Švedska
Cez Švedsko sem se pelju iz Finske, z avtom. Ker ni blo več velik časa zlo na hitro, v 4 dneh. Zato ne morem kej velik rečt kaj si ogledat. Stockholm je zelo lep pa tud zelo velik, Upsala me je pa kr mal razočarala.
Drugač glede spanja..spal vedno v kempih, cene so ble od 55 švedskih kron do 120. Večina kempov je 100-120 kron, so pa tud do 170 kron. Plača se pa prostor, ni po osebah. (drugač sva bla pa 2, avto pa šotor). Tko da kempi u bistvu sploh niso tok dragi..
LP
Na svedskem sem bil 2 leti nazaj z kombijem ( rent-a-car ). Cene so kar visoke, mislim da najvisje po celi skandinaviji ( ne vem ker na finskem se nisem bil ) vsaj tisto kar sem si ogledal. Alkohol je res proibitivno drag, drugace pa hrana ni pretirano draga. Spali smo v hostlih in sicer :
Stockholm :
Ni drag lociran je direktno v centru ( samo cez most gres pa si tam ) tako da je strateska pozicija za kaj videti super. Nujno si je potrebno ogledati potopljeno barko iz 17 stoletja, ki je sedaj muzej.
Gotheburg :
Ta hostel mi je bil izredno vsec, je micken toda cist in lepo urejen.
Oba hostla smo rezervirali in placali kar preko interneta ( link spletne strani imas 2x ).
Drugace pa je potovanje trajalo 9 dni. Sli smo preko Nemcije-Danske-Svedsko … ustavili smo se
tudi na norveskem ( Oslo ).
Postaje so bile :
Copenhagen – Gotheburg – Oslo – Stockholm – Hamburg
Porabili smo priblizno 100.000 SIT na glavo, toda v to ceno je bil vstet tudi rent-a-car, placljiv most na danskem, povraten trajekt iz danske na svedsko.
Forum je zaprt za komentiranje.