Najdi forum

Bolgarija

Pozdravljeni!!
Pravkar sem se vrnil iz Bolgarije oz. predela Suuny beaca.Če rabi kdo informacijo sem na razpolago….

Lp
Boštjan

Živjo!
Sklepam ,da si se verjetno udeležil tudi kakšnega izleta oz. ogleda znamenitosti.
Povej mi kaj o tem-kaj se splača videti,za kakšen denar,kako je s prevozi(v lastni režiji ali organizirano).
LP
King

Pozdravljen!

Res sem se,bil sem na bolgarskem veceru,kjer so prikazali kuturo in plese,ter nas postregli z tipično bulgarsko hrano.Blo je super,vodiči so povedali da slovenci znamo naredit zabavo..

Izlet na reko Ropotamo in ogled mesta Burgas tudi priporočam,imaš kaj za videt,predvsem v mestu Burgasu,so zelo lepe punce,preverjeno..hehehe

Ta dva izleta sta stala 55eurov,za ostale ne vem,morda 2 dni Turčije(Istanbul) stane caa 100 evrov,ali en dan caa 70 eurov.

Prevoz je zelo poceni,caa 35 km javnega prevoza(avobus) stane 1,25 eura,taksi enaka razdalja 9 eurov,mestni avtobus 0,25 eura..

Upam da sem ti kaj pomagal….

lp
Boštjan

ke pa je ta Suuny Beaca? Men je tud do morja pa tole tolk dobr zveni, sam ne najdem, ke bi blo
Pa še ta butast zemlovid mam od bolgarije v cirilici

to je najbolj turističen del bulgarije in meni osebno tudi najmanj všeč…
kot da bi šel v Portorož, bljak

ampak jest ge še zmer ne najdm na karti. Kuko se to u cirilic napiše Cyyh? 6ea?xa al neki podobnga, a ne

Tam okoli Burgasa mal poiš! Črno morje!
Igor

Zadeva je med Burgasom in Varno. V bolgarščini pa je to snčev brjag (fonetično). Žal ti ne morem napisati v cirilici.

C?h4eb 6p?jai … matr so čudne tele grablce enh znakov še prepisat ne znam. Hvala Smeško faca si zdej pa vidm kke je to.
SUUNY BEACA se pa tko sliš kukr bi blo to v rumunščini. A je tm dvojezično k je Ruminija tko blis?

kdo organizira izlet v Istanbul?

Potdravljen!

Mene pa zanima kakšne so kaj cene hrane in pijače v Bolgariji. A se splača
vzeti polpenzion ali pa nočitev z zajtrkom in greš v gostilne na domačo hrano?
Prav tako me zanima tudi morje. Je voda čista oz. kot sem slišal je v zadnjem
času prav umazana?

Jože

Lokalne agencije,teh je kar nekaj,malo se splača pogledat naokoli,ne takoj rezevirat….

Nisi zaman blondinka.

Ja Janez, a se boš kej oglasil?

Tudi jaz sem se pravkar vrnil iz Bolgarije, iz Sunny Beach-a! blondinka je pač malo opozarjala na površnost pri pisanju (Suuny beaca). To je bila rezervna varianta, (namesto Odesse in Krima) ko so me pošteno razkurli na ukrajinskem konzulatu kjer so komplicirali do onemoglosti. En teden Bolgarije, preko ultra last minute variante (odhod čez dva dni!), kupljen v Iliriki je stal 70000 sit. Za to sem dobil polpenzion po sistemu fortuna ali ruleta, kjer ne veš še v katerem hotelu boš prebival – jamstvo hotel z najmanj tremi zvezdicami- touroperater avstrijski Gulet. Izkazalo se je da je to bila dobra varianta saj so nas posadili v hotel Helios Palace z petimi zvezdicami. Leteli smo iz Dnaja. Parkirišče za avto všteto v ceno (zastonj) pri Mazurju. Bolgarija oz Sunny beach me je presenetila z veliko ponudbo zabave in lokalov, diskotek. Cene so tam že skoraj primerljive z našimi, če pa se odmakneš samo par ulic stran od betonskega naselja hotelov pa že lahko piješ in ješ po 3x manjših cenah. Bourgas se splača videt (tudi zaradi lepih domačink- se strinjam ;-)). Pa vidiš vsaj delček prave Bolgarije, ki pa Sunny beach zagotovo ni. Tudi tukaj se strinjam z predhodnikom – to turistično naselje je bolgarski Portorož, sem pridejo Bolgari iz Sofije da se razkazujejo in kažejo svoje dobre avte (vidiš res karkoli z BG registracijami). Tudi dosti mafije, ki pa ni nevarna turistom. Ciganov, ki so baje bili prejšnja leta in so kardli turistom letos ni več. Splača se videt mestece, polotok Nesebar, ki leži v neposrdeni bližini. Če bi še kdaj šel bi si kupil samo avionsko karto, ki bi jo lahko takrat dobil za samo 100 eurov, odhod prav tako iz Dunaja, in bi si sam poiskal prenočošče par kilometrov stran od turističnega kompleksa, kjer so cene resnično zelo nizke (en teden 80 levov- ca. 10.000 sit!)
Zaključek bi bil, splačalo se je videt, vendar sem se sam precej dolgočasil, saj sem bolj popotniški tip in imam raje manj turistična mesta kjer ni horde zagorelih turistov.

zdravo! mene pa zanima kako je z varnostjo po Bolgariji? s kolegico potujeva z vlakom preko Bolgarije v Turčijo pa sem slišala da zna bit dost nevarno??? hvala

ko.
kako gres z vlakom preko ? Skozi Sofijo?

OJ IRENA!

ja v Sofiji bova čakale skor cel dan- tam prestopiva, pol pa naprej Dimitrovgrad pa Istanbul. A je za dve punci kej nevarno- slišala sem vse sorte govoric- da ropajo, izsiljujejo denar,.. pa da se vlak od Beograda naprej dol čist sprazne in zna bit nevarno???

ostani doma, če te je strah!!!!!!!!
Jao jao

Pa pejt z avionom!!!!

Pozdravljeni Bolgar

Prosil bi za informacijo v katero mesto se bolj izplača iti v Bolgariji.
Ali v Burgas ali pa v Varno?
Kje je bolj čisto morje in kje je bolj zanimivo?
LP

Joe

Kar se tice mest je meni najbolj vsec Varna, Bourgas je prevec industrijsko mesto, predvsem priporocam obisk majhnih mest in vasic juzno od Bourgasa pa vse do Turske meje. Voda je cista, plaze urejene, turisticna ponudba raznolika in agresivna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close