezdice, ki bi imel v all inclusive vključene koktajle, uvožene alkoholne pijače.. da bi bil res taki na nivoju. Prijateljica je bila z družino pred 7 leti v turčiji v enem izmed rixos hotelov in je bilo vse super. Na plaži so na pladnjih nosili sadje in mokre brisačke za na čelo. Žal pa nisem našla nobene agencije pri nas, ki bi ponujala bivanje v rixosu. Je bil že kdo v kakem podobnem hotelu ali pa ve kje ponujajo aranžma z rixosom?
Calimera golden beach, v all inclusive so bili vključeni koktajli, uvožene alkoholne pijače, v glavnem vse. na plaži je bil en bar,pri bazenu in v hotelu. koktajlov sma spila ogromno 🙂 no sadja in mokrih brisačk pa niso nosili na plaži, so pa bili od fanta starši lani v turčiji-lara, potovali so preko neckermana. za hotel ne vem imena, vem pa da je bil v obliki letala, 5*. če boš pobrskala neckermanovo ponudbo ga boš ziher najdla. v glavnem njim pa so nosili sadje in mokre brisačke na pladnju 🙂 imeli pa so ultra all inclusive, ampak so rekli da jim je blo to preveč 🙂
Jaz pa imam samo dobre izkušnje z Egiptom
Bila sem v Sharm el sheiku v hotelu Noria resort 4-res lep hotel nimam nobene pripombe,osebje res noro prijazno-sla preko Globtorja-siguro se še vrnem.
Bila sem tudi lani v Hurgadi z Agencijo Vard,hotel Sea gull resort-lep hotel,dokaj prijazno osebje,…
Izkušnje nimam nobene slabe-razen pripomba na vodičko pri Vardu, ki je izpustila kar nekaj pomembnih informacij pred izletom v Kairo
l.p.
Hrana je super, ogromna izbira. V sklopu hotela so čez dan razne animacije-takrat so bili animatorji iz Nemčije-večina je bilo nemcev v tem hotelu. Tako da čez dan se vedno kaj dogaja, zvečer pa tudi. Vsak večer so imeli v teatru razne šove-se splača it pogledat. Nato je bila vsako večer tudi zabava v diskoteki v hotelu. Je pa ta hotel od centra Hurgade oddaljen okrog 20-30 min, na recepciji so ful prijazni, pokličejo taxi, ki pride po tebe pred hotel. Plaža je vredu, morje ful čisto, edino kar dolgo hodiš da prideš v globino 🙂 edino če greš not na koncu pomola lahko lepo zaplavaš v globoki vodi 🙂
Se splača it tudi na kakšen izlet, midva sma bila na dveh v sklopu agencije in bilo je super.
Če te še kaj zanima pa kar vprašaj 🙂
LP
Hvala za odgovor 🙂
Za plažo pa vem, da moraš res malo dlje it, če hočeš prav zaplavat…sem gledala slike na holidaycheck pa na google-earth..a tud plima je zelo močna ane..popoldan morje kr “izgine”,ane ?
Na katere izlete pa sta šla vidva?
Kako pa je kaj z AL ponudbo…ješ lahko cel dan al so tiste določene ure? Pa pijača?
Aha torej okrog hotela pa vrjetno nimaš kam zait..da bi bile kakšne trgovinice… Za to je vrjetno potrebno iti v center Hurgade ane ? Kolko pa kaj stanejo taksiji?
Če me še bo kaj zanimalo pa bom vprašala 😉
hvala in LP
Piši mi na busek21@gmail.com
Dobiš vse potrebne informacije 🙂
lp
Pozdrav!
Tudi jaz gledam ta hotel (Calimera golden beach) datum 19.7. in pride 540 € že z taksami za enega. Koliko ste pa kaj vi plačali in preko katerih agencij?
Kako pa je kaj z vremenom v tem času? Se da normalno “dihat”? 🙂 Sma mislila s fantom septembra, pa bi jaz rajši zdaj in imava ravno ta termin oba dopust.
Marjetica kaj ravno ta hotel si našla na holidaychecku? Ker sem ga jaz tudi iskala pa nisem nič našla! :S
LP
Forum je zaprt za komentiranje.