Spet ta Djerba…:D
Najbolj se seveda ne splaca kupovati kjer so fiksne cene temvec se pogajati. Sigurno zmeraj
prides na nizjo ceno, samo pac mores se znati pogajati. Tehnika je recimo sledece :
Vprasate za ceno , recimo da bo rekel 100 Dinarjev (*tunizijskih ). To ceno je potrebno najmanj
deliti zmeraj z 10 -> 10 potem pa zmanjsajte se za 1/2 -> 5 je to kar mu vi poveste da ste
pripravljeni dati. Nato se lepo poberete iz trgovine in ce vas bo se zmeraj nagovarjal pomeni da
ste se zmeraj prevec ponudili. Ko boste to veckrat ponovili v razlicnih trgovinah in vas recimo
ko boste ponudili svojo ceno ne bodo vec nadlegovali pomeni da je cena prenizka in ze imate
kolko je realna vrednost.
Naj vam namignem par cen ( tunizijski dinarji ) :
vodna pipa : 10
boben iz hrasta : 15
kamelcka : 3-5
pokrivala za glavo : 2-3
Naj vam se povem da je njihova povprecna placa okoli 120 dinarjev ( leta 2002 ko sem bil jaz v Tuniziji je bilo tako ).Torej si pomagajte s tem … pa srecno.
Vsem, ki greste v Abir z veseljem sporočam, da smo mi julija v njem preživeli nepozaben dopust. Smo šli na ogled v Isis in tako opevanega Vincija, pa vam povem, da bi zagotovo še enkrat šla v Abir . V našem hotelu je bilo veliko Slovencev, tako, da smo se imeli zelo, zelo fino. Je domač, družinski hotel, v katerem lahko otroke spustiš, da mirno tekajo naokoli, saj se nimajo kje izgubiti.
Spoznali smo domačina, ki nas je vozil naokoli in lahko vam povem, da še nisem bolje spoznala neke dežele kot letos.
V Isisu smo bili en večer na animaciji, pa se ni dalo primerjati z našo.
Torej, vsi Abirovci – srečno, boste videli, da bodo to za vas nepozabne počitnice.
Pa LP
No sedaj ste se pa na mene spravili, jaz sem samo povedala, kar sem slišala od para, ki je bil v Abir-ju. Po pripovedovanju to kar sem jaz slišala, meni tudi ne bi pasalo, sicer pa bi portpela verjetno še kakšni teden, samo da sem na morju, ali pa tudi ne, ker nisem bila v njihovi koži. Imela sta res grenke počitnice. Je pa potrebno upoštevati, da ima ta hotel 3 zvezdice in da ne mores od 3 zvezdic pričakovati hotel na višjem nivoju. Meni sta se res smisila, saj kdo pa bi šek domov predčasno, če bi bilo vse v redu.
Julija smo bili v hotelu Isis – sosed Abirja. Večkrat smo bili v Abirju, bilo nam je všeč. Nimaš se česa bati, vsi gostje, ki so bili tisti čas tam (iz Slovenije), so bili zadovoljni!
Pa tudi o “našem” Isisu vse najbolje! Res smo bili prijetno presenečeni, saj je bilo vse na nivoju, hrana pa visoko nad njim!
Uživaj, jaz bi se takoj vrnila!!!
Takšno je trenutno vreme v mestu Djerba Mellita, Tunisia:
To je vremensko poročilo za mesto Djerba Mellita, Tunisia. Poročilo je bilo pripravljeno pred 2 urami in 29 minutami, ob 04:00 UTC. Veter je pihal s hitrostjo 2.1 metrov na sekundo (4.6 milj na uro) iz smeri vzhod/jugovzhod (110°). Temperatura je bila 24 °C (75 °F), z najnižjo izmerjeno pri 20 °C (68 °F). Temperatura se čuti kot 24 °C (76 °F). Zračni tlak je bil visok 1019 milibarov (30.09 inHg). Relativna vlaga pa je bila 78.4%. Bilo je brez oblakov do višine 1500 metrov (5000 feet) in brez cumulonimbusov. Splošna vidljivost je bila večja od 10 kilometrov (6,2 milj).
Slikovni prikaz:
[img]http://travel.over.net/php/orodja/vreme/icons/n_0cloud.gif[/img]
[img]http://travel.over.net/php/orodja/vreme/icons/see.gif[/img]
[img]http://travel.over.net/php/orodja/vreme/icons/temphigh.gif[/img]
Preprosto poročilo: DTTJ 240400Z 11004KT CAVOK 24/20 Q1019 NOSIG
Midva sva igrala golf – cene jo normalne – mislim da 6.000 SIT green fee. Igrošče “les palmes” je bilo najboljše “les meres” pa lepo zaradi bližine morja, ni bilo pa tako vzdrževano. Potem je še eno igrišče, ne vem pa kako se mu reče. Aja, midva sva vedno šla 9 lukenj, sicer je v tem golf klubu 27 lukenj in potem pač izbiraš kje boš igral.
Lp
My@
Forum je zaprt za komentiranje.