Najdi forum

Brazilija-vreme

Zanima me kašne so vaše praktične izkušnje z vremenom v času januar-ferbuar na S Brazilije, področje Fortaleza, Belem, Manaus…pa tudi Salvador de Bahia….

Preveč vlage, soparno, dež, prevroče…ali ravno prav za potovanje..?
Hvala vnaprej!

Tam okrog sem se klatil pred 15 leti. Šel sem v istem obdobju, kot ti – januar – februar.

V Manaosu me je vročina čisto oblila, kot bi se stuširal. Iz klimatiziranega letala v tisto vroče ne soparno, ampak mokro vreme (skoraj kot bi deževalo iz jasnega).

Po Amazonki je bilo podobno, razveselil me je pa lahen vetrc, ki je vlekel ves čas plovbe, iz morja proti kopnem.
Fortaleza, Belem in Salvador pa so itak vsa mesta ob obali, tako da imajo podobno klimo.

Vroče, vroče, soparno, k sreči ves čas pihlja. Tako da je znosno.

Mislim da je čas januar – februar vseeno nabolj primeren čas za potep.

Mimogrede, če boš v Salvadorju, ne pozabi na Chapado. Tistih 12 ur vožnje z busom zagotovo odtehta pogled na naravne lepote…

lp

bv

p.s. Na moje zdravje spij kak suko…

Hvala bojanv za informacije,

še eno vprešanje, ali so omenjenem času pogoste padavine, ki trajajo več dni skupaj ali le prevladuje sonce…na obali je verjetno bolj stabilno kot v Manausu…ali ne?

Ne, padavine so v deževni dobi. Takrat raje ne hodi. V Manaosu sem videl, da takrat reke narastejo za cca 6 ali 7 metrov!!! Sama reka Parana npr. je v Manaosu široka nekaj km!!! Res pa je, da je povodje rek v Manaosu izjemno veliko.

Tako da v času deževja res ni priporočljivo, da se znajdeš tam.

V suhem času pa niti ni nekih velikoh nalivov. Vsaj jaz ga nisem doživel.

Ob obali pa ni bilo videti posledic deževnih obdobij, tako da ti ne morem pomagat.

Glede na vetrc pa bi človek rekel, da ob vetru kakih dolgotrajnih in hudih nalivov ne more biti…

Jaz razen nekaj ploh (ne rpehudih) nisem doživel nikakršnega presenečenja….

lp

bv

O vremenu v Braziliji piše tudi v Lonely Planetu, ki ti ga

lahko posodim. Z njim je bil zadovoljen tudi

stein@travel.over.net. Pokliči.

LP!

Ulrik

Če se ne motim je “Steinu” lonely planet posodil Štritof……tako da en očitno res laže in kot kaže kar v dvojni obliki:))
lp
Shanti

Angolalife je samooklicani policaj travel.over.net foruma,

katerega edini namen je ustvarjati zmedo in konflikte.

Pusti ga pri miru in me pokliči, da se zmeniva.

LP!

Ulrik

SAMOS,KDAJ BO REPORTAZA IZ SEVERNE KOREJE??

Enkrat sem že napisal: Samosa ne poznam, res pa je, da

mi je obraz Samosa na sliki znan oz. da sem ga verjetno

nekje že videl, vendar ne vem točno, kje je to bilo.

LP!

Ulrik Spanheim

kaj si izgubil spomin v koreji?

IZJAVA – ULRIK SPANHEIM:

“Do sedaj še nisem bil v Koreji. Niti južni, niti severni.”

LP!

Ulrik

Tudi jaz ne poznam Samosa, vendar se mi zdi da sem bil v Koreji, ne vem pa ali je bila severna ali južna!
Amike
Ulrik

pred 15 leti , ma to pa so napotki , ni kej

Manaus letos sicer vroce, malo manj soparno, dezja v enem tednu, ko esm bil tam, ni bilo. Fortaleza cca 35 stopinj cez dan, nic dezja.
V Salvadorju ze cel teden po malem dezuje ( podnevi in ponoci ), glede na to, da je karneval, je malo neugodno, ce si vedno moker kot pes, temperatura okoli 30.
Janez

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close