a še kje nimate mikrovalovke
Nimam, nikoli nisem imela in nikoli ne bom. Že od nekdaj mi je intuicija govorila, da to ni ok, potem pa so znanstvene raziskave to le še potrdile.
So delali raziskave – analizo krvi po uživanju hrane, pripravljene v MV, in še nevemkoliko ur po tem je bila krvna slika teh ljudi zelo podobna krvni sliki bolnikov z levkemijo. To je transgenerirana hrana, na nivoju molekul, totalno nenaraven proces. Če seveda zanemarimo sevanje navznoter in navzven… a to tukaj ni primaren problem.
Aja, še glede kokic: saj se dobi ena taka preprosta mašinca za delanje kokic, ne rabiš MV za to! ;))
Mi jih pa občasno naredimo preprosto tako, da jih damo v ponev, jo pokrijemo in damo na peč (imamo oljno peč, ki je na površini kar fajn vroča), in čez par minut imaš kokice! Seveda lahko enako storiš tudi na štedilniku!
Ja kaj pa je tako groznega, če otroku segreješ šalco mleka v mikrovalovni.
Men je to simpl, namesto, da mažem posodo pol pa še šalco, pa še čez mi ne gre.
Res ne vem, al sem jkaz za luno mogoče.
Glede mikrovalovne pa takole. Vsaka stvar je najprej ful moderna in super in oh in sploh, pol pa kar najdejo nekaj, da je kao totalno škodljiva itd.
Ma če bi se za vsako zadevo tako obremnjevali, bi umrli prej od sekirancije.
mi jo imamo doma že več kot 20 let pa smo jo samo na začetku kakih 2 krat uporabli..sedaj je v kleti nekje..brezvezna stvar. meni osebno ima živilo če ga pogreješ v mikrovalovki prav okus ..ne morem pomagat..je ne uporabljam pa imam dva mala otroka niti je ne pogršam.
aja za kokice pa imam tisto mašinco vsuješ kokice in same letijo vn za 20€
O teh znanstvenih raziskavah, ki dokazujejo škodljivost mikrovalovne bi se dalo razpravljati.
Do sedaj mi namreč ni uspelo najti še niti enega znanstvenega članka (pa imam dostop do kar nekaj plačljivih baz znanstvenih člankov), ki bi to dokazoval. Tako da tisti, ki nekaj trdite na podlagi tega, kar ste nekje slišali ali prebrali v kakšni od (neznanstvenih) revij, brez navedbe kdo, kje in kako je opravil raziskavo, ki je dala takšne rezultate, samo zapravljate svoj in naš čas.
Če ima kdo kakšen verodostojen podatek z vsemi temi podatki pa bomo te informacije zagotovo vsi veseli.
Jaz jo pogrevam za odtajevanje in pogrevanje hrane. Za kuhanje pa res ne, ker se do sedaj še nisem naučila kako kaj skuhat in mi je potem lažje in hitreje na štedilniku.
Za pogrevanje mi je idealna. Na štedilniku pogreti juho, mleko, čaj ja ampak kako pogrejete npr. makarone, cmoke, rižoto ipd. Pri nas med tednom ne jemo vsi ob istem času in nam prav pride.
narava1: vplivi, ki jih ti pripisuješ mikrovalovki, niso bili objavljeni v nobenem resnem znanstvenem članku in so en velik lari-fari na nivoju raznih trač oz kvazimedicinskih revij. Enina nevarnost, ki jih omenjajo razni (resni) članki je možnost opeklin, ker se hrana ne ogreje enakomerno in je v delu lahko še hladna, n drugem delu pa vroča.
Seveda naj vsak dela tako, kot hoče in če imate predsodke do mikrovalovke, je ne uprabljajte …. ne pa trosit neumnosti češ da “to nekje piše” oz. “da so delali raziskave”. Marsikaj marsikje piše, pa ni nujno, da je kaj resnice v tem.
Forum je zaprt za komentiranje.